Overzicht productnieuws

Daglicht in de retail biedt voordelen voor retailers en verhuurders

We staan bij winkels nog maar aan het begin van de opgave om te verduurzamen. Verdere verduurzaming naar een energieneutraal pand lijkt voor winkels een onmogelijke taak.

Nieuw: daglichtdimmer op zonne-energie

Solatube® introduceert een nieuwe manier voor het dimmen van daglicht. De elektrische daglichtdimmer werkt nu volledig op zonne-energie. Hierdoor is de dimmer geheel draadloos te monteren.

Drie redenen waarom daglicht in je woning belangrijk is

Huizen met veel daglicht zijn niet voor niets populair. Mensen voelen zich beter in lichte ruimtes. Een zolderkamer met veel natuurlijk lichtinval is een perfecte hobbykamer.

Thuiswerken: in de basis op orde, maar hoe zit het met het licht?

Flexibel zijn met thuiswerken wordt steeds belangrijker waarbij de juiste inrichting van je thuiswerkplek cruciaal is. Vast nog niet aan gedacht, maar de verlichting thuis is vaak heel anders dan op kantoor.

Dé energierenovatie van een bedrijfshal

Wat zijn de laatste inzichten om hallen integraal aan te pakken? Welke opties zijn er om een hal aardgasvrij te verwarmen en hoe wordt het dakoppervlak maximaal benut?

De nieuwe manier om daglicht te dimmen

De elektrische daglichtdimmer werkt nu volledig op zonne-energie. Hierdoor is de dimmer geheel draadloos te monteren. Dit systeem is een esthetisch verantwoorde en duurzame keus. Daglicht is het enige wat u nodig heeft!

 

Solatube brengt daglicht in huis zonder dat er warmte binnenkomt

De daglichtsystemen van Solatube brengen daglicht op elke denkbare plek onder het dak.

 

De Solatube filtert door specifieke UV filters de zonnewarmte en schadelijke UV-straling uit het daglicht.

 

Daglicht in het klaslokaal verbetert de leerprestatie

Leerlingen in lichte klaslokalen halen hogere cijfers en kunnen zich beter concentreren. Natuurlijk licht helpt bij de aanmaak van endorfine, waardoor mensen zich energieker en productiever voelen.

Het belang van daglicht in een werkomgeving

Zonder dat we ons er bewust van zijn, neemt daglicht een belangrijke plaats in ons leven in. Denk maar eens aan onze biologische klok. Deze werkt op basis van licht en donker.

Solatube voorziet kantoor van distributiecentrum van daglicht

Van Reenen Transport heeft in 2018 een energieneutraal distributiecentrum met werkplaats gebouwd. Dit nieuwe pand behoort tot de duurzaamste distributiecentra in Europa.