Overzicht productnieuws

Energiezuinigheid? Ja, … maar zonder concessies op gezond en comfortabel leven!

Nieuwbouw anno 2021 draait om klimaatbewustzijn, circulariteit, NOM, BENG. Als specialist in ventilatie én zonwering ziet Renson de eisen op dat vlak in de eerste plaats als uitdagingen.

De Peperklip: opknapbeurt met respect voor iconisch ontwerp

Op de Kop van Zuid in Rotterdam is het opvallende gebouw De Peperklip na een grondige en broodnodige opknapbeurt volledig in ere hersteld. Gevels, trappenhuizen en de woningen zelf: alles werd onder handen genomen.

Oververhitting vermijden met buitenzonwering én intensieve ventilatie

Renson engageert zich op dat vlak met een slimme totaaloplossing van dynamische buitenzonwering en intensieve ventilatie of ‘nachtkoeling’. Belangrijk is wel om daar vanaf het eerste ontwerp van een woning rekening mee te houden.

 

Uitnodiging masterclass

Slaapkamers voldoende ventileren zonder geluidsoverlast is steeds vaker een uitdaging. Steeds meer gemeentes stellen hoge eisen aan de ventilatie, ook op locaties met veel omgevingsgeluid zoals langs drukke snelwegen of aan het spoor.

Renson Aero Skye, het lamellendak dat eenvoudig in te bouwen en open te schuiven is

De Camargue Skye tilt als meest exclusieve telg in het assortiment terrasoverkappingen van Renson comfortabel buitenleven naar het hoogste niveau.

Renson Healthbox 3.0: één extractiepunt voor multifunctionele open ruimtes

Slaap- en badkamer worden steeds vaker in één multifunctionele open ruimte gecombineerd.

Zes design styles voor de Renson Camargue

Kiezen voor comfortabel buitenleven is kiezen voor levenskwaliteit, maar net zo goed ook voor functionele en esthetische outdoor architectuur die de grenzen tussen binnen en buiten laat vervagen.

Fixscreen Minimal doekzonwering: minimale impact, maximale mogelijkheden

Met de nieuwe Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan zelfs met minimalistische ramen perfect combineerbaar.

Fluisterstil, vraaggestuurd en perfect geïntegreerd

In het strakke ontwerp van deze moderne villa in het Belgische Lembeke was geen plaats voor raamventilatieroosters. En dus kwam de Endura Delta in het vizier. Die WTW ventilatie-unit werd perfect geïntegreerd in deze verbouwde bungalow.

50 jaar ervaring in technische ventilatieroosters

Hoewel Renson als internationale trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ intussen op heel wat meer domeinen actief is, blinkt het nog steeds uit in waar dit Belgische familiebedrijf 50 jaar geleden voor het eerst mee op de proppen