Nieuws overzicht  

6536

5 Nieuwe Wasserstrich-stenen

Skagen, Vester, Espen, Nebel en Oud Ravensteen. Architecten en aannemers worden opnieuw verrast met een aantrekkelijk kleurenspel in Wasserstrich gevelstenen. Rood, grijs, oranje, geel. De ene sortering fraai, fris en fel, een andere robuust, modern met een vleugje nostalgie. Ontdek direct de krachtige nieuwe kleuren voor moderne architectuur, hedendaags bouwen en toekomstbestendig wonen.


Vezelcement aangetoond brandveilig

De brandveiligheid van een gevel bepalen vanuit de brandklasse van elk individueel product leidt in veel gevallen tot een verkeerde conclusie. De wetgever verplicht zelfs een test van de complete gevelopbouw in eindtoepassing (end-use) voor het bepalen van de brandclassificatie. Swisspearl, producent van vezelcement, neemt zijn verantwoordelijkheid en heeft samen met onafhankelijk bureau Peutz zijn producten in verschillende samenstellingen in eindtoepassing getest. Het geeft de markt een duidelijk overzicht van welke geteste prestaties ze mogen verwachten bij een bepaalde opbouw. 


Kierdichting: onmisbaar voor brandwerende ramen en deuren

Bij brandwerende deur- en raamconstructies is goed afdichten essentieel. Door kieren te minimaliseren kan de luchttoevoer worden beperkt waardoor branden (langer) gecompartimenteerd blijven en zich minder snel verspreiden. Hoe realiseer je nu een goede afdichting?


Optimale Ventilatie en Veiligheid voor Technische Ruimtes met JAZO Zevenaar bv

Technische ruimtes vormen het kloppend hart van elk gebouw en vereisen specifieke aandacht als het gaat om afscherming, toegang en ventilatie. Bij JAZO hebben we meer dan 60 jaar lang onze kennis en expertise ingezet om de hoogste standaarden te bieden op het gebied van brandveiligheid en inbraakwerendheid. 


Brandvertragend hout voor veiliger bouwen

Veiligheid eerst; Wij begrijpen hoe belangrijk brandveiligheid is. In veel bouwvoorschriften is het gebruik van brandvertragend materiaal verplicht in specifieke situaties, zoals commerciële gebouwen, scholen en openbare instellingen. Het gebruik van brandvertragend hout helpt om aan deze voorschriften te voldoen. 


Alle eigenschappen in één Merford deur

Bij Merford weten wij dat een buitendeur niet enkel geluidwerend moet zijn. Dat is de reden dat wij onze deuren met diverse gecombineerde eigenschappen aanbieden. Denk hierbij aan inbraakwerend, rookwerend, brandwerend, kogelwerend, lucht-, water- en gasdicht, met mogelijkheid tot vlucht. Bijna alle eigenschappen zijn met elkaar te combineren zodat het past binnen de gewenste situatie.


Geen brandoverslag met de brandwerende luiken van Gorter®

Met een gesloten brandwerend RHTEI-dakluik van Gorter wordt de kans op brandoverslag naar het dak en aangrenzende panden beperkt. Ook het Gorter brandwerend vloerluik voorkomt of vertraagt brandoverslag. Zo wordt brandschade aan de onderliggende delen van het gebouw geminimaliseerd.


PareauLux klimaatplafonds

In moderne architectuur en duurzame klimaatbeheersing staat het PareauLux klimaatplafond bekend als een baanbrekende oplossing die duurzaamheid en ontwerpvrijheid naadloos combineert. Deze innovatie komt voort uit een samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven: Hunter Douglas Architectural, dat verantwoordelijk is voor het unieke design en hoogwaardige materiaalgebruik van de plafondlamellen, en Inteco, dat het geavanceerde klimaatsysteem met uitzonderlijk hoog koelvermogen heeft ontwikkeld.


Duurzaam koelen met Jaga Strada Hybrid radiatoren

Strada Hybrid is een innovatie op de welbekende Strada van Jaga Climate Designers. Naast de LOW-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen, heeft deze nieuwste radiator óók het vermogen om een ruimte extreem snel te koelen. Dat komt omdat de Strada Hybrid beschikt over veruit het snelst reagerende afgiftesysteem op de markt.


Een goed binnenklimaat met de Alfa SQ en Whisper air

De ALFA 95 FLAT SQ en Whisper Air de warmteterugwinunit’s met superstille werking. Waar er ruimte is kan De ALFA SQ boven een verlaagd plafond worden gemonteerd terwijl de Whisper Air voor onderbouw is en een design heeft om zichtbaar in de ruimte te hangen. De luchtstroomprestaties leveren eersteklas luchtkwaliteit voor scholen, kantoren en vergaderruimtes. 


Bedien vloerverwarming slim en snel met NEA SMART 2.0

Je eigen woning is een plek om je thuis en comfortabel te voelen. De juiste temperatuur speelt hierbij een belangrijke rol. Met vloerverwarming aangestuurd door een slimme ruimteregeling creër je dit echte feelgood-klimaat. Ontdek NEA SMART 2.0; de ruimteregeling met een strak design en slimme functies om elke ruimte op het juiste moment van de juiste temperatuur te garanderen.


fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingssysteem: droogbouw vloerverwarming voor snelheid en gemak

fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen zijn ontworpen als droge dekvloer met geïntegreerde buisgeleiders voor vloerverwarming en -koeling binnenshuis. Dit vloerverwarmingssysteem van James Hardie bestaat uit voorgefreesde gipsvezel vloerelementen. Zelf frezen is dus niet meer nodig! Praktisch om mee te ontwerpen en tegelijkertijd snel te verwerken. Ideaal bij renovatieprojecten met houten vloeren en een lage inbouwhoogte, maar ook perfect bij nieuwbouw.


Vortvent Komfovent VERSO-PRO-2 … beter kan het (bijna) niet!

Met deze verbeteringen van de al langer bestaande VERSO-PRO units, kiest u voor een belangrijke stap voorwaarts in de techniek.


Fixscreen Minimal doekzonwering

Dankzij de Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan zelfs met minimalistische ramen combineerbaar. Zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu dus het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. 


Snel bouwen en minder afval met Kingspan TEK

In de dorpen Olst en Wijhe heeft Kingspan TEK 76 flexwoningen gerealiseerd voor mensen die snel een woning nodig hadden.


Knauf Insulation kondigt nieuwe CO2-arme steenwolfabriek aan

Knauf Insulation kondigt met trots een grote investering van circa € 200 miljoen aan in een nieuwe, ultramoderne fabriek voor steenwol om de Britse markt te bedienen. De grootschalige faciliteit, met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 100.000 ton, gaat gebruik maken van geavanceerde, CO2-arme elektrische smelttechnologie. Knauf Insulation toont hiermee opnieuw sterk commitment, waaruit een sterke betrokkenheid blijkt om te voldoen aan de groeiende marktvraag naar duurzame, onbrandbare isolatieoplossingen.


Van volle clubkas tot lage broeikas: drie voetbalclubs winnen all-electric warmtepomp van Mitsubishi Electric

In maart en april stond het amateurvoetbal in het teken van ‘groen’. Ruim 300 clubs kwamen in actie tijdens De Groene Clubweken, een initiatief van de KNVB en duurzaamheidspartner Alklima / Mitsubishi Electric, met als doel om hun accommodatie duurzamer te maken. De inzet: het winnen van één van de drie premium warmtepompen van Mitsubishi Electric ter waarde van € 30.000,-.


Nu verkrijgbaar: EPD's voor Low-Carbon floatglas van AGC


AGC Glass Europe streeft ernaar om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn. Ook wil de Groep als tussentijdse mijlpaal uiterlijk in 2030 een reductie van broeikasgasemissies van 30% hebben behaald ten opzichte van 2019. Om deze ambitieuze doelstellingen te behalen, heeft AGC zijn initiatieven om de impact van zijn productieprocessen op het klimaat te verminderen, versneld. De eerste resultaten daarvan zijn publiek gemaakt met de gelijktijdige uitgifte van nieuwe, onafhankelijk gevalideerde milieuproductverklaringen (EPD's) voor standaard floatglas van AGC in heel Europa en voor de eerste, onafhankelijk gevalideerde EPD voor Low-Carbon Glass van AGC.


Nieuw THOMSIT-renovatiesysteem voor de renovatie van vloeren op blijvend vochtige ondergronden

Met het nieuwste THOMSIT- renovatiesysteem kunnen vloerconstructies die in contact staan met de grond eenvoudig en waardevast gerenoveerd worden zonder dat de nieuwe PVC-vloerbedekking beschadigd wordt door optrekkend vocht. Professionals profiteren ook van tijd- en kostenbesparingen bij het gebruik van dit duurzame renovatiesysteem.


Verfijn uw omgeving met Acomo®

Ontdek de kracht van stijl én stilte met Acomo®. Van esthetische upgrade tot verbeterde geluidskwaliteit, wij hebben het product dat u zoekt. Acomo SPRAY System Het akoestische plafondsysteem voor een robuuste, industriële look en tegelijkertijd de perfecte akoestiek. Acomo SEAL System Het isolerende plafondsysteem voor de perfecte harmonie tussen duurzame isolatie en akoestische perfectie. Investeer in een duurzamere en mooiere omgeving met Acomo®.


Hoogwaardig plafond voor hoogwaardige interieurs

Knauf Ceiling Solutions introduceert ADAGIO, een premium assortiment minerale plafonds die nieuwe normen stelt op het gebied van planning, ontwerp en realisatie van hoogwaardige plafondoplossingen voor moderne en comfortabele interieurs.


Drukvereffeners van Fermod:

De Franse producent Fermod produceert een breed assortiment aan installatiematerialen voor toepassingen in o.a. temperatuur geregelde ruimtes. 


Introductie van Precision Lock: een vereenvoudigde installatiemethode voor Ecophon Focus™ DS

Ons populaire Focus Ds-plafond is nu verkrijgbaar met een nieuw, vereenvoudigd enkellaags systeem voor snellere installatie. Dit is een welkome verbetering voor de installateurs, maar de update brengt nog meer voordelen met zich mee: verbeterde ergonomie, minder belasting voor het klimaat en nog betere akoestische prestaties van het paneel.


De kracht van kleinformaat tegels: TopCer

Met de kleinformaat tegels van TopCer ben je verzekerd van een unieke mogelijkheid om van horecaruimtes tot particuliere woonruimtes naar een hoger niveau te tillen. De flexibiliteit in stijl, kleur en formaat is ongeëvenaard, waardoor je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een authentiek Portugees interieur of andere authentieke en gedrufde stijlen. Elk tegeltje opent deuren naar eindeloze ontwerpmogelijkheden; van vloeren die verhalen vertellen tot wanden die statements maken. Dankzij het dubbele bakproces zijn de tegels duurzaam en weerbestendig, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor maatwerk in binnenruimtes, maar ook voor buitenprojecten.


Houten plafonds: Unieke uitstraling voor elke ruimte

Bouwen met hout biedt niet alleen ecologische voordelen, maar ook een esthetisch aantrekkelijk materiaal dat geschikt is voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Hout is een bouwmateriaal dat honderd procent CO2-neutraal toegepast kan worden. Het creëert een warme en karakteristieke sfeer. 


Vandersanden breidt aanbod gevelstenen en -strips uit met 16 nieuwe kleuren

Het aanbod van Vandersanden wordt dit jaar uitgebreid met 16 nieuwe kleuren, met verschillende afwerkingen en texturen. De uitbreiding van het assortiment maakt het bouwprofessionals nog makkelijker om de juiste esthetische oplossing te vinden voor hun project en past binnen de innoverende rol die Vandersanden wil opnemen in de bouwsector.


Nieuwe EPS/XPS funderingsbekisting voor fundering op staal

Velen kennen de succesvolle PowerKist van IsoBouw. Deze 3-delige EPS funderingsbekisting  is voor de toepassing op paalfunderingen. Met de introductie van de PowerKistDuo voegt IsoBouw hier nu nog een toepassingsgebied aan toe. De PowerKistDuo is een vorstrandbekisting ten behoeve van een fundering op staal met lijnlasten en/of puntlasten op de stroken bij woningen en lichte utiliteitsbouw. Bij een fundering op staal is, gezien de blijvende belasting van het bouwwerk op de bodemplaat, de lange-duur druksterkte een bepalende producteigenschap.


Bezoek ons tijdens DESIGN DISTRICT

ARLU nodigt je graag uit op stand V40 tijdens Design District in Rotterdam van 29 t.e.m. 31 mei. We kijken ernaar uit om onze innovatie voor te stellen: XPERTA, de universele oplossing voor houten en glazen schuifdeuren tot 100 kg.


MAX LIGHT ultra slanke ramen

De ‘Max Light’ serie van Aliplast Aluminium Systems zijn uiterst slanke aluminium raam- en deurprofielen ontworpen voor architecturale projecten.  Met een minimale aanzichtbreedte van 35mm dragen ze bij aan de esthetiek van het gebouw én zorgen ze voor een optimale lichtinval.


Geef je Gevel iets Geweldigs!

Gevelbekleding in alle soorten, maten, kleuren en texturen! Holonite is als een make-up doos voor elke architect.  Naast gevelbekleding maken wij ook o.a. muurafdekkers, spekbanden, raamdorpels en kaders.