Nieuws overzicht  

6557

Veiligheid en comfort voor uw woning én commerciële eigendommen

Winterse gladheid op uw oprit, tuinpad, parkeergarage of laadplaats kan een gevaarlijke hindernis vormen voor uzelf, uw familie, bezoekers of klanten. Gelukkig biedt nVent RAYCHEM een efficiënte en betrouwbare oplossing: hellingsbaanverwarming.


Kies voor een Mega duurzaam resultaat met Mega Belned Sealants

Belned biedt onder het label Mega een uitgebreide serie sealants, waaronder kitten, foams en cleaners, speciaal ontwikkeld voor de meest voorkomende toepassingen in de bouwsector. Het Mega-assortiment is ontworpen om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen en omvat verschillende soorten kitten zoals acrylaat, adhesive, hybride en siliconen.


NedZink: de meest milieuvriendelijke keuze

Een dak- of gevelbekleding in zink ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook een bijzonder duurzame keuze. Er zijn maar weinig bouwmaterialen die zo'n positieve milieu-impact hebben als zink. Vooral wanneer je kiest voor zink van de Nederlandse fabrikant NedZink. Het titaanzink wordt lokaal geproduceerd in een gloednieuwe fabriek.


Duurzame innovatie: Geluiddempende vrije luchtkoeling voor PoP-stations

Spijkerman Telecom Solutions, gevestigd in Elst, heeft samen met Merford een innovatieve oplossing ontwikkeld voor KPN's Point of Presence (PoP) stations. Deze stations, die glasvezelkabels naar woonwijken distribueren, produceerden storend geluid afkomstig van de apparatuur en ventilatoren. De uitdaging die op tafel lag, was om een koelsysteem te ontwerpen dat niet alleen efficiënt maar ook geluiddempend is.


Innovatieve regenwateroplossingen voor een duurzame toekomst

Door klimaatverandering en toenemende verstedelijking worden de eisen aan regenwaterbeheer steeds hoger. Gemeentelijke hemelwaterverordeningen vereisen vaak dat regenwater ter plaatse wordt vastgehouden. Dit betekent dat de opvang, verwerking en afvoer van regenwater op dezelfde locatie moeten plaatsvinden. Water is een kostbaar goed, en het streven is om iedere regendruppel meerdere keren te gebruiken. Hier komt het innovatieve systeem van ZinCo in beeld.


Duurzaam in elke vezel

Duurzaamheid is niet langer een keuze, maar een absolute prioriteit in de bouwwereld. Bij James Hardie streven we ernaar niet alleen hoogwaardige bouwproducten te leveren, maar ook onze impact op het milieu te minimaliseren. We zijn toegewijd om vandaag en in de toekomst een positieve invloed te hebben op onze wereld en die van komende generaties. Ons nieuwe initiatief, The Green Playbook, biedt gedetailleerd inzicht in hoe we bij James Hardie werken aan een duurzamere toekomst in de bouwsector. Het omvat niet alleen onze producten, zoals de fermacell® Gipsvezelplaat, maar belicht ook onze duurzame productieprocessen en onze inzet voor een circulaire economie.


Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2

Soundblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor de akoestische klimaatbeheersing waarbij belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand kunnen worden gecombineerd.


Rodenborch College Rosmalen

Schoolgebouwen als het Rodenborch-College College hebben te maken met een zware verkeerstroom. Bij ruimtes met veel verkeer zijn de muren en vloeren vaak onderhevig aan slijtage. De kans dat de vloeren en de wanden snel beschadigen en er verouderd uitzien is aanzienlijk zonder de juiste bescherming. Met de entreematten, wandbescherming en plinten van Storax zijn de vloeren en wanden van dit project goed beschermd tegen slijtage en wordt de levensduur verlengd. Hierdoor blijft het pand in de loop de jaren zo fraai als het nu is!


Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor wandafwerking met Multiwal

Bij Multiwal bieden we meer dan alleen akoestische paneelwanden; we bieden een complete transformatie van uw ruimte. In scholen, kantoren, zorgcentra en horecagelegenheden zijn onze wandafwerkingen net zo divers en aanpasbaar als de mobiele paneelwanden zelf. Naast esthetiek spelen ook praktische aspecten zoals krasbestendigheid en hygiëne een belangrijke rol bij de keuze van wandafwerking. Onze oplossingen dragen daarom niet alleen bij aan een stijlvolle uitstraling, maar ook aan duurzaamheid en een gezonde omgeving.


Veelzijdig met ruimte

Bij Breedveld ontdekt u een wereld van mogelijkheden op het gebied van wandafwerking. Of u nu op zoek bent naar een puur functionele oplossing voor uw flexibele ruimtes of juist een esthetisch aantrekkelijke wandafwerking wenst, Breedveld biedt een scala aan opties die aan uw specifieke behoeften voldoen.


Ontdek de innovatieve wandoplossingen van Hunter Douglas

Bij Hunter Douglas Architectural staan we bekend om onze innovatieve oplossingen voor plafond- en wandtoepassingen. Met een breed scala aan materialen en afwerkingen bieden wij architecten en ontwerpers de tools om inspirerende, duurzame en akoestisch geoptimaliseerde interieurs te creëren.


Arlu divina Slide

Glazen scheidingswanden worden pas echt interessant om ruimtes in huis zowel functioneel als esthetisch op de delen als je er ook elk type deur kan in verwerken. Met ‘Slide’ heeft divina een glazen schuifdeur in lijn met de wand. Deze Red Dot Product Award winnaar biedt zo – naast ook een hoek- en eindprofiel voor alternatieve opstellingen – eindeloos veel mogelijkheden met deze ‘steel look’ glaswand in strakke aluminium profielen.


RHEINZINK losanges

Toepassen van losanges is een traditionele manier van het bekleden van een dak of gevel met zink. Op klassieke mansardekappen van woningen uit de 19e en 20e eeuw zijn losanges veel toegepast. In moderne architectuur hebben losanges ook hun weg gevonden. De schubachtige structuur van losanges geven een gebouw een levendig en uniek uiterlijk.


RESISTIT® ESK zelfklevende EPDM voor een betrouwbare gootafdichting

RESISTIT® ESK is een flexibel dichtingsproduct voor het waterdicht inwerken van bak- en kilgoten (nieuwbouw en renovatie), met een EPDM toplaag en een hoogpolymeer SBS zelfklevende onderlaag. Waar hoge eisen gelden voor waterdichtheid en een lange levensduur gewenst is, is de RESISTIT® ESK de favoriet onder dakdekkers en installateurs.


Klimaatadaptief renoveren met IsoBouw

Hoe bereik je bij grootschalig onderhoud een maximale CO2-reductie én klimaatadaptieve doelen? IsoBouw kan u hierbij ondersteunen met energiebesparende na-isolatiesystemen, producten met aantoonbaar de laagste CO2-emissies en de integratie van natuurinclusieve oplossingen.


Gevelafwatering

Een dakterras is een welkome aanvulling op een kantoorgebouw. Je bent even buiten en als je geluk hebt kun je genieten van een prachtig uitzicht. Maar hoge gesloten glazen gevels en een betegeld terras zorgen ook voor een uitdaging. Regenbuien worden steeds heftiger en daardoor spreekt het voor zich dat goede afwatering belangrijk is. Dat betekent niet alleen opvangen en afvoeren van regenwater, maar vooral het gebruik ervan in binnenstedelijk gebied!


Dusol Helmond

Veel kantoorgebouwen worden gekenmerkt door hun traditionele bakstenen gevels, maar tegenwoordig ligt de voorkeur bij een modernere en luxere esthetiek. Een voorbeeld van deze transformatie is te zien bij het kantoorpand van Re-Aves in Helmond dat de look van een oude bakstenen gevel heeft vervangen door de strakke lijnen van Linarte verticale gevelbekleding, waardoor het een geheel nieuwe uitstraling heeft gekregen die luxe en moderniteit uitstraalt.


Duurzame en geïsoleerde dakpanelen

Voor iedere hal, schuur of stal met een schuin of hellend dak zijn geïsoleerde sandwich dakpanelen de ideale duurzame oplossing. Zowel voor je nieuwbouwproject als bij (asbest) renovatie zijn dakpanelen toepasbaar. De SAB geïsoleerde dakpanelen combineren de beste eigenschappen. En sommige dakpanelen zijn ook prima geschikt als gevel paneel.


Gorter® dakluik: naar het groene dak

Wat is er mooier dan een toegang tot een dakterras of daktuin, geheel in ‘groen’ uitgevoerd als een uiterst duurzame toegang?


Staalkozijn Nederland: Een overvloed aan mogelijkheden!

Hang- en sluitwerk speelt een cruciale rol in de beveiliging en functionaliteit van deuren, vooral in combinatie met plaatstalen binnenkozijnen en houten deuren. Deze combinatie wordt vaak gekozen vanwege de duurzaamheid en esthetische waarde. Plaatstalen binnenkozijnen bieden een stevige en duurzame basis voor het juist functioneren van de houten deur.


Drempelloze deuren met gelaste scharnieren

Met onze veilige drempelloze deursystemen wordt de toegang gemakkelijk gemaakt, zeker voor mensen met een lichamelijke beperking. Onze PP-deuren hebben een frame gemaakt van stalen kokers 30 × 20 mm en twee speciaal ontworpen dwarskokers voor stevigheid en veiligheid. De maaswijdte van 50 × 50 mm maakt het vrijwel onmogelijk om er een hand doorheen te krijgen. De scharnieren zijn gelast aan de deurkader, dus uitheffen van het deurblad is niet mogelijk. De deuren zijn bij levering reeds voorgemonteerd en klaar voor montage. 


Open Grensveiligheid

De gemoedsrust is gratis. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Daarom installeren wij off-grid grensbeveiligingen en Eco- straatpalen met een goed en eerlijk verhaal. Voor iedereen die zelfvoorzienend, zonder een hek en zonder energieverbruik locaties en objecten wil beveiligen, markeren en afbakenen. 


ADDA voor optimale beveiliging

Even kort voorstellen: ADDA is het handelsmerk van rolluikenfabriek Van Dullemen. Sinds 1964 actief in het ontwikkelen, produceren en monteren van rolluiken, rolhekken, schaarhekken, parkeergarage afsluitingen en brandschermen. Met meer dan 50 jaar kennis en ervaring de specialist op het gebied van rolluikbeveiliging.


5 Nieuwe Wasserstrich-stenen

Skagen, Vester, Espen, Nebel en Oud Ravensteen. Architecten en aannemers worden opnieuw verrast met een aantrekkelijk kleurenspel in Wasserstrich gevelstenen. Rood, grijs, oranje, geel. De ene sortering fraai, fris en fel, een andere robuust, modern met een vleugje nostalgie. Ontdek direct de krachtige nieuwe kleuren voor moderne architectuur, hedendaags bouwen en toekomstbestendig wonen.


Vezelcement aangetoond brandveilig

De brandveiligheid van een gevel bepalen vanuit de brandklasse van elk individueel product leidt in veel gevallen tot een verkeerde conclusie. De wetgever verplicht zelfs een test van de complete gevelopbouw in eindtoepassing (end-use) voor het bepalen van de brandclassificatie. Swisspearl, producent van vezelcement, neemt zijn verantwoordelijkheid en heeft samen met onafhankelijk bureau Peutz zijn producten in verschillende samenstellingen in eindtoepassing getest. Het geeft de markt een duidelijk overzicht van welke geteste prestaties ze mogen verwachten bij een bepaalde opbouw. 


Kierdichting: onmisbaar voor brandwerende ramen en deuren

Bij brandwerende deur- en raamconstructies is goed afdichten essentieel. Door kieren te minimaliseren kan de luchttoevoer worden beperkt waardoor branden (langer) gecompartimenteerd blijven en zich minder snel verspreiden. Hoe realiseer je nu een goede afdichting?


Optimale Ventilatie en Veiligheid voor Technische Ruimtes met JAZO Zevenaar bv

Technische ruimtes vormen het kloppend hart van elk gebouw en vereisen specifieke aandacht als het gaat om afscherming, toegang en ventilatie. Bij JAZO hebben we meer dan 60 jaar lang onze kennis en expertise ingezet om de hoogste standaarden te bieden op het gebied van brandveiligheid en inbraakwerendheid. 


Brandvertragend hout voor veiliger bouwen

Veiligheid eerst; Wij begrijpen hoe belangrijk brandveiligheid is. In veel bouwvoorschriften is het gebruik van brandvertragend materiaal verplicht in specifieke situaties, zoals commerciële gebouwen, scholen en openbare instellingen. Het gebruik van brandvertragend hout helpt om aan deze voorschriften te voldoen. 


Alle eigenschappen in één Merford deur

Bij Merford weten wij dat een buitendeur niet enkel geluidwerend moet zijn. Dat is de reden dat wij onze deuren met diverse gecombineerde eigenschappen aanbieden. Denk hierbij aan inbraakwerend, rookwerend, brandwerend, kogelwerend, lucht-, water- en gasdicht, met mogelijkheid tot vlucht. Bijna alle eigenschappen zijn met elkaar te combineren zodat het past binnen de gewenste situatie.


PareauLux klimaatplafonds

In moderne architectuur en duurzame klimaatbeheersing staat het PareauLux klimaatplafond bekend als een baanbrekende oplossing die duurzaamheid en ontwerpvrijheid naadloos combineert. Deze innovatie komt voort uit een samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven: Hunter Douglas Architectural, dat verantwoordelijk is voor het unieke design en hoogwaardige materiaalgebruik van de plafondlamellen, en Inteco, dat het geavanceerde klimaatsysteem met uitzonderlijk hoog koelvermogen heeft ontwikkeld.