Blog overzicht  

86

Circulaire economie bij Van Reel Groep

Duurzaamheid is een term die steeds vaker centraal staat in de bouwsector. Bedrijven zoeken naar innovatieve manieren om hun impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd efficiënter te opereren. Van Reel Groep omarmt deze uitdaging door actief deel te nemen aan de circulaire economie. In dit blog belichten we twee cruciale aspecten van hun inspanningen: circulair slopen en emissieloos werken.


Ontdek de duurzaamheidsmissie van Wijzonol als kans voor groen vastgoedonderhoud

Veel woningen en andere panden in Nederland moeten de komende jaren verduurzaamd worden. De verwachting is dat dit erg moeilijk gaat worden voor veel eigenaren. Wijzonol kan je gelukkig helpen op dit vlak, vooral bij het voorzien van je huis van duurzaam schilderwerk. Hierover kun je meer over lezen op de duurzaamheidspagina van Wijzonol. Daarnaast vertellen we je in dit artikel ook nog het een en ander over duurzaam vastgoedonderhoud! 


Loodgieter worden: misschien wel de leukste en veelzijdigste baan in de bouw?

Het leuke van de bouwsector is dat het zo ongelooflijk veelzijdig is. Er is niet slechts één functie die je hierin kunt vervullen. Er zijn enorm veel verschillende mensen met allerlei uiteenlopende kwaliteiten nodig. Hierbij denken we niet alleen aan timmermannen en aannemers, maar bijvoorbeeld ook aan loodgieters. Helaas wordt het werk van de loodgieter nog te vaak onderschat. Daarnaast heerst er een nijpend tekort aan goed opgeleide loodgieters. Kortom: hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar waarom zou je ervoor kiezen om loodgieter te worden en waar begin je? 


De slimste manieren om jouw bedrijf te verduurzamen

Duurzaamheid speelt niet alleen een rol in ons eigen leven, maar ook in dat van ondernemingen. Het is dan ook niet voor niets dat duurzaam ondernemen tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt. Als klein bedrijf kan het soms voelen alsof jouw moeite tot verduurzaming niet opweegt tegen de vervuiling van grote multinationals, maar dit is niet het geval. Doordat iedereen een bijdrage levert, komt een duurzame toekomst steeds meer in zicht. Hiervoor moet je natuurlijk wel een aantal stappen ondernemen. Benieuwd naar de manieren waarop jij jouw bedrijf kunt verduurzamen? 


Het belang van goede faciliteiten op een kantoor voor productiviteit en welzijn

Een goed uitgerust kantoor met moderne en efficiënte faciliteiten is van cruciaal belang voor het succes en de productiviteit van een organisatie. Het gaat verder dan alleen esthetiek; het heeft directe invloed op het welzijn van medewerkers en hun vermogen om effectief te werken. In dit artikel zullen we verkennen waarom hoogwaardige kantoorfaciliteiten essentieel zijn en hoe ze een positieve impact kunnen hebben op zowel medewerkers als de algehele bedrijfsprestaties.


De akoestiek op kantoor verbeteren

Bij de inrichting van een kantoor wordt er meestal alleen maar gedacht aan de werkplekken en een fijne kantine. Toch is ook de akoestiek op kantoor iets wat zeker niet vergeten mag worden. Als de akoestiek niet goed is zal er een hinderlijke galm ontstaan, wat hoofdpijn en concentratieverlies als gevolg zal hebben. Dit wil je op kantoor natuurlijk voorkomen. We gaan je vertellen hoe!


KLIC als steunpilaar in stedelijke planning

De integratie van KLIC en de KLIC-app in stedelijke planning is een belangrijke stap vooruit in het beheer en de ontwikkeling van stedelijke gebieden. Deze technologieën bieden unieke mogelijkheden om de complexiteit van de ondergrondse infrastructuur in kaart te brengen en te beheren, wat essentieel is voor het succesvol plannen en uitvoeren van stedelijke projecten. Ondanks de voordelen, brengt deze integratie uitdagingen met zich mee. Dit artikel bespreekt enkele van deze uitdagingen en hoe KLIC en de KLIC-app hierin een ondersteunende rol kunnen spelen.


Tips voor een onderhoudsvrij bedrijfstuin

Het eerste aanzicht is natuurlijk een belangrijke eerste indruk als het gaat om klanten die bij je bedrijf op bezoek komen. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om niet alleen te investeren in voldoende parkeerplaatsen en eventueel ook de mogelijkheid om de auto op te kunnen laden, maar ook in de tuin. Natuurlijk is het ontzettend mooi om een prachtige tuin te hebben die helemaal in bloei staat, maar we weten ook allemaal dat het onderhouden van een tuin veel tijd, energie en daarmee ook geld kan kosten. Gelukkig zijn er ook allerlei manieren om de inspanning en kosten tot een minimum te beperken, terwijl je toch kunt genieten van een mooie tuin. Omdat we als geen ander snappen dat je als ondernemer het liefst zo’n onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin wilt hebben, delen we in dit artikel een aantal handige tips met je.


De beste energiezuinige verwarmingssystemen

Energiezuinige verwarmingssystemen spelen een belangrijke rol in het verminderen van energieverbruik. Ze worden namelijk steeds duurzamer, maar ook goedkoper in aanschaf. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van energiezuinige verwarmingssystemen. 


Epoxy vloercoating voordelig en hoogwaardig in de praktijk

Epoxy vloercoating wordt op grote schaal professioneel gebruikt in de meest uiteenlopende sectoren, vanwege de veelzijdigheid en voortreffelijke eigenschappen van het product. Epoxy staat bekend om de duurzame eigenschappen, de veelzijdigheid in gebruik en de fraaie uitstraling ervan. Epoxy vloercoating kent belangrijke voordelen in de praktijk, zoals de bijzondere weerstand tegen slijtage en chemicaliën, wat deze vloercoating perfect geschikt maakt voor omgevingen met zware belasting, zoals magazijnen, fabrieken, winkels en garages.


4 Tips voor aannemers om hun tijd efficiënter in te delen

In de dynamische wereld van de bouw is tijd vaak een kostbaar goed. Aannemers worden constant geconfronteerd met strakke deadlines, complexe projecten en talloze taken die hun aandacht opeisen. Het efficiënt indelen van tijd is daarom van cruciaal belang om succesvol te zijn in deze veeleisende industrie. Hier zijn vier waardevolle tips voor aannemers om hun tijd op een effectievere manier te beheren.


Gebruik de zon in je voordeel met zonnepanelen

In de huidige wereld, waar duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, worden zonnepanelen steeds populairder als een groene energieoplossing. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van de onuitputtelijke kracht van de zon om elektriciteit op te wekken, en de voordelen reiken verder dan alleen het verminderen van je ecologische voetafdruk. In dit artikel duiken we dieper in op wat zonnepanelen zijn, hoe ze werken en waarom het zowel economisch als ecologisch voordelig is om ze te kopen of te huren.


Tips voor een duurzame en stijlvolle vloer voor jouw bedrijfsruimte

Het selecteren van de juiste vloer voor je bedrijf is een cruciale beslissing. Een vloer is niet slechts een functionele basis voor je zakelijke ruimte, maar het speelt ook een vitale rol bij het creëren van de gewenste sfeer en uitstraling. In dit uitgebreide artikel nemen we je mee in de wereld van vloerbedekking voor bedrijven, waarbij we ons richten op belangrijke overwegingen en handige tips om je te helpen de perfecte vloer te kiezen voor jouw zakelijke omgeving.


Een PVC vloer: de vloer van de toekomst?

Als aannemer, ondernemer of werknemer in de bouw zul je vaak in de situatie komen waarin je eventuele klanten moet adviseren, bijvoorbeeld over de keuze voor een vloer. Tegenwoordig is een PVC-vloer met klikverbinding een populaire keuze. Dit is waarom een dergelijke vloer een goede aanrader is voor jouw klanten.


5 manieren om je bedrijfspand groener te maken

Wist je dat planten op en rond het kantoor goed zijn voor de gezondheid en het geluk van je team? Met een heleboel groen in en rondom je bedrijfspand, zal je ook nog eens water opvangen en daarmee wateroverlast voorkomen. Er zijn een heleboel redenen om het kantoor in een groen jasje te steken, maar welke manieren zijn er allemaal? Wij hebben er 5 uitgelegd!


Dit zijn leuke geschenken voor je relatie in de bouw

Als bedrijf gebruik je veel verschillende spullen, kom je veel op verschillende locaties en is het goed om jouw klant af en toe wat te schenken. Het is belangrijk om per klant te kijken of het geschenk wel relevant is voor die klant. Een relatie die bijvoorbeeld actief is in de bouw kan andere wensen hebben dan een relatie die actief is in de zorg. In dit artikel lichten we drie producten uit die jij aan jouw relatie in de bouw kan schenken. 


Een startersgids voor het vinden van een woning in Utrecht

Je bent net afgestudeerd en begint aan een nieuwe fase van je leven als young professional. Wonen in Utrecht als young professional biedt een spannende kans om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Door je goed voor te bereiden, je onderzoek te doen en actief te zijn in je zoektocht, kun je een plek vinden waar je nog lang zult wonen. 

Utrecht is de perfecte stad voor jou: bruisend, dynamisch en vol mogelijkheden. Maar hoe vind je een woning die bij je past en hoe richt je die in? In dit artikel lees je handige tips en inspiratie om het meeste uit wonen voor young professionals in Utrecht te halen.


Steeds meer consumenten laten open trap dicht maken

In de wereld van interieurdesign en huisrenovaties is een opmerkelijke verschuiving te zien in de voorkeuren van consumenten: steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om open trappen te laten dichtmaken. Deze trend heeft niet alleen betrekking op esthetische overwegingen, maar ook op functionele en veiligheidsaspecten. Het lijkt erop dat consumenten meer belang hechten aan privacy, geluidsisolatie en kinderveiligheid, waardoor het dichtmaken van open trappen een populaire keuze wordt. Deze verandering in vraag heeft niet alleen gevolgen voor huiseigenaren, maar ook voor bedrijven in de bouw- en interieurbranche. Wat heb je ervoor nodig en kan iedereen het zelf uitvoeren? Of is het slimmer er iemand voor in te huren? 


Alleslijm is veelzijdiger dan je denkt

Je hebt niet altijd schroeven en een boor nodig om meubels en accessoires te maken of te repareren, een krachtige alleslijm kan een snellere oplossing bieden. Alleslijm is ook je beste vriend bij het creatief verwerken van overgebleven bouwmaterialen. Daarnaast maak je met behulp van secondelijm de leukste decoraties, bijvoorbeeld voor Kerstmis. 


Zo ben je als aannemer in de bouw goed verzekerd

Een aannemer in de bouw werkt vaak aan projecten waarmee veel geld is gemoeid. Bovendien loop je in de bouwsector ook veel risico’s. Denk daarbij aan bedrijfsongevallen, diefstal van apparatuur, claims door constructiefouten, enzovoort. Het is dus belangrijk om je goed te verzekeren. Daarmee voorkom je dat je financieel leegloopt wanneer er eens problemen zijn. Speciaal voor aannemers bestaan er aparte verzekeringen, die geheel afgestemd zijn op de specifieke risico’s binnen de bouwsector.


Lithium-ion-accu’s zorgen voor een stille revolutie in de bouwsector

In de hedendaagse bouwwereld zorgen lithium-ion-accu’s voor een stille revolutie. Je associeert de wereld van accu's wellicht meer met elektronica en bijvoorbeeld ook met elektrische auto's, maar ook bij het isoleren en de energievoorziening van woningen zorgen lithium-ion accu's voor mogelijkheden die er vroeger niet waren.


Verduurzaming: een totaalaanpak

Verduurzaming is het afgelopen decennium echt op gang gekomen. Waar het eerder vooral bij praten bleef over wat er moest gebeuren en wat er anders moest, zijn er nu tal van nieuwe interessante duurzame ontwikkelingen en initiatieven. Bijvoorbeeld als het gaat om de duurzaamheid van woningen. De bouw van nieuwe woningen en het renoveren van oude is een stuk ingewikkelder en er zijn veel meer verschillende professionals bij betrokken. Het aanbieden van een totaalaanpak aan opdrachtgevers heeft hierbij duidelijke voordelen.


Je gevel schoonmaken met een hogedrukreiniger: bekijk hier 5 tips!

Een schone gevel is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het draagt ook bij aan het behoud van de kwaliteit van je woning. Het gebruik van een hogedrukreiniger is een veelgebruikte methode om gevels grondig schoon te maken. In dit artikel delen we vijf handige tips om je gevel op de juiste manier schoon te maken met een hogedrukreiniger.


Laatste trends rondom kantoorinrichting

Waar we tot jaren geleden vaak zaken dat kantoren vrij zakelijk en saai waren ingericht, zien we de laatste jaren steeds vaker dat er wordt gekozen voor een huiskamer idee. Dit heeft als voordeel dat werknemers zich er sneller thuis voelen, wat uiteindelijk ook de productiviteit bevordert. Het is natuurlijk een wereld van verschil of je werknemers achter hun bureau in een saai wit kantoor met TL verlichting achter hun computer zitten of dat het een sfeervol ingericht kantoor is, waarbij je het idee hebt alsof je in je eigen woonkamer aan het werk bent. Ondanks dat steeds meer bedrijven kiezen voor een huiselijke sfeer, zien we toch dat er ook een groot gedeelte is die dit niet doet. Juist voor deze bedrijven hebben we een aantal tips, waarmee je het relatief eenvoudig, direct een stuk gezelliger maakt op kantoor.


Deze apparatuur is onmisbaar bij een grote verbouwing.

Om een grote verbouwing vlekkeloos te laten verlopen, is het erg belangrijk om verschillende apparatuur en voorzieningen beschikbaar te hebben. Niet alleen kan dit de snelheid van het project versnellen, de apparatuur en voorzieningen kunnen ook het werk voor de aannemers en bouwvakkers verbeteren en efficiënter maken.


Het ideale houten tuinschuurtje voor jouw tuin

Wanneer je overweegt om je tuin te verrijken met een houten tuinhuis of schuur, ben je hier aan het juiste adres voor advies en inzichten. Het is niet alleen een praktische toevoeging aan je tuin, maar ook een esthetische verrijking die de uitstraling van je buitenruimte kan transformeren. Met de juiste tips en aandachtspunten kun je een tuinhuis of schuur vinden die naadloos aansluit bij jouw behoeften en wensen.


Lithium-ion-accu’s zorgen voor een stille revolutie in de bouwsector

In de hedendaagse bouwwereld zorgen lithium-ion-accu’s voor een stille revolutie. Je associeert de wereld van accu's wellicht meer met elektronica en bijvoorbeeld ook met elektrische auto's, maar ook bij het isoleren en de energievoorziening van woningen zorgen lithium-ion accu's voor mogelijkheden die er vroeger niet waren.


Buitenverlichting: de impact en mogelijkheden voor gebouwen

In de architectuur en het ontwerp van gebouwen is er altijd sprake van buitenverlichting. Dit soort verlichting kan erg functioneel zijn en bijvoorbeeld de veiligheid van gebouwen vergroten, maar het biedt natuurlijk ook meer zicht om verschillende taken uit te voeren als het donker is. Buitenverlichting is tevens een manier om de uitstraling van een gebouw te verbeteren en de mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Laten we eens kijken naar de functie, toepassingen en verschillende soorten buitenverlichting.


Wat is de beste zonwering?

Er zijn veel verschillende soorten zonwering waar je uit kunt kiezen, maar hoe weet je nu wat er past bij jouw woning of pand? In deze blog lees je wat de beste zonwering is voor jouw geschikte ruimte. 


Materialen voor de keuken: welke moet je kiezen?

Het verbouwen of renoveren van de keuken bij jou in huis is een flinke klus. Want als je eenmaal voor deze klus bij jou in huis gaat, is het meer dan logisch dat je het maar al te graag een keer goed aanpakt. Zo kun je die ene keuken van je dromen realiseren waar je al jaren over na hebt gedacht. Misschien breek je een muur uit, zodat er meer ruimte vrij gaat komen voor een prachtig kookeiland. Of je geeft alleen de frontjes van de keuken een andere look, zodat de sfeer ineens totaal anders is. Wat voor mooie materialen zeker het overwegen waard zijn tijdens het ontwerpen van de nieuwe keuken, lees je hier.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie