Overzicht productnieuws

Domotica basisstations

Voor scenario's in huisautomatisering wordt vaak een domotica basisstation geïntroduceerd.

Smart Home - Automatisering in huis

Je zit op je werk en je vraagt je af of er nog wel genoeg melk in huis is. Schakel dan via je mobieltje over naar de camera's ín je koelkast en je ziet inderdaad dat de melk op is. En dat niet alleen.

Zorgdrones

Aan de TU/e werkt een team van top-studenten al sinds 2015 aan de ontwikkeling van een zorgdrone. Het doel is een drone te ontwikkelen die veilig, autonoom, behulpzaam en interactief is.

Smart City, Internet of Things

De motor voor de Smart City, slimme stad, is het Internet of Things, afgekort IoT, in het Nederlands het Internet der Dingen.

Met de lift in tijden van corona

Hoewel veel mensen thuis werken en de liften in de kantoren voor een groot deel stil staan, zijn veel mensen die wonen in appartementengebouwen of flats toch aangewezen op het gebruik van een lift.

Verspreiding van coronavirus via klimaatsystemen?

Onze collega's van Gawalo hebben de Engelstalige richtlijn van REHVA voor het gebruik en beheer van ventilatie- en klimaatsystemen tijdens de huidige coronacrisis, op grote lijnen voor ons vertaald en overzichtelijk op een rij gezet.

 

Duurzame verf en muurverf

Schrik niet, of beter, schrik maar wèl: jaarlijks wordt er door de industrie een slordige 3,5 miljoen liter aan verf verbrand!

Nieuwste NBD E-Magazine: Duurzaamheid

Laat je inspireren door de NBD E-magazines. Met details, innovaties én producten van toonaangevende leveranciers in bouw en installatie in Nederland.

Schuifdakramen

Met een dakraam komt er al veel licht en lucht op plekken, die daarvoor nog in het donker gehuld werden.

Warmtepomp-monitoring - nieuw project van RVO

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO.nl) is gestart met een warmtepomp-monitoringstraject waarmee men de daadwerkelijk behaalde prestaties van warmtepompen in de praktijk wil vaststellen.