Blog overzicht  

121

De levensduur van je trap verlengen? Zo doe je dat

De trap is een belangrijk onderdeel van je interieur waar je veel gebruik van maakt. Als je je trap al voor een lange tijd hebt, is het mogelijk dat deze op een gegeven moment gaat slijten en minder veilig wordt. Het is op verschillende manieren mogelijk om de levensduur te verlengen, zodat je er nog jarenlang plezier van kunt hebben. Benieuwd hoe je dat het beste kunt aanpakken? Wij sommen hieronder enkele handige tips voor je op!


Je huis isoleren, hoe doe je dat?

Een goed geïsoleerd huis zorgt niet alleen voor een aangenamere leefomgeving, maar helpt ook om je energiekosten te verlagen. Bij het isoleren van je huis zijn er echter verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel belichten we enkele belangrijke aspecten die bijdragen aan een zo goed mogelijke isolatie.


Maak van je slaapkamer een ultieme comfortzone

De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de plek waar je tot rust komt en nieuwe energie opdoet. Daarom is het belangrijk om van je slaapkamer een ultieme comfortzone te maken. Of je nu bezig bent met het renoveren van je huis of gewoon wat aanpassingen wilt doen, hier zijn enkele tips om je te helpen bij het creëren van een ontspannen en comfortabele slaapruimte.


Deuren voor de moderne woning met maatwerk horren

Deuren zijn aan trends onderhevig, de vraag van de klant om specifieke binnen- en buitendeuren wordt telkens wat verlegd en gaat mee met de trends van dat moment. Momenteel is de vraag bijzonder groot naar glazen binnendeuren in een zwart metalen frame bijvoorbeeld, maar ook schuifpuien en grote glazen puien passen bij het beeld van deze tijd. Het is raadzaam altijd te kiezen voor topkwaliteit, zodat de klant niet achteraf met een mindere kwaliteit te maken krijgt, die een kortere levensduur kent, minder soepel wordt na langdurig gebruik en minder mooi kan worden afgewerkt. Gelijktijdig is het verstandig om direct te kiezen voor een hor op maat, zo is de klant in één keer klaar met een mooi eindresultaat.


PVC-vloeren in de bouwsector: alles wat u moet weten

Bent u op zoek naar een hoogwaardige vloeroplossing voor uw bouwprojecten? Dan heeft u veel verschillende mogelijkheden, van een gietvloer en keramische tegels tot aan een houten vloer en PVC-vloer. In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen en voordelen van een PVC-vloer. Een PVC-vloer ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook een heel betaalbare en duurzame vloer die weinig onderhoud vergt. Lees verder en ontdek waarom een PVC-vloer een hele goede keuze is. 


Dit zijn de beste Luxaflex combinaties voor een hotel-chique uitstraling

Het esthetische moet net zo goed gewaardeerd worden als het functionele, zeker wanneer de zon schijnt. Hiervoor zijn Luxaflex op maat niet enkel zonwerende oplossingen meer, maar belangrijke en opvallende onderdelen van interieurdesign dat luxe uitstraalt. In deze context is de keuze voor Luxaflex op maat een beslissende stap richting een verfijnde, hotel-chique uitstraling, terwijl men tevens een bewuste keuze maakt voor het milieu.


4 praktische tips om afval binnen het bedrijf beter te stroomlijnen

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig erg belangrijk voor het succes van een bedrijf. In dit succes is het belangrijk dat bedrijven een goed afvalbeheer systeem hebben omdat het efficiënt omgaan met afval kan niet alleen kosten besparen is, maar ook bijdragen aan een positief imago van het bedrijf. In dit artikel delen we daarom vier praktische tips om het afval binnen jouw bedrijf beter te stroomlijnen.


Hoe hoogwerkers de productiviteit kunnen verhogen in de bouwsector

De bouwsector is continu op zoek naar manieren om de productiviteit te verhogen en projecten efficiënter uit te voeren. Een van de meest effectieve hulpmiddelen die hiervoor gebruikt kunnen worden, zijn hoogwerkers. Deze veelzijdige machines bieden talloze voordelen en toepassingen die de efficiëntie van bouwprojecten aanzienlijk kunnen verbeteren. In deze blog bespreken we de verschillende manieren waarop hoogwerkers de productiviteit in de bouwsector kunnen verhogen, geven we voorbeelden van projecten waar ze cruciaal waren, en bekijken we casestudies van bedrijven die hun productiviteit verhoogden door het gebruik van hoogwerkers.


4 tips om een sterk bedrijfsimago te krijgen voor jouw bouwbedrijf

Is jouw bedrijf op weg naar succes? Dan is het belangrijk om een sterk bedrijfsimago te hebben. Dit bepaalt hoe potentiële klanten jouw bedrijf zien en kan het verschil maken tussen wel of geen opdrachten binnenhalen. Maar hoe krijg je nou een sterk bedrijfsimago en wek je de interesse van klanten en stakeholders?  In dit artikel delen we vier tips om een sterk bedrijfsimago te creëren en jouw bouwbedrijf te laten opvallen in de markt.


Hierom is goede bouwsoftware zo belangrijk

Veel bedrijven werken inmiddels met software om een gedeelte van het werk uit handen te geven, of om simpelweg alles een stuk makkelijker en sneller te laten verlopen. Ook in de bouw is het belang van goede software niet te onderschatten. Planning, projectbeheer en samenwerken gaan stuk voor stuk beter met bouwsoftware. In het kort zorgt bouwsoftware ervoor dat een hoop zaken sneller geregeld worden, er geanticipeerd kan worden op de toekomst en alles nauwkeurig en veilig verloopt. Maar dat is zeker nog niet alles. Nieuwsgierig geworden? Dat komt goed uit, want in dit artikel leggen we het belang van goede bouwsoftware aan je uit.


Waarom circulair bouwen belangrijk, eenvoudig en goedkoper is

Circulair bouwen is de nieuwe bouwstandaard! Het is een manier van bouwen waarbij materialen en grondstoffen hergebruikt worden. Circulair bouwen draait om hergebruik. Het betekent dat materialen na gebruik niet worden weggegooid, maar opnieuw worden ingezet. Dit kan door ze direct opnieuw te gebruiken of door ze te recyclen. Hierdoor hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden gewonnen en verwerkt. Dit bespaart energie en vermindert afval. Maar het allerhoogste niveau van circulair bouwen is het 1 op 1 overnemen van het materiaal.Een goed voorbeeld is het HEA 140 constructiestaal. Dit staal wordt vaak gebruikt voor draagconstructies. Door het staal te hergebruiken, verminder je de vraag naar nieuw staal en bespaar je op de productiekosten.


Het belang van professionele schilders in commerciële bouwprojecten

In de bouwsector is de afwerking van een project net zo belangrijk als de constructie zelf. Het schilderwerk speelt hierbij een cruciale rol, niet alleen voor de esthetiek maar ook voor de bescherming van het gebouw. Het kiezen van gekwalificeerde schilders is essentieel voor het succes van elk commercieel bouwproject. Dit artikel belicht waarom professionele schilders onmisbaar zijn in de bouwsector.


Dit zijn de 4 nieuwste ontwikkelingen in de houtbewerking

Ook in de houtbewerking wereld komen er regelmatig nieuwe ontwikkelingen op de markt. De gereedschappen die we gebruiken worden steeds efficiënter met sterkere krachten en langere batterijen of verlaagd stroomgebruik. Innovaties zijn belangrijk in ons vakgebied, ze maken het werk niet alleen gemakkelijker, maar ook efficiënter en veiliger. In dit artikel delen we daarom vier belangrijke tips met betrekking tot de nieuwste ontwikkelingen in verschillende zagen die recent zijn geïntroduceerd.


Het belang van goede communicatie tussen huiseigenaren en specialisten

In het vakgebied van woning- en tuinprojecten is het essentieel om een goede communicatielijn te hebben tussen huiseigenaren en specialisten. Dit omdat heldere communicatie kan leiden tot betere projectplanning en tijdbeheer. Wanneer beide partijen precies weten wat er verwacht wordt, kunnen ze beter samenwerken om de gewenste resultaten te bereiken. 


Waar kun je een hogedrukreiniger voor gebruiken in de bouw?

Een hogedrukreiniger kun je inzetten voor het schoonmaken van veel verschillende materialen. Hij wordt voornamelijk gebruikt voor het schoonmaken van dingen buitenshuis, zoals tegels, kozijnen, muren, ramen en afvoerbuizen. Je kunt hem zelfs gebruiken voor het schoonmaken van machines of bijvoorbeeld je bus. Dit maakt het dan ook een perfecte tool voor in de bouw! We gaan je vertellen waar en hoe je een hogedrukreiniger allemaal voor kunt gebruiken.


Hoe bereken je de opbrengst van een zonnepaneel per jaar?

Bereken de opbrengst van een zonnepaneel per dag met onze voorbeeldberekening. We behandelen het vermogen, klimaat, de richting en hellngshoek van zonnepanelen.


Huis verbouwen? Kies voor kunststof!

Wanneer u besluit uw huis te verbouwen, zijn er talloze keuzes die u moet maken over materialen en ontwerp. Een van de meest impactvolle beslissingen is de keuze van de kozijnen. Kunststof kozijnen bieden een reeks voordelen waardoor ze een uitstekende keuze maken voor elke renovatie. Duurzaam, onderhoudsarm en energie-efficiënt zijn maar enkele van de vele voordelen die deze kozijnen te bieden hebben.


Zo gebruik je een krimpkous

Krimpousen worden vooral gebruikt in de elektrische sector om kabels te assembleren, beschermen, repareren en markeren. Ze isoleren goed en verminderen daardoor  het risico op kortsluiting, terwijl ze er tevens voor zorgen dat draden veilig onder stroom kunnen staan. Afhankelijk van het type kan het gebruik van krimpkous variëren van simpelweg verwarmen met een hittebron tot meer gespecialiseerde toepassingen zoals het bedrukken of gebruiken van verschillende kleuren voor gemakkelijke identificatie. Er is een breed assortiment krimpkousen in verschillende soorten, zoals dunwandig, middelwandig en dikwandig, en komt in allerlei maten, krimpverhoudingen en gebruikstemperaturen. Maar hoe gebruik je ze nu eigenlijk? Hier zijn de 5 stappen!


Dakraam voorkant huis: vergunning en overwegingen

Het bouwen van een dakraam aan de voorkant van een huis zorgt niet alleen voor meer licht, maar ook optisch voor meer ruimte. Voor het bouwen van een dakraam aan de voorkant van een huis is vaak een vergunning vereist. Wanneer bouwbedrijven de service aanbieden voor het maken van een dakraam, is het goed om hierover zo goed mogelijk te kunnen informeren. Daarom geven we in dit artikel meer informatie over de vergunning en overwegingen.


Hoe ziet de toekomst van duurzaam bouwen eruit?

Duurzaam bouwen wordt al een tijdje gedaan en de komende tijd hebben we in Nederland veel huizen en panden nodig. Duurzaamheid zal bij toekomstige bouwprojecten ook centraal staan en de Rijksoverheid doet er dan ook veel aan om duurzaam bouwen aantrekkelijk te maken, want zij hebben er natuurlijk ook baat bij.


Een RI&E opstellen: niet alleen wettelijk verplicht, maar ook goed voor je organisatie

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is cruciaal voor organisaties om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Dit proces omvat het identificeren en beoordelen van diverse risico's, variërend van fysieke tot psychologische factoren. Een RI&E opstellen is verplicht volgens de Arbowet, en helpt niet alleen bij naleving van regelgeving, maar bevordert ook de productiviteit en het welzijn van werknemers.


De ultieme gids voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor vakmannen

In de bouwsector komt veiligheid altijd op de eerste plaats, en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is daarbij van cruciaal belang. Of het nu gaat om het beschermen van je hoofd, handen, voeten of ademhaling, PBM kunnen ernstige ongevallen voorkomen en zelfs levens redden. In deze gids belichten we de rol van PBM op het werk en richten we ons specifiek op het gebruik van veiligheidsschoenen en andere cruciale PBM. 


Nieuwbouwontwerptrends: inspiratie voor de moderne woning

Het ontwerpen van een nieuwbouwwoning biedt ongekende mogelijkheden voor creativiteit en individualiteit. In de huidige tijd evolueren ontwerptrends voortdurend en worden ze beïnvloed door technologische vooruitgang, duurzaamheidsambities en veranderende levensstijlen. Als je op het punt staat een nieuwe woning te bouwen of gewoon nieuwsgierig bent naar de nieuwste ontwikkelingen in de bouwsector, lees dan deze blog over de meest opvallende nieuwbouwontwerptrends.


Duurzaam bouwen kent verschillende vormen

De laatste vijf tot tien jaar wordt er steeds meer aandacht besteed aan de verschillende vormen van duurzaam bouwen. Onder meer circulair bouwen wint aan populariteit, waarbij tijdens de sloop van bestaande panden gekeken wordt naar mogelijkheden om componenten van zo’n bouwwerk elders te hergebruiken. Op deze manier wordt het milieu niet onnodig zwaar belast. Er zijn meer manieren om te verduurzamen op de bouwplaats. Denk bijvoorbeeld ook aan de inzet van een elektrische veegmachine. Een elektrische veegmachine hoeft niet direct impact te hebben op het milieu, maar wel op de duurzame inzetbaarheid van de mens. Vaak wordt duurzaamheid onderverdeeld in drie belangrijke componenten: mens, milieu en omzet. Dit artikel vertelt hier meer over. 


Hoe je plafond lekkage voorkomt

Plafond lekkage is een serieus probleem voor jou als huiseigenaar of vastgoedbeheerder. Het kan niet alleen aanzienlijke schade aan je eigendom veroorzaken maar ook leiden tot dure reparaties. Door vooruit te denken en preventieve stappen te ondernemen, kun je het risico op lekkage aanzienlijk verminderen en je huis in goede staat houden. Dit artikel biedt jou praktische adviezen voor het onderhouden van je woning en het voorkomen van lekkages.


Wees veilig in de bouw: het belang van goede werk- en veiligheidsuitrusting

Het is voor werknemers die werken op een bouwplaats natuurlijk heel erg belangrijk dat ze kunnen werken in een veilige omgeving, met goede uitrusting. Zo kan er altijd iets externs gebeuren, en daar moeten de werknemers goed voor zijn beschermd. Je wil nou eenmaal dat de risico's zo min mogelijk zijn als werkgever. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten veiligheidsuitrusting en waar je op moet letten bij deze producten om de werknemers te beschermen.


Acrylaatkit schilderen: wat je moet weten

Acrylaatkit wordt veelvuldig gebruikt in de bouw voor het wegwerken van kieren en naden. Het is een kit die voor veelvuldige toepassingen gebruikt kan worden zoals trappen, ornamenten, raam- en deurkozijnen. Het schilderen van acrylaatkit is een belangrijke stap in een bouwproces dat zowel de duurzaamheid als de uitstraling van het project verbetert. Maar het is wel belangrijk dat het op de juiste manier gedaan wordt. Waar moet je op letten bij het schilderen van acrylaatkit?


Wat is de rol van de reachtruck in de bouwsector

De bouwsector staat in de regel altijd onder druk. Het is rennen of stilstaan. Materialen moeten niet alleen op tijd maar ook veilig op de juiste plaats worden geleverd. Hier komt de reachtruck het perfecte hulpmiddel naar voren. Dit voertuig, speciaal ontworpen voor het hanteren van lasten in beperkte ruimtes, heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar onderdeel van de logistiek in de bouw.


De voordelen van elektrische boilers

In de wereld van huisverwarming en warmwatervoorziening zijn elektrische boilers een betrouwbare oplossing die steeds bekender wordt. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boiler voor je woning of een upgrade wilt uitvoeren, elektrische boilers bieden verschillende voordelen die het overwegen waard zijn. Laten we eens dieper ingaan op waarom steeds meer mensen kiezen voor elektrische boilers en waarom een elektrische boiler kopen een slimme keuze kan zijn.


Invloed van zonwering op de BENG-indicatoren

De afgelopen decennia is veel onderzoek geweest naar de gevolgen voor de aarde van de manier waarop wij mensen leven. Hoewel er nog veel onduidelijk of omstreden is, is het overgrote deel van de wetenschappers het wel eens dat de toename van CO2 de belangrijkste veroorzaker is van klimaatverandering. Om klimaatverandering te stoppen of in ieder geval te vertragen, zijn er allerlei plannen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Bijvoorbeeld als het gaat om de CO2-uitstoot van gebouwen. Hieronder lees je meer over de invloed van zonwering op de zogeheten BENG-indicatoren.