Nieuws overzicht  

6221

Circulaire dakbedekking voor platte daken

Het circulair inzetten van dakbedekking is een nieuwe fase ingegaan. Bij traditionele dakbedekkingen is demontage niet eenvoudig en het scheiden van de materialen is tijdrovend en kostbaar. Hoogwaardig hergebruik is daarom vaak lastig. Bij EPDM dakbedekking ligt dit beduidend anders. EPDM dakbedekking staat al bekend om zijn duurzame karakter en ook op het gebied van hergebruik en circulaire inzetbaarheid biedt het nu een onderscheidend voordeel.


Nelskamp levert hoogwaardige keramische en betonnen dakpannen

Nelskamp bedekt de Nederlandse daken met hoogwaardige keramische en betonnen dakpannen.


Het Gorter® dakluik met de hoogste isolatiewaarde Uw ≤ 0,198 W/(m².K)

Het Gorter® dakluik type RHTEP is voorzien van CE-markering (ETA) 
De thermisch gescheiden aluminium constructie vormt een duurzame bijdrage aan de totale energiebesparing. Niet onhandig en wel verstandig met de huidige energieprijzen. Levering mogelijk binnen 24 uur! Voor meer informatie of een offerte bezoekt u www.gorterluiken.nl.


Zoontjens en Optigrün slaan handen ineen

Specialist in gebruiksdaken Zoontjens, is een partnership aangegaan met specialist in retentiesystemen Optigrün. Samen gaan ze beloopbare retentiedaken maken. Met deze samenwerking willen de bedrijven multifunctionele daken creëren die een waardevolle bijdrage leveren aan het toekomstige dakenlandschap.


Riwal en Skoon - De oplossing voor schone elektrische machines op de emissieloze bouwplaats

Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, en Skoon, de online marktplaats voor schone en mobiele energie zijn een samenwerking aangegaan voor het leveren van schone mobiele energie op locatie. 


13e Landelijke Asbest Praktijkdag 2023

Op donderdag 25 mei 2023 organiseert Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch de 13e Landelijke Asbest Praktijkdag. De praktijkdag is gericht op professionals, lokale autoriteiten, onderzoekers, beleidsmakers, bouwondernemers en andere betrokkenen.


Toekomst van de Haagse stationsgebieden tentoongesteld in het Atrium

Hagenaars die geïnteresseerd zijn in de toekomst van hun stad kunnen de komende weken hun hart ophalen. De toekomst van het gebied tussen de drie grote Haagse intercitystations staat tot en met 19 januari tentoongesteld in het Atrium van het stadhuis. Gedurende de hele maand kunnen geïnteresseerden de maquette bekijken. Op verschillende dagen staan er ook medewerkers van de gemeente bij om ieders vragen te beantwoorden.


Remeha werkt samen met Rabobank bij verduurzaming warmtevraag MKB'ers

Remeha en Rabobank gaan een samenwerking aan om de komende zes maanden MKB-ondernemers actief te helpen bij het verduurzamen van hun warmtevraag. Klanten van de Rabobank kunnen via een warmtescan, begeleid door adviseurs van Remeha, hulp krijgen via een passend advies en worden eventueel gekoppeld aan een installateur. Het doel is om de komende maanden enkele honderden MKB’ers te interesseren om aan de slag te gaan met hun warmtevraagstuk.


Temponox: economisch alternatief voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties

Met Temponox introduceert systeemaanbieder Viega een nieuw roestvast stalen buisleidingsysteem dat speciaal is bedoeld voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties. Het complete programma met fittingen van roestvast staal is beschikbaar in buisdiameters van 15 t/m 108 mm.


Gratis Chameleon box – durf uitzonderlijk te zijn met Rockpanel Chameleon

Voeg een tikje magie toe! Een gevel met kameleon-effect ziet er nooit hetzelfde uit, maar is altijd opvallend en inspirerend. Afhankelijk van het perspectief en het zonlicht verandert het oppervlak van de Rockpanel Chameleon gevelpanelen. 


Migrantenhotel Aalsmeer – Ruigrok Tower

Het nieuwe wooncomplex Ruigrok Tower biedt plaats aan 131 appartementen verdeeld over acht woonlagen. Voor de buitenzijde is gebruikt gemaakt van ruim 400 m2 van het nieuwe SAB-Blokprofiel 30/415 in Colorcoat HPS200 Ultra® Pure Grey.


Aandacht voor natuurlijke ventilatie in uniek project EDGE Amsterdam West

EDGE Amsterdam West is een icoonproject en een absolute blikvanger in het landschap van Amsterdam. Het 54.000 m2 grote gebouw met een kantoor oppervlakte van 42.000 m2 is door EDGE herontwikkeld met de hoogste ambities op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en gezondheid. EDGE geeft veel aandacht aan luchtkwaliteit, door in te zetten op ruime ventilatie en inkomende lucht. Het bedrijf ging daarvoor de samenwerking aan met ventilatiespecialist DUCO Ventilation & Sun Control. 


BouwBeurs 2023 – 6 tot en met 10 februari, Jaarbeurs Utrecht

De bouwsector verandert en ontwikkelt snel. Als vakmens wil je op de hoogte blijven van de laatste innovaties binnen de branche. Door de grote werkdruk kan dit soms lastig zijn. BouwBeurs 2023 biedt daar de oplossing voor! Van 6 tot en met 10 februari worden de hallen van Jaarbeurs Utrecht gevuld met honderden exposanten. Zij staan klaar om jou in één dag bij te praten over de nieuwste materialen en technieken. Daar wil je toch bij zijn? Registreer je gratis en bezoek BouwBeurs 2023!


Glazen vloerluik verbindt heden met 17e eeuws verleden

De bijzondere vondst in Haarlem haalde zelfs de krant: ‘Kelder uit de 17e eeuw ontdekt.’ Verrassend nieuws. Zeker voor de twee nieuwe eigenaren van het pand, die enkele jaren eerder nietsvermoedend een bouwval hadden gekocht om op te knappen. Na vier jaren intensief klussen was de woning compleet omgetoverd tot een paleisje en werd hun droom realiteit: B&B Camer 37. Pas in de laatste fase werd per toeval onder de vloer de eeuwenoude kelder ontdekt. 


Herstel biodiversiteit: bedrijventerreinen

Tijdens de Biodiversiteitstop (COP15) in Montreal is een internationaal verdrag opgesteld. De concrete doelen die hierin worden vastgelegd moeten zorgen voor biodiversiteitsherstel. Recent onderzoek in Nature toont aan dat biodiversiteitsbehoud belangrijk is om de leefbaarheid van de aarde te garanderen. Op nationaal niveau kan biodiversiteit worden bevorderd, bijvoorbeeld op bedrijventerreinen.


Troax: Buitengewoon, ook buiten!

Als bouwprofessional kent u het wel; de vraag om bescherming aan te bieden voor kostbare goederen, of om bepaalde zones af te schermen. U denkt uiteraard aan ons Troax-hekwerk, maar hoe zit dat voor buitentoepassingen? Goed nieuws; ook daar kunt u op ons rekenen.


Outdoor living in stijl? Nooit eerder zo gemakkelijk!

Niets zaliger dan zoveel mogelijk tijd buiten te kunnen spenderen in je eigen tuin. Volop genietend van de natuur en de gezonde buitenlucht. Koken onder vrienden, feesten, sporten, vergaderen en - waarom niet - overnachten. Het kan allemaal, als je maar voldoende beschut bent tegen de zon, regen of wind; onder een terrasoverkapping zelfs het hele jaar door.


Nieuwe sierbestratingscategorie GeoProArte® ‘De Nieuwe Rembrandt’ neemt vlucht

Na ruim 5 jaar onderzoek en testen, is in 2022 een nieuwe sierbestratingscategorie geboren: GeoProArte®. De productielijn draagt de naam ‘De Nieuwe Rembrandt’ vanwege de bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem. Bedrijven van over de hele wereld komen De Nieuwe Rembrandt bekijken. Uitvinder MBI De Steenmeesters houdt sinds kort het octrooi voor de productiewijze. De collectie is in 2023 uitgebreid.


Het Master Oak Wonder

Master Oak is beter dan het echte werk. Master Oak is gemaakt van 100% teruggewonnen hout, is driemaal kras- en vlekbestendiger, is kleurvast en heeft de typische look-and-feel van echte eik. Het is het duurzamere en goedkopere alternatief voor eik en eikfineer.


WallDesign

Kant-en-klare afwerkpasta voor de mooiste betonlook-wand

Met de trend van industriële vormgeving in interieurs is de populariteit van betonlook-wanden enorm toegenomen. Goed nieuws voor de stukadoor, tegelzetter en handige doe-hetzelver: met WallDesign creëer je eenvoudig een moderne, stijlvolle wand. Het is een prettig verwerkbare, kant-en-klare pasta, waarmee je bovendien je eigen ‘touch’ in de betonlook kunt aanbrengen. 


NIEUW: Arlu Divina

Glazen binnenwanden zijn ‘hot’, maar zijn pas echt praktisch als je er alle kanten mee uit kunt: horizontaal, verticaal, met welke glasdikte dan ook en met of zonder glazen deur erin geïntegreerd. 


Combineer functionaliteit met esthetiek in de wandafwerking

Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor de ruimtebeleving maar ook voor gezondheid en welzijn op het lange termijn. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor.  Een prettige ruimtebeleving kun je met oog voor gezondheid en welzijn kun je realiseren met een naadloze, groene wand met geluidabsorberende backing en een exclusieve uitstraling.


Ook inleners zijn aansprakelijk voor goede arbeidsvoorwaarden

Inleners die uitzendkrachten van niet-gecertificeerde bureaus inlenen, kunnen daarvoor vanaf 1 januari 2025 een boete krijgen. Op voorstel van minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de ministerraad afgelopen vrijdag ingestemd met het wetsvoorstel ‘verplichte certificering voor uitzendbureaus’. Daarmee moet een einde komen aan de slechte arbeidsomstandigheden van uitzendkrachten.


Ook producenten van buiten Europa moeten betalen voor hun CO2-uitstoot

Bedrijven van buiten Europa gaan net als Europese bedrijven betalen voor hun CO2-uitstoot. Tot die overeenstemming zijn het Europees Parlement en de Europese lidstaten vannacht gekomen. Het gaat om bedrijven die buiten Europa zijn gevestigd maar hun producten wel naar Europa exporteren.


Onderhandelingsakkoord cao Railinfrastructuur: AB stemt in

Op 5 december hebben cao-partijen voor de cao Railinfrastructuur (RIS) een onderhandelingsakkoord (OHR) bereikt voor een nieuwe cao. In vier overlegrondes kwamen cao-partijen (de vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland en Strukton Rail enerzijds en FNV, CNV en Vakorganisatie Het Zwarte Corps anderzijds) tot overeenstemming. De werkgevers hebben zich inmiddels akkoord verklaard. De vakbonden zullen uiterlijk eind december de uitslag van hun ledenraadpleging bekend maken.


Zero-emissiezones: zakelijke bestel- en vrachtauto’s uitstootvrij

Winkels, kantoren en horeca, maar ook bouwprojecten bevoorraden of pakketjes bezorgen gebeurt met onder meer bestelauto’s en vrachtwagens. Die rijden nu nog vaak op diesel of benzine en stoten dus CO2 uit. Daarom komen er vanaf 2025 zero-emissiezones in 30 tot 40 gemeenten en binnensteden in Nederland. Binnen deze gebieden moeten zakelijke bestel- en vrachtauto’s uitstootvrij zijn. Voor een aantal emissieklassen is er tot 2030 nog een overgangsregeling.


Praktijkrichtlijn voor rookgasafvoer herzien

Deel 45 van de serie NPR 3378 ‘Praktijkrichtlijn Gasinstallaties – Sectie uitmondingen’ is herzien. Hierin staan aanwijzingen voor het vervangen van verbrandingstoestellen, het werken aan de voorziening voor de afvoer van rookgas van verbrandingstoestellen en het beoordelen van de consequenties van wijzigingen aan de bestaande ventilatie en infiltratie van het gebouw.


OxyGreen Light: de standaard in vraag gestuurd ventileren

Dankzij externe CO2- en vochtsensoren (die tegelijk ook over een bedieningsknop beschikken om te kiezen tussen vraag gestuurde ventilatie, nachtstand of boost) is de OxyGreen Light bovendien eenvoudig, modulair en op maat van ieders noden uit te breiden tot een compleet vraag gestuurd ventilatiesysteem. Dat de binnenluchtkwaliteit in de hele woning op peil houdt en je klant ook toelaat om extra te besparen op energie. Die extra sensoren communiceren draadloos met de ventilatie-unit. Zo zal het toestel enkel meer gaan ventileren zodra de binnenluchtkwaliteit in huis te wensen over laat. Is de binnenluchtkwaliteit terug op peil, dan schakelt het ventilatiesysteem automatisch naar z’n basisventilatieniveau terug. Het OxyGreen Light systeem wordt steeds geplaatst in combinatie met een natuurlijke toevoer.


Oplossingen voor stille ventilatie

Volgens het Bouwbesluit moet er in nieuwbouwwoningen luchtverversing mogelijk zijn van 0,9 dm³/s per m² vloeroppervlakte in de verblijfsruimtes. Tegelijkertijd moet er bij nieuwbouwwoningen een minimale geluidwering van 20 dB(A) worden gerealiseerd. De normen zijn ’s nachts anders dan overdag: overdag wordt een geluidsniveau van 50 tot 70 dB(A) als acceptabel gezien; ’s nachts mag hooguit tussen de 40 en 60 dB(A) hoorbaar zijn in huis. Maar hoe kunnen frisse lucht en een aanvaardbaar geluidsniveau samengaan? 


Vortvent Komfovent VERSO-PRO-2 … nieuw in het programma

De TB1 koudebrug vrije constructie biedt nu nog meer zekerheid en voorkomt condensatie op de behuizing. Ook de L1 lekdichtheid en D1 sterkte zijn een grote verbetering ten opzichte van de bestaande modellen. Met de T2 klasse die gerealiseerd wordt door 75 mm dikke panelen is de kast beter geïsoleerd en geluidsarm. De VERSO-PRO-2 luchtbehandelingskasten zijn Eurovent gecertificeerd volgens NEN-EN 18876:2007. Eurovent kent de classificatie TB1, D1, L1 en T2 toe na uitgebreide testen.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie