Overzicht productnieuws

Pirre zwaait af

Na een carrière van 40 jaar stopt Jean-Pierre Wuytack later dit jaar als CEO van baksteenfabrikant Vandersanden. Rudi Peeters, momenteel nog algemeen directeur ICT bij KBC, zal vanaf 1 oktober Wuytack opvolgen als CEO.

Weg met witte waas van vergipsing op baksteen gevels

Baksteen gevels: heel Nederland staat er al eeuwen vol mee, dus je zou denken dat de kinderziektes er wel uit zijn. Dat een bewezen techniek nog altijd verbeterd kan worden, bewijst Vandersanden met de geïmpregneerde baksteen.

Samenwerking IIBO en Vandersanden leidt tot biobased en circulaire prefab woning met volledig afgewerkte gevel

Beide bedrijven gaan samenwerken om voortaan keramisch afgewerkte gevels toe te voegen aan de geautomatiseerde productielijn van IIBO.

Innovatie bij Vandersanden: hoe RoboBrick ontstond

Hoe komen we er eigenlijk op om als steenbakker RoboBrick te lanceren, een vol-automatische strippenrobot, compleet met software om baksteenpatronen te creëren? Zijn we nu niet ver van onze leest afgedwaald?

Gevelbescherming tegen vergipsing met geïmpregneerde bakstenen van Vandersanden

Het gaat om geïmpregneerde bakstenen, een unieke techniek die gevelstenen waterafstotend maakt. Op deze manier blijven gevels langdurig mooi.

Webinar Lichtgewicht Bouwen

Lichtgewicht bouwen met hoge isolatiewaarde, duurzaam karakter en de uitstraling van baksteen, is een veelgehoorde behoefte in de markt.

Drie meest gestelde vragen over (ECO-) steenstrippen

Steenstrippen zijn niet meer uit de hedendaagse bouw weg te denken. Denk daarbij aan renovatie van buitengevels middels gevelisolatiesystemen zoals E-Board en complete prefab constructies voor beton- of houtskeletbouw.

 

Prefab betonwanden met volledig afgewerkte keramische gevel

Het Belgische baksteenbedrijf Vandersanden en de Nederlandse producent van prefab casco’s Spaansen slaan de handen in elkaar om prefab woningen in een stroomversnelling te brengen.

Een productielocatie met een ongeëvenaard uitzicht

Op de officiële eerste dag van de meteorologische herfst – die nog verrassend zomers was – bracht ik een bezoek aan de straatsteenfabriek van Vandersanden in Tolkamer.

25% minder CO2-uitstoot tijdens straatbaksteenproductie dankzij nieuwe duurzame oven

Baksteenproducent Vandersanden heeft sinds kort een nieuwe, milieuvriendelijke baksteenoven op hun productielocatie in het Nederlandse Tolkamer, waar straatbakstenen voor het creëren van mooie straten en pleinen worden gemaakt.