Nieuws overzicht  

6467

Renovatie Hoensbroekse wijk Mariarade

In Hoensbroek renoveerde Woonpunt in samenwerking met Graus Bouw 68 woningen in de wijk Mariarade. Deze mijnkolonie werd ruim honderd jaar geleden ontworpen door architect Jan Stuyt en maakt belangrijk onderdeel uit van de historie van deze streek. 


Energie besparen en CO2 reduceren met circulaire na-isolatie

Prioriteit geven aan energetische renovatie is belangrijk. Want het energieverbruik in de bebouwde omgeving is nog altijd aanzienlijk. Doel: Een omvangrijke verlaging van de CO2-emissies. Hoe? Door te isoleren en te kiezen voor (isolatie-) producten die een goede milieuprestatie behalen en de uitstoot van CO2 beperken.   


Renovatievoordelen van Rockpanel: Duurzaamheid en Esthetiek

Renovatieprojecten zijn vaak complex en vereisen zorgvuldige overwegingen met betrekking tot duurzaamheid, kosten en esthetiek. Een materiaal dat steeds vaker wordt gekozen voor renovaties is Rockpanel, en dit is niet zonder reden.


Eenheid smeden met nieuw pand

Iederz, het sociale ontwikkelingbedrijf van de gemeente Groningen, speelt een centrale rol in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Zij biedt mensen vaardigheden en stimuleert zelfredzaamheid door middel van beschut werk en persoonlijke groei.


Akoestische eilandoplossingen onder één dak van Ecophon

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat open of gedeelde ruimtes in bijvoorbeeld kantooromgevingen of scholen de norm zijn. Hierdoor wordt de noodzaak van effectieve akoestische oplossingen steeds belangrijker. Een van de meest veelzijdige oplossingen op dit gebied zijn eilandoplossingen. Ecophon beschikt over veelzijdige oplossingen om aan deze groeiende behoefte te voldoen.


HeartFelt® Groove: Een nieuwe ontwikkeling in plafondontwerp

HeartFelt® Groove is een uitbreiding op de vilten HeartFelt® plafondsystemen. De smalle vilten lamellen met unieke akoestische en visuele eigenschappen geven het ontwerp van een interieur een nieuwe betekenis. 


Gevelbranche en overheid tekenen samen akkoord Circulaire Geveleconomie

Materiaal dat ooit een raam, kozijn, deur of een vliesgevel was, wordt in een nieuw gebouw, zo mogelijk, weer een onderdeel van een gevel. In deze kringloop heeft CO2  reductie naast circulariteit een hoofdrol. Met het ondertekenen van het akkoord Circulaire Geveleconomie op 1 februari 2024 zijn de afspraken rondom dit proces door de betrokken brancheorganisaties en overheid vastgelegd.


Sharp Energy Solutions Europe introduceert Bifacial N-Type TOPCon Glas-Glas Zonnepaneel

Sharp Energy Solutions Europe kondigt de lancering aan van het nieuwste bifacial TOPCon-zonnepaneel (Tunnel Oxide Passivated Contact) met een wattage-upgrade naar 580 Watt.


Bespaar tot wel 57% gas met douchen

Kosten voor gas en elektra zijn momenteel een hot item. De verwarming en warm water zijn de grootste kostenposten voor particulieren maar ook in de utiliteitssector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportclubs en ziekenhuizen. Uiteraard heeft isolatie op dit moment veel aandacht, maar wat veel mensen niet beseffen is dat veel energie via de riolering verloren gaat? Warm douchewater verdwijnt via de douchegoot of –put rechtstreeks in het riool. Installeer daarom een Douchegoot WTW in iedere nieuwe of te renoveren badkamer!


Rockpanel Uni

Rockpanel Uni geeft elk gebouw een frisse en hoogwaardige look. De gevelpanelen zijn beschikbaar in diverse RAL-kleuren, waardoor ze perfect matchen met andere bouwmaterialen. Als je op zoek bent naar een product met veel functionaliteit, dan is Rockpanel Uni precies wat je nodig hebt. Ze zijn snel en makkelijk te bewerken en monteren Ideaal voor nieuwbouw of om bestaande woningen mee te verbeteren of geheel te renoveren.


Build to last, naturally textured

Steen vormt al sinds de prehistorie de kern van onze bouwtraditie. Denk aan de indrukwekkende menhirs, waar onze voorouders zich ooit verzamelden en één werden met de natuur. Nu zijn steden de moderne knooppunten waar mensen samenkomen, en steen blijft een essentieel materiaal in deze ontwikkeling.


Met waterdaken pionieren in Rotterdam

In het hart van Rotterdam bevindt zich een groen paradijs, bovenop het iconische rijksmonument, congres- en concertgebouw De Doelen. Wat dit dak van andere daken onderscheidt, is niet alleen zijn historische waarde, maar ook het feit dat het nu het grootste multifunctionele groendak op een gemeentelijk rijksmonument herbergt. Het dak heeft niet alleen een opvallende waterbergingscapaciteit van maar liefst 2000 badkuipen aan water, maar is ook intelligent en wordt aangestuurd door het Meteo Active systeem van ZinCo. 


Keramische tegels aanleggen op een dakterras

Keramische tegels zijn in de bouw al jaren een zeer geliefd product om te gebruiken. En dat is niet zo gek; keramische tegels zijn duurzaam en de variatie in kleur, textuur, formaat en reliëf is enorm. Ook de veelzijdige toepasbaarheid van keramische tegels maakt dat veel mensen kiezen voor dit materiaal. Voor gevels, muren, vloeren, tuinen en dakterrassen.


Het Gorter® dakluik met de hoogste isolatiewaarde Uw ≤ 0,198 W/(m².K)

Het Gorter® dakluik type RHTEP is voorzien van CE-markering (ETA) 
De thermisch gescheiden aluminium constructie vormt een duurzame bijdrage aan de totale energiebesparing. Levering mogelijk binnen 24 uur!
Voor meer informatie of een offerte bezoekt u www.gorterluiken.nl.


Bevestiging op het dak en gevel

Steeds vaker worden er grote apparaten op het dak of aan de gevel geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan airco-units en warmtepompen, maar ook aan zonnepanelen. Vaak brengt dit uitdagingen met zich mee omdat er al veel op het dak bevestigd is. Daarbij spelen verschillende factoren mee, zoals windkracht, omstandigheden van het gebouw en het gewicht van de apparatuur. Hiervoor dienen berekeningen uitgevoerd te worden die de nodige precisie vereisen. De Walraven engineers hebben veel ervaring door een grote hoeveelheid aan diverse projecten. 


Grootste installatievakbeurs van Nederland van start

Nog twee weken en dan gaat de 26ste editie van VSK van start! Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 februari brengen we de hele installatiebranche bij elkaar. Op de grootste installatievakbeurs van Nederland staan ruim 330 exposanten, gespecialiseerd in E- en W-installatie, klaar om bezoekers te inspireren over hun innovaties en duurzame ontwikkelingen. 


Weheat onthult de Sparrow: een nieuw staand model warmtepomp

Weheat slaat de vleugels uit. Na het succes van de Blackbird komt het Brabantse bedrijf met een nieuwe staande warmtepomp die Sparrow gaat heten. Het design en alle technische specificaties worden officieel onthuld op de openingsdag van de VSK-beurs in de Jaarbeurs Utrecht op 6 februari. 


Ontdek het complete luchtkanalensysteem ‘DucoFlex’ tijdens interactieve workshop op VSK!

In een wereld waarin we maar liefst 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is 24/7 ventileren essentieel. Op zoek naar een totale ventilatie-oplossing? Dan richt u zich het liefst tot één adres. En vanaf heden is dat mogelijk bij DUCO. Het bedrijf introduceert het DucoFlex luchtkanalensysteem op de Nederlandse markt. Hiermee transformeert het zich als het ware tot een one-stop-shop voor alle ventilatiebehoeften.


Fermostock; hygienische rekstellingen die voldoen aan de hoogste eisen

Fermostock is een 100% Europees merk van food safe/hygiënische modulaire rekstellingen bestemd voor professionele keukens, koel-/vries technische inrichtingen, laboratoria, pharma en cleanrooms.


VSK Duurzaamheidsroute

VSK is dé beurs waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de wereld van installatie. Op verschillende podia en locaties vind je een afwisselend en branchegericht programma. Prachtige gelegenheid om jouw kennis bij te spijkeren en slimmer naar huis te gaan.


Lignovit Interior UV 100: ‘zonnebrandcrème’ voor hout

Een even tijdloze als mooie combinatie: lichtgekleurd hout en veel licht. Moderne architectuur wordt niet meer gekenmerkt door slechts ramen, maar door glazen puien, schuifdeuren en panoramische beglazing. Veel daglicht in huis staat immers gelijk aan pure levenskwaliteit. Hetzelfde geldt voor mooi lichtgekleurd hout, dat het woonklimaat verbetert, een lust voor het oog is en een warme sfeer creëert. Helaas gaan licht en hout niet goed samen: het hout kan vergelen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: Lignovit Interior UV 100 van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER.


Nieuwe kenmerken. Originele kwaliteit van HSK

De Favorit Nova douchewandenserie heeft alles in zich om trendsetter te zijn: ze combineert modern design met functionele en duurzame kwaliteit. De serie heeft nu ook een indrukwekkende nieuwe functie: dankzij een elegante greep- oplossing kunnen de douchewanden comfortabel zowel naar binnen als naar buiten worden gedraaid. Het geïntegreerde liftsysteem maakt de bediening hiervan kinderspel. De badwand uit de Favorit Nova serie is ook geoptimaliseerd: een nieuw scharnier zorgt voor meer ruimte in het bad.


Alklima introduceert koelen en verwarmen via onzichtbare wand-inbouwunit

Kun je een binnenunit zo wegwerken dat hij echt onzichtbaar is? Met de introductie van de nieuwe Mitsubishi Electric SFZ-M biedt Alklima een wand-inbouwunit die de installateur, op een tweetal roosters na, volledig onzichtbaar kan wegwerken. Vooral de flexibele toepassingsmogelijkheden zijn opvallend; dat komt mede doordat men de luchtaanzuigsectie kan verplaatsen. Daardoor is de inbouwunit zowel via een voorzetwand, een omkasting of in een kast in de ruimte te plaatsen.


VSK 2024 – De beurs voor de totale E+W installatiebranche

VSK is dé beurs waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de wereld van installatie en deze 26e editie brengt alle installatiedisciplines écht bij elkaar. Of het nu gaat om W-installatie of E-installatie; VSK is de beurs voor de totale installatiebranche.


Op naar een groene toekomst op VSK

VSK is dé beurs om up-to-date te blijven over alle ontwikkelingen in de installatiewereld. Dit jaar staan duurzame technieken in de kijker.  DUCO is opnieuw van de partij en pakt uit met ventilatieoplossingen voor de toekomst.


Optimale Ventilatie en Veiligheid voor Technische Ruimtes met JAZO Zevenaar bv

Technische ruimtes vormen het kloppend hart van elk gebouw en vereisen specifieke aandacht als het gaat om afscherming, toegang en ventilatie. Bij JAZO hebben we meer dan 60 jaar lang onze kennis en expertise ingezet om de hoogste standaarden te bieden op het gebied van brandveiligheid en inbraakwerendheid. 


sfty en Resideo slaan handen ineen om bekroonde diensten aan te bieden in Europa

Resideo, wereldwijd leverancier van comfort- en beveiligingsoplossingen voor thuis, neemt sfty AS over. Daarmee zet Resideo een volgende stap om de veiligheid van bewoners in Europese appartementsgebouwen te borgen. Het door sfty ontwikkelde en bekroonde* aanbod met diensten voor appartementen speelt daarin een sleutelrol. 


Check je gevel!

Wil je te weten komen of je gevel voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid in Nederland? Wij helpen je graag op weg. We delen informatie over jouw gevelopbouw onderbouwd met certificaten die middels ETA en de CE-markering overeenkomen met de eisen op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid onder het Bouwbesluit.


Laat de akoestiek niet in rook op gaan!

Stel je voor dat je de oplossing voor geluidbeheersing (geluidabsorptie en isolatie), stabiliteit én brandwerendheid zou kunnen integreren in één stabiele muurconstructie zónder concessies te hoeven doen aan de esthetische vormgeving? En wat als deze oplossing nu geschikt is voor zowel buiten- als binnentoepassing en ook nog eens zeer betaalbaar is? Te mooi om waar te zijn? Met Soundblox is dit heel goed mogelijk.


Brandvertragend hout voor veiliger bouwen

Veiligheid eerst; Wij begrijpen hoe belangrijk brandveiligheid is. In veel bouwvoorschriften is het gebruik van brandvertragend materiaal verplicht in specifieke situaties, zoals commerciële gebouwen, scholen en openbare instellingen. Het gebruik van brandvertragend hout helpt om aan deze voorschriften te voldoen. 

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie