Overzicht productnieuws

Introductie nieuwe versie populaire Glass Configurator

De Glass Configurator - een door AGC Glass Europe ontwikkelde online toepassing - is een geavanceerde tool waarmee glasverwerkers, gevel- en raamfabrikanten, architecten en ontwerpers licht

Historie van glas

Als wij op een mooie zomerdag vanuit onze werkplek verlangend naar buiten kijken, vermoeden we vaak niet dat mensen vanachter het raam al meer dan een eeuw hun gedachten verplaatsten naar oorden die zich aan de andere kant van de ruit bevinden.

Oppervlaktebehandeling van glas

Er zijn twee redenen om de oppervlakte van glas verder te bewerken: esthetiek en techniek. Onder esthetische behandelingen vallen graveren, facetslijpen, beschilderen, zandstralen, printen en zeefdrukken.

Veiligheidsglas

Bijna iedereen kent wel het effect van gehard glas; de kleine stukjes glas op de grond van stukgeslagen bushokjes is veiligheidsglas in de vorm van gehard glas, dat bedoeld is om in kleine ongevaarlijke stukjes op te breken.

Glas in spreekwoorden en gezegden

De Nederlandse taal kent veel spreekwoorden en zegswijzen met een glas erin, maar slechts een zeer klein deel ervan is ook bouwkundig glas. Het zij ons vergeven.

Geoptimaliseerd antireflecterend glas heet Clearsight

Een speciale magnetroncoating brengt de lichtreflectie terug tot minder dan 1%, met als resultaat nagenoeg volkomen transparant glas.

Hierdoor is dit product ideaal voor etalageruiten, vitrines en uitkijkpunten.

AGC nieuw zonwerend glas: verbeterde isolatie en een nog mooier uiterlijk

Glazen gevels die een groot oppervlak beslaan, vereisen geavanceerd glas dat zoveel mogelijk daglicht het gebouw binnenlaat en tegelijkertijd ook de impact op het binnenklimaat zo beperkt mogelijk houdt.

Brandwerend glas

Dat komt doordat er temperatuurverschillen ontstaan tussen het midden van het oppervlak en de randen. Die spanningen veroorzaken de breuk en daardoor kunnen vuur en rook zich vrij verspreiden.

Maatwerk in glaslatten

Glas- en neuslatten worden op maat gezaagd, de hoeken worden afgerond, inkepingen gemaakt en eventueel voorgeboord. Vrijwel elke bewerking is mogelijk.

Markthal sleept Rotterdam Architectuurprijs in de wacht

De spectaculaire gewelfde Markthal van Rotterdam maakt duidelijk indruk op meer mensen dan alleen zijn bezoekers.