Overzicht productnieuws

Sinds januari 2021: van EPC naar BENG

Update 30 april 2021 - Tot 31 december 2020 verwees het Bouwbesluit naar de Energie Prestatie Coëfficiënt volgens NEN 7120.

Nieuwste NBD E-Magazine: Ruwbouw - wanden, vloeren, plafonds

Laat je inspireren door de NBD E-magazines. Met details, innovaties én producten van toonaangevende leveranciers in bouw en installatie in Nederland.

Muurverf

Muurverf is een vloeibaar product dat is samengesteld uit bindmiddelen met daaraan toegevoegd pigmenten, vulstoffen en hulpstoffen, en dat in één of meerdere lagen op een wand wordt aangebracht.

Schuifdakramen

Met een dakraam komt er al veel licht en lucht op plekken, die daarvoor nog in het donker gehuld werden.

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Omdat de overheid er veel belang aan hecht dat we met zijn allen verduurzamen en meegaan in de energietransitie, zijn er veel mogelijkheden om subsidies aan te vragen of om 'groene' leningen af te sluiten tegen gunstige rentetarieven.

Alle goeds voor 2021!

... hoewel de bouwsector in het afgelopen jaar niet de harde klappen heeft gekregen die waren voorspeld, is het op veel vlakken en voor veel mensen wel een heel raar en naar jaar geweest.

Duurzame vloerafwerkingen

Er is een keur aan duurzame, natuurlijke vloerbedekkingen op de markt waarmee het interieur verfraaid kan worden.

Nog even volhouden nu...

Kwartetten - wie kent het spelletje niet? Maar nu is er een nieuwe variant: het NBD Bouwkwartet.

Circulair bouwen krijgt extra aandacht in de bouwregelgeving

De sinds 2013 ingevoerde milieu-prestatie-eis wordt inmiddels door alle partijen in de bouw gedragen en zorgt voor uniformiteit in de berekening van de milieuprestatie.

Balkonconstructies

Balkons kragen uit en zijn toegankelijk vanuit een binnenruimte van een gebouw. Als het niet uit de gevel kraagt, maar wel een buitenruimte vormt, dan worden het terrassen of loggia's genoemd.