Overzicht productnieuws

Een 54 mm dikke deur: klein verschil, groot resultaat

Uit de Energiemonitor 2021 blijkt dat 50% van de corporatiewoningen in Nederland valt in labelklasse B. Dit is een uitstekend resultaat, maar het betekent ook dat de andere 50% de komende jaren nog moet worden aangepakt.

Introductie KaiCombi Concept: woningtoegangsdeuren voor kunststof en aluminium kozijnen

Wél de warme natuurlijke uitstraling van een houtachtige kwaliteitsdeur mét bijbehorende ontwerpvrijheid, maar heb je te maken met een kunststof kozijn?

De waarde van 54 mm dikke isolerende deuren

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis en een lagere energierekening.

Toch is 20 procent van de woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd.

Deuren spelen een belangrijke rol in de isolatie.

 

Gratis white paper aluminium buitendeuren

In de serie basiskennis-artikelen nu een white paper over aluminium buitendeuren, die aansluit bij onze themapagina Buitendeuren.

 

BENG-eis: hoogwaardig geïsoleerde en luchtdichte deuren

De doelstellingen voor het terugdringen van het energiegebruik zijn ambitieus. Voor nieuwbouw in 2020 gelden de normen van Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG), de vervanger van de EPC.

 

Nieuwe BENG dwingt tot beter geïsoleerde deuren in nieuwbouw woningen

Vanaf 1 januari 2020 zijn op bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen de BENG-eisen van toepassing en vervalt de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Dit zal leiden tot hogere isolatie-eisen. BENG staat voor Bijna Energie-Neutrale Gebouwen (BENG).

Dringt het Bouwbesluit aan op deurdrangers?

In het Bouwbesluit wordt alleen van deuren in binnenmuren verlangd dat ze zelfsluitend zijn, wanneer aan deze scheidingsconstructie een eis aan de weerstand tegen branddoorslag, weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag of weerstand tegen roo

Blikvangende deuren op Madeira

Onze flitsende fotografe Karen heeft tijdelijk haar domicilie op Madeira.

De gaten vallen in de voordeur

Na decennia in weer en wind zijn voordeur en kozijn aan vervanging toe. Een nieuw kozijn, een dikkere deur en een bovenlicht met dubbele beglazing zouden voor betere warmte-isolatie kunnen zorgen.