Overzicht productnieuws

Ga aan de slag met BENG

Rekenmethodiek NEN 7120 heeft plaatsgemaakt voor NTA 8800. Voor nieuwbouwwoningen geldt sinds 1 januari dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan BENG.

 

B&B-gasten hebben controle over daglicht, uitzicht en privacy met schuifpanelen

In de tuin van Bed & Breakfast De Olm in Kaatsheuvel staat een bijzondere boom. Deze olm bleef bij de kap voor de bouw van de woning van de familie de Rooij gespaard.

Oplossingen tegen oververhitting in nieuwbouwwoningen

De markt is onzeker over de gevolgen en consequenties van de nieuwe TOjuli eis. Reden voor DUCO om op dinsdag 11 mei een webinar aan TOjuli en de strijd tegen oververhitting te wijden.

Duco blaast 30 kaarsjes uit

Duco Ventilation & Sun Control in Veurne viert deze week zijn dertigste verjaardag. Om precies te zijn, schoot het bedrijf op 18 maart 1991 uit de startblokken met zeven werknemers. De ventilatiespecialist is sindsdien enorm gegroeid.

Slimme totaaloplossing met ventilatiewarmtepomp

De familie Wittouck hield tijdens de bouw van hun nieuwbouw in Staden (BE) nu al rekening met de strengere energie-eisen.

Webinar: “BENGT U NOG MEE?”

Nog 9 weken en dan maakt NEN 7120 definitief plaats voor NTA 8800. De BENG-rekenmethodiek vraagt om een andere benadering van het ontwerp-proces.

 

Geluiddempende muurroosters creëren geluidluwe gevel bij woontoren State

De vraag naar nieuwbouw in grote steden neemt explosief toe en de beperkte beschikbare open ruimte neemt af. Daardoor moeten steeds meer projecten wijken naar geluidsgevoelige locaties.

Duco RoofFan tilt collectieve afvoer met vraagsturing naar een hoger niveau

De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C-systeem.

Natuurlijke ventilatie voor hoogbouw

De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C systeem.

 

Welke invloed hebben ventilatie en zonwering op BENG?

Die eisen worden vertaald in vier BENG-indicatoren. De markt heeft behoefte aan concrete informatie. Dat merkt ook ventilatie- en zonweringspecialist Duco.