Overzicht productnieuws

Europese primeur in de bouw: 25 jaar garantie op platte daken

Met PlatDak25 lanceert FOAMGLAS® isolatie een volledige dakopbouw voor platte daken, die in meer dan 1 opzicht uniek is. Dat het systeem een garantie van 25 jaar meekrijgt is zelfs een absolute Europese primeur!

 

Gebouwen met hoge eisen vragen om systemen met goede thermische scheiding en hoge luchtdichtheid

Koen Kitslaar, medewerker R&D, Kingspan Light + Air|Brakel Atmos: 'Als R&D medewerker ben ik betrokken bij systeemontwikkelingen en testen.

Nul op de meter woningen: 'Samenwerken en met elkaar een integraal concept leveren'

Van CV-ketels tot dakisolatiematerialen, het heeft allemaal invloed op het energieverbruik in een woning. Nul op de meter heeft alles te maken met energiebesparing van met name nieuwbouw.

Knauf Insulation genomineerd voor de titel Fabrikant van de Toekomst

In de eerste ronde van het onafhankelijke onderzoek door USP Marketing Consultancy onder ruim vierhonderd bouwmaterialengroothandelsvestigingen, is Knauf Insulation aangewezen als één van de bedrijven dat bovengemiddeld presteert op het gebied van

Baanbrekend isoleren met Xentro® technology van Recticel Insulation

Met  Xentro® technology isoleert u beter dankzij de uiterst gunstige lambdawaarde van 0,019 W/mK. Zo heeft u onbeperkte ruimte voor uw projecten.

Brandwerende wereldprimeur

Roma Products, de deuren divisie van Roma Nederland, lanceert een geheel nieuwe HighCare (HC) draaideuren serie die ook in brandwerende uitvoering is toe te passen (BW-HC).

Isolatie van gerecycled glasmateriaal van FOAMGLAS blijft leverbaar

Wellicht hét moment om van de nood een deugd te maken en een duurzame kwaliteitsslag te maken! FOAMGLAS® is en blijft vlot leverbaar.

Ruwbouw dakkapellen geplaatst in een handomdraai

Ze zijn toepasbaar op rechte en getoogde daken, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze worden volgens een standaardopbouw en -detaillering geproduceerd en onafgewerkt, als ruwbouw, geleverd. 

Cavitec spouwmuurisolatie; ideaal alternatief voor PIR en PUR en snel leverbaar

De Cavitec range van Knauf Insulation is uit voorraad leverbaar. Met Cavitec 032 Premium van Knauf Insulation behaalt u al bij 130 mm een Rc 4,5. 

'Er moet een natuurlijke balans zijn tussen het energieverbruik van een gebouw en het wooncomfort.'

Marcel Vreeken, Manager Technische Voorlichting bij VELUX Nederland: 'Wij willen onze collega glasleveranciers/fabrikanten van gevelkozijnen oproepen om meer aandacht te schenken aan de bijdrage die ramen leveren aan een energiezuinige en comforta