Nieuws overzicht  

6525

Snel bouwen en minder afval met Kingspan TEK

In de dorpen Olst en Wijhe heeft Kingspan TEK 76 flexwoningen gerealiseerd voor mensen die snel een woning nodig hadden.


Knauf Insulation kondigt nieuwe CO2-arme steenwolfabriek aan

Knauf Insulation kondigt met trots een grote investering van circa € 200 miljoen aan in een nieuwe, ultramoderne fabriek voor steenwol om de Britse markt te bedienen. De grootschalige faciliteit, met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 100.000 ton, gaat gebruik maken van geavanceerde, CO2-arme elektrische smelttechnologie. Knauf Insulation toont hiermee opnieuw sterk commitment, waaruit een sterke betrokkenheid blijkt om te voldoen aan de groeiende marktvraag naar duurzame, onbrandbare isolatieoplossingen.


Van volle clubkas tot lage broeikas: drie voetbalclubs winnen all-electric warmtepomp van Mitsubishi Electric

In maart en april stond het amateurvoetbal in het teken van ‘groen’. Ruim 300 clubs kwamen in actie tijdens De Groene Clubweken, een initiatief van de KNVB en duurzaamheidspartner Alklima / Mitsubishi Electric, met als doel om hun accommodatie duurzamer te maken. De inzet: het winnen van één van de drie premium warmtepompen van Mitsubishi Electric ter waarde van € 30.000,-.


Nu verkrijgbaar: EPD's voor Low-Carbon floatglas van AGC


AGC Glass Europe streeft ernaar om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn. Ook wil de Groep als tussentijdse mijlpaal uiterlijk in 2030 een reductie van broeikasgasemissies van 30% hebben behaald ten opzichte van 2019. Om deze ambitieuze doelstellingen te behalen, heeft AGC zijn initiatieven om de impact van zijn productieprocessen op het klimaat te verminderen, versneld. De eerste resultaten daarvan zijn publiek gemaakt met de gelijktijdige uitgifte van nieuwe, onafhankelijk gevalideerde milieuproductverklaringen (EPD's) voor standaard floatglas van AGC in heel Europa en voor de eerste, onafhankelijk gevalideerde EPD voor Low-Carbon Glass van AGC.


Nieuw THOMSIT-renovatiesysteem voor de renovatie van vloeren op blijvend vochtige ondergronden

Met het nieuwste THOMSIT- renovatiesysteem kunnen vloerconstructies die in contact staan met de grond eenvoudig en waardevast gerenoveerd worden zonder dat de nieuwe PVC-vloerbedekking beschadigd wordt door optrekkend vocht. Professionals profiteren ook van tijd- en kostenbesparingen bij het gebruik van dit duurzame renovatiesysteem.


Verfijn uw omgeving met Acomo®

Ontdek de kracht van stijl én stilte met Acomo®. Van esthetische upgrade tot verbeterde geluidskwaliteit, wij hebben het product dat u zoekt. Acomo SPRAY System Het akoestische plafondsysteem voor een robuuste, industriële look en tegelijkertijd de perfecte akoestiek. Acomo SEAL System Het isolerende plafondsysteem voor de perfecte harmonie tussen duurzame isolatie en akoestische perfectie. Investeer in een duurzamere en mooiere omgeving met Acomo®.


Hoogwaardig plafond voor hoogwaardige interieurs

Knauf Ceiling Solutions introduceert ADAGIO, een premium assortiment minerale plafonds die nieuwe normen stelt op het gebied van planning, ontwerp en realisatie van hoogwaardige plafondoplossingen voor moderne en comfortabele interieurs.


Drukvereffeners van Fermod:

De Franse producent Fermod produceert een breed assortiment aan installatiematerialen voor toepassingen in o.a. temperatuur geregelde ruimtes. 


Introductie van Precision Lock: een vereenvoudigde installatiemethode voor Ecophon Focus™ DS

Ons populaire Focus Ds-plafond is nu verkrijgbaar met een nieuw, vereenvoudigd enkellaags systeem voor snellere installatie. Dit is een welkome verbetering voor de installateurs, maar de update brengt nog meer voordelen met zich mee: verbeterde ergonomie, minder belasting voor het klimaat en nog betere akoestische prestaties van het paneel.


De kracht van kleinformaat tegels: TopCer

Met de kleinformaat tegels van TopCer ben je verzekerd van een unieke mogelijkheid om van horecaruimtes tot particuliere woonruimtes naar een hoger niveau te tillen. De flexibiliteit in stijl, kleur en formaat is ongeëvenaard, waardoor je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een authentiek Portugees interieur of andere authentieke en gedrufde stijlen. Elk tegeltje opent deuren naar eindeloze ontwerpmogelijkheden; van vloeren die verhalen vertellen tot wanden die statements maken. Dankzij het dubbele bakproces zijn de tegels duurzaam en weerbestendig, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor maatwerk in binnenruimtes, maar ook voor buitenprojecten.


Houten plafonds: Unieke uitstraling voor elke ruimte

Bouwen met hout biedt niet alleen ecologische voordelen, maar ook een esthetisch aantrekkelijk materiaal dat geschikt is voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Hout is een bouwmateriaal dat honderd procent CO2-neutraal toegepast kan worden. Het creëert een warme en karakteristieke sfeer. 


Vandersanden breidt aanbod gevelstenen en -strips uit met 16 nieuwe kleuren

Het aanbod van Vandersanden wordt dit jaar uitgebreid met 16 nieuwe kleuren, met verschillende afwerkingen en texturen. De uitbreiding van het assortiment maakt het bouwprofessionals nog makkelijker om de juiste esthetische oplossing te vinden voor hun project en past binnen de innoverende rol die Vandersanden wil opnemen in de bouwsector.


Nieuwe EPS/XPS funderingsbekisting voor fundering op staal

Velen kennen de succesvolle PowerKist van IsoBouw. Deze 3-delige EPS funderingsbekisting  is voor de toepassing op paalfunderingen. Met de introductie van de PowerKistDuo voegt IsoBouw hier nu nog een toepassingsgebied aan toe. De PowerKistDuo is een vorstrandbekisting ten behoeve van een fundering op staal met lijnlasten en/of puntlasten op de stroken bij woningen en lichte utiliteitsbouw. Bij een fundering op staal is, gezien de blijvende belasting van het bouwwerk op de bodemplaat, de lange-duur druksterkte een bepalende producteigenschap.


Bezoek ons tijdens DESIGN DISTRICT

ARLU nodigt je graag uit op stand V40 tijdens Design District in Rotterdam van 29 t.e.m. 31 mei. We kijken ernaar uit om onze innovatie voor te stellen: XPERTA, de universele oplossing voor houten en glazen schuifdeuren tot 100 kg.


MAX LIGHT ultra slanke ramen

De ‘Max Light’ serie van Aliplast Aluminium Systems zijn uiterst slanke aluminium raam- en deurprofielen ontworpen voor architecturale projecten.  Met een minimale aanzichtbreedte van 35mm dragen ze bij aan de esthetiek van het gebouw én zorgen ze voor een optimale lichtinval.


Geef je Gevel iets Geweldigs!

Gevelbekleding in alle soorten, maten, kleuren en texturen! Holonite is als een make-up doos voor elke architect.  Naast gevelbekleding maken wij ook o.a. muurafdekkers, spekbanden, raamdorpels en kaders.


Nieuwe generatie akoestische roosters

Bij bouwprojecten staat een goede akoestiek steeds vaker mee op de agenda. Zeker langs drukke invalswegen, aan bedrijventerreinen of in andere rumoerige zones is het een uitdaging om storend omgevingsgeluid binnenshuis te beperken. De akoestische roosters van Renson laten verse lucht de woning binnenstromen, zonder het geluid van buiten mee te nemen. De nieuwe generatie van deze productlijn maakt grotere debieten mogelijk, met dezelfde akoestische demping.


De Volharding in Artis, Amsterdam: Een Prijswinnend Dak

De Volharding is één van de 26 Rijksmonumenten op het terrein van Artis. Dit gebouw was oorspronkelijk een rijstpakhuis en is sinds 1867 onderdeel van de dierentuin. In 2022 onderging het gebouw een grondige renovatie en verduurzamingsslag. Deze verduurzaming past binnen de ambitie van Artis om in 2030 een park zonder ecologische voetafdruk te zijn.


Kostbaar Erfgoed: Daglichtinnovatie in Monumentale Gebouwen

Een daglichtbuis kan in een monumentaal gebouw worden geïnstalleerd om op een subtiele manier daglicht naar binnen te brengen zonder de architectonische details van het gebouw te schaden. Monumentale gebouwen hebben vaak unieke architectonische kenmerken en beperkingen, zoals historische waarde en beschermde structuren, waardoor moderne ramen niet toegestaan zijn.


Vastgoed upgraden en biobased bouwen centraal op vakbeurzen in mei

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals. 


Er is voor ieder raam een Belned voorzetraam

Voorzetramen zijn de ideale en voordelige oplossing voor (achteraf) isoleren. En wist je dat het assortiment wat betreft voorzetramen zeer ruim is? Van vaste tot schuivende en van scharnierende tot uitneembare … er is voor ieder raam een voorzetraam. Zelfs voor toepassing bij monumentale panden.


Akoestikon geluidsisolatie

Hardnekkige geluidsoverlast, van buren of verkeer, kan je het leven zuur maken. Gelukkig is er bijna altijd iets aan te doen, door leefruimtes of volledige panden van geluidsisolatie te voorzien. Dit kan een ingrijpende aanpak zijn, maar wanneer het leefplezier vanaf dat moment een tien krijgt in plaats van een vier, is het de moeite veel mensen meer dan waard. Bovendien: zo ingrijpend hoeft het niet eens te zijn. Onze Akoestikon geluidsisolatiesystemen maken het akoestisch ontkoppelen van een dak, gevel, wand, plafond of vloer relatief eenvoudig.


Lichtgewicht LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt de oplossing bij renovatie

Bij renovatie en transformatie van oudere panden met houten vloeren is het voor ontwerpers een uitdaging om vloerconstructies te laten voldoen aan de huidige eisen voor geluidsisolatie. Voor vloerconstructies geldt: hoe zwaarder de constructie, des te hoger de geluidisolatie zal zijn (massawet). Bij een houten balklaag is de mogelijkheid om extra gewicht toe te voegen echter zeer beperkt. Een lichte LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt hier de oplossing.


Kingspan Unidek introduceert nieuw dakelement met brandclassificatie B-s2-d0

De huidige markt vraagt om steeds hogere eisen als het gaat om brandveiligheid. Daarom introduceert Kingspan Unidek een nieuw isolerend dakelement met extra brandbestendige materialen: Unidek Aero B. Dit element heeft een kern van brandvertragend gemodificeerd EPS Platinum en combineert thermische prestaties met een brandclassificatie B-s2-d0 (in combinatie met de juiste toebehoren). Hiermee draagt het element bij aan een nog veiliger gevoel voor bewoners en gebruikers van een gebouw. 


Unidek Aero Light geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Unidek Aero Light kan worden ingezet bij vrijstaande en geschakelde woningen en wordt toegepast bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het dakelement heeft een kern van EPS Platinum. De buitenzijde is voorzien van een spaanplaat en 3 tengels. De binnenzijde is voorzien van een gipskartonplaat, die tussen 2 verstijvers is aangebracht, afgewerkt met een spaanplaat met witte zichtzijde. 


Na-isoleren met innovatieve waterkerende profielplaten

SlimFix Reno-Pro is een nieuwe renovatieplaat van IsoBouw voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. SlimFix Reno-Pro is een matrijsgevormde isolatie met bijzondere vormgeving. Hierdoor is de plaat gemakkelijk te verwerken, sluiten ze goed op elkaar aan is er een waterafvoer.


Optimale thermische isolatie met Aerofoam oplossingen

Wist u dat goede isolatie zorgt voor significante geluidsreductie, flink kan besparen op energieverlies en tevens waterverbruik per huishouden kan opleveren? Het is daarom van belang dat installaties goed worden geïsoleerd om energieverlies en faalkosten te voorkomen. 


Isolatie voor elke toepassing

Of het nu gaat over nieuwbouw, renovatie of transformatie, Knauf Insulation biedt voor elke toepassing een isolatiemateriaal dat behalve duurzaam ook prettig te verwerken is.


Ervaar de rust en stilte!

Akoestische klimaatbeheersing is één van de uitdagingen voor elke interieurdesigner bij het ontwerp en de inrichting van een ruimte. Toch is een goede ruimteakoestiek cruciaal voor de ruimtebeleving én het welbevinden.  De vraag naar duurzame akoestische oplossingen die bijdragen aan comfort en prettige ruimtebeleving, wordt dan ook steeds groter. Maar hoe vind je de juiste geluidsabsorberende oplossing zonder concessies te doen aan het ruimtelijk design? Asona heeft hiervoor een innovatieve spray-on oplossing ontwikkeld die volledig opgaat in het design van de ruimte. Je ervaart meteen het verschil!


Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2

Soundblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor de akoestische klimaatbeheersing waarbij belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand kunnen worden gecombineerd.  

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie