Overzicht productnieuws

Montagedetails benadrukken speciale kleur ‘NedZink NUANCE Green’

Twin-Cam Installatie uit Rozenburg heeft de egaal groene delen NedZink NUANCE Gr

De geschiedenis van zink als bouwmateriaal

Op de daken van oude binnensteden is zink te vinden, maar ook in modernere architectuur wordt het materiaal veelvuldig toegepast. Een stukje geschiedenis van een tijdloos materiaal.

 

Dak iconische schouwburg in ere hersteld met NedZink NATUREL

Het beroemde Koninklijk Theater Carré langs de Amstel in Amsterdam straalt weer als vanouds. Het vernieuwde Duitse roevendak met strakke verticale banen NedZink NATUREL geeft de grande dame haar grandeur van weleer weer terug.

 

Duitse sporthal krijgt duurzaam titaanzinken NedZink NOVA dak

Bij de planning van de dubbele sporthal in het zuidelijke deel van Stuttgart stonden duurzame en innovatieve bouwmaterialen centraal.

RHEINZINK artCOLOR geeft nieuwe dimensie aan traditioneel zink

Met zeven sprekende kleuren krijgt een dak of gevel een spectaculaire uitstraling.

Door kleuren te combineren of bijvoorbeeld een combinatie te maken met het klassieke RHEINZINK, kan een uniek project worden gecreëerd.

 

Imposante scheepsboeg van NedZink NOVA siert supermarkt

Boven de hoekingang van de Albert Heijn in de Noord-Hollandse kustplaats Callantsoog steekt een bijzondere aanbouw uit als een scheepsboeg - een imposante puntgevel bekleed met verticale felsbanen NedZink NOVA.

NedZink NOIR weerstaat natuurkrachten

Aan de rand van Landsmeer net boven Amsterdam staat een grote mooie villa. Omdat de woning aan de rand van een groot weidegebied ligt, kan het hier stevig waaien. Soms zelf zo hard dat de pannen van het dak vliegen.

 

NedZink NOIR geeft trappenhuis statuur

Architect Johan van der Rijt van Compen Architecten in Eindhoven is stellig: het NedZink NOIR geeft het verbindende trappenhuis tussen twee nieuwe geschakelde

'Dakbedekking met hoge kwaliteit en lange levensduur geeft doorslag in keuze'

De allerbelangrijkste eigenschap van een dak is uiteraard een gebouw te beschermen tegen weersinvloeden.

'Felsdaken als constructieve drager en esthetische, waterdichte huid'

Omdat het dak steeds vaker als vijfde gevel in het ontwerp wordt geïntegreerd, of juist als extra oppervlak voor tuinen of parkeren wordt benut, heeft de dakafwerking meer esthetische mogelijkheden gekregen en krijgt het mede daarom ook steeds mee