Overzicht productnieuws

Deceuninck ontvangt VinylPlus®-productlabel

Deceuninck kondigt met trots aan dat zijn Zendow-gamma het VinylPlus®-productlabel heeft ontvangen. Dat gebeurde na een diepgaande audit uitgevoerd door BRE, een Brits onafhankelijk onderzoeksinstituut.

Uniek gevelbeeld moest even landen

Een duidelijk herkenbare stijl? Dat is niet wat architect Hilbert Oosterveen en zijn collega’s bij Palazzo nastreven. “Een typische Palazzo-stijl zal je in onze projecten niet ontdekken. Vertrekpunt bij elke opdracht is goed luisteren.

Geluidswerende oplossingen met kunststof kozijnen?

In ons drukke, dichtbevolkte land groeit de behoefte aan kunststof kozijnen die optimale thermische isolatie bieden en tegelijkertijd voor optimale geluidsisolatie zorgen.

Het mooiste kozijn is ook het sterkste kozijn

Op de Polyclose presenteert VEKA het nieuwe hoekverbindingssysteem voor de Nederlandse markt. Het biedt het beste van twee werelden: kozijnen met de sterkste verbinding én de fraaiste uitstraling.

VEKA profielsystemen gecertificeerd met VinylPlus-productlabel

Duurzaam en milieuvriendelijk produceren met optimaal hergebruik van grondstoffen heeft de toekomst. De EU zet daarom in op de circulaire economie. De vertaling naar concrete beleidsmaatregelen duurt echter (te) lang.

BUVA levert hardglas valramen voor renovatieproject in Wijchen

Na een uitvoerige voorbereiding en overleg met bewoners is, in opdracht van woningcorporatie Talis, de aannemerscombinatie Trebbe-KnaapenGroep in januari 2017 gestart met een grootschalig onderhoudsproject in Wijchen.

Dubbeldoelramen

Al sinds de vroege middeleeuwen werden raamopeningen dubbel benut; niet alleen als lichtdoorlatende opening, maar ook als zitplek, waar men het grootste meeste profijt had van het invallende licht.

 

 

De vertaalslag van openslaand raam naar French window

Los van het feit, dat wanneer je op “weird windows” googelt, je vooral eigenaardigheden van Windows 10 tegenkomt, zijn ramen en raambekleding een bron van verwarring wanneer je er in een andere taal over wilt vertellen.

 

Een erker is een erker is een erker… of toch niet?

In gevallen van ernstige twijfel raadpleeg ik dan nog wel eens “Het Boek met alle Antwoorden”, maar dat bood in dit geval ook geen soelaas.

Velison wonen verduurzaamt 122 woningen in Velsen-Noord

In opdracht van Velison Wonen heeft KBK Bouwgroep groot onderhoud uitgevoerd aan 122 woningen aan de Melklaan e.o. in Velsen-Noord. De woningen zijn geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.