Staat een gezond binnenklimaat al op uw lijstje met goede voornemens?

Of het nu in de sportschool of thuis is, gezonder leven begint bij een gezond binnenklimaat.

Tijdens deze winterse dagen maken we het binnen gezellig en behaaglijk door bijvoorbeeld kaarsen aan te steken of de houtkachel te laten branden. Daarnaast hebben we de feestdagen traditiegetrouw met familie en vrienden gevierd. Ruim vier op de vijf Nederlanders eet samen een kerstdiner, waarbij gourmetten met stip op nummer één staat. Tijdens de jaarwisseling doen we dat nog eens dunnetjes over en bakken we oliebollen.

Lees verder...

Shell Energy kiest enie.nl als vaste partner voor zonne-energie

Shell Energy heeft voor enie.nl gekozen als enige vaste partner voor het opwekken van zonne-energie voor particulieren. Deze samenwerking maakt het consumenten makkelijk om zelf duurzame energie voor thuis te produceren. Zo kan er via de enie.nl-configurator op de Shell Energy website snel berekend worden hoeveel zonnepanelen een huishouden nodig heeft.  

Lees verder...

50% minder CO2-uitstoot door modulaire bouw

Modulaire bouw zorgt voor 50 procent minder CO2-uitstoot, vergeleken met traditionele bouw. Dat blijkt uit een analyse van de CO2 voetafdruk van Daiwa House Modular Europe. Het onderzoek is gevalideerd door het onafhankelijke milieuadviesbureau EcoReview, specialist op het gebied van Life-Cycle Assessment, milieuproductverklaringen en Environmental Product Declaration. 

Lees verder...

Verduurzaming bouwsector wordt belemmerd door gebrek aan overzicht

Uit onderzoek dat studenten van de Hogeschool van Amsterdam blijkt dat er vier grote factoren zijn die de verduurzaming van het bouwtransport vertragen of tegenhouden in Nederland. De meeste factoren hebben te maken met een gebrek aan overzicht.  Het onderzoek werd uitgevoerd voor emissievrije stadlogistiek expert Bluekens EV.

Lees verder...

Check nieuwe Milieu- en Energielijst vóór aanschaf van bedrijfsmiddel

Nieuwe lijsten van de RVO kunnen fiscale gevolgen hebben

Ondernemers die gebruik willen maken van de fiscale regelingen MIA/VAMIL of EIA, doen er verstandig aan om vóór de aanschaf van een bedrijfsmiddel na te gaan of deze op de Milieu- of de Energielijst voor 2023 staat. Alleen bedrijfsmiddelen die op deze lijsten staan, komen in aanmerking voor de genoemde regelingen.

Lees verder...

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie