Overzicht productnieuws

Strengere eisen rookwerendheid deuren

Per 1 juli 2021 gelden er nieuwe eisen voor rookwerendheid van deuren. En dat is belangrijk, want rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. Met deze strengere eisen moet de rookverspreiding bij brand afnemen en het aantal slachtoffers dalen.

Een 54 mm dikke deur: klein verschil, groot resultaat

Uit de Energiemonitor 2021 blijkt dat 50% van de corporatiewoningen in Nederland valt in labelklasse B. Dit is een uitstekend resultaat, maar het betekent ook dat de andere 50% de komende jaren nog moet worden aangepakt.

Een deur is maar gewoon een deur, tot je last hebt van geluid!

Geluidsisolatie is cruciaal voor de gezondheid, het welzijn en de concentratie van mensen in hun woon- en werkomgeving.

Waarom brandwerende deuren?

Om een gebouw brand- en vluchtveilig te maken worden gebouwdelen onderverdeeld in brandcompartimenten met daarin brandwerende deuren. Deze hebben weerstand tegen vuur zodat branddoorslag wordt uitgesteld.

 

Terugkijken: zeer geslaagd webinar Geluid

Woensdag 28 oktober heeft het webinar Geluid van GND plaatsgevonden. De organisatie en sprekers hebben het als een zeer prettige bijeenkomst ervaren en hebben hun kennis tijdens het “lunch and learn event” met veel plezier gedeeld.

GND Garantiedeuren nodigt u uit voor het webinar Geluid

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van de Nederlanders langdurig geluidshinder ervaart. Gebruik van een deurset met de juiste geluidwerende prestaties kan de overlast sterk verminderen.

 

GND-webinar Geluid

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van de Nederlanders langdurig geluidshinder ervaart. Gebruik van een deurset met de juiste geluidwerende prestaties kan de overlast sterk verminderen.

GND Garantiedeuren - verplicht zelfsluitende deuren en aangescherpte rookwerendheid

Per 1 juli is het voorschrift voor toegangsdeuren van woningen in woongebouwen uitgebreid. Uit het oogpunt van brandveiligheid is bepaald dat deze deuren zelfsluitend moeten zijn.

 

Met een GND-deur weet je zeker dat het goed zit!

Daarmee heeft GND alle kennis, kunde en kwaliteit in huis om altijd een passende oplossing te bieden voor deurkozijncombinaties.

 

Een deur is maar gewoon een deur tot het wooncomplex vol rook staat

Rookverspreiding is bij brand in woningen of gebouwen een groot probleem.