Overzicht productnieuws

Betaalbaar maatwerk met maximale ontwerpvrijheid

Onder de naam SlimFix Flex biedt IsoBouw een aantal aanvullende maatwerkoplossingen bij standaard dakelementen.

Cellenglas: de enige beproefde isolatieoplossing voor warme zinken daken

Onlangs trok het gerenommeerde Belgische onderzoeksinstituut, het WTCB, aan de alarmbel over een aanzienlijke stijging van het aantal schadegevallen aan warme zinken daken. Schade ontstaan als gevolg van corrosie aan de onderzijde van het zink.

Een dak met kepers isoleren? Stop met zagen!

Zelf zagen van dakelementen zorgt voor veel afval en kost extra mankracht en kraantijd. Bovendien is het geen makkelijke klus om daken goed lucht-dicht te krijgen als het dak een hoek-of kilkeper bevat.

Plat dak renoveren?

Een plat dak dat beschadigd of van mindere kwaliteit is, jaagt je energiefactuur de hoogte in. Met onze service FOAMGLAS® Roofscan onderzoeken we jouw platte dak en brengen we de toestand van de isolatie in kaart.

Hoe corona een groene golf in de stad veroorzaakt

Transformatie van leegstaande kantoren tot woonruimte is niet veroorzaakt door corona, maar daardoor wel relevanter geworden. Immers, we werken meer thuis en zullen dat in hogere mate dan voorheen ook blijven doen.

Luchtdicht isoleren zonder koudebruggen

De isolatieschil speelt hierbij een cruciale rol. Hiermee is niet alleen de hoogte van het isolerend vermogen bedoeld, maar ook de zorgvuldigheid bij de montage. Want hoe zit het met de luchtdichtheid en met het vermijden van koudebruggen?

Snel en eenvoudig berekenen hoeveel dakisolatie nodig is

Wilt u weten hoeveel isolatiemateriaal en welke toebehoren u nodig heeft voor het dak van uw nieuwbouwwoning?

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak: bezint eer ge begint

Bedrijven en organisaties stellen ons dikwijls vragen over het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. Onze tips:

 

Dweilen met (gas)kraan dicht

“Dankzij het regeerakkoord gaat de gaskraan dicht. Maar als we niet oppassen, blijft het dweilen met de (energie-)kraan open”. Aldus Gerard Sleegers, marketing manager bij IsoBouw.

 

Betaalbaar maatwerk met maximale ontwerpvrijheid

Deze snel leverbare geprefabriceerde maatwerkoplossingen versnellen en vereenvoudigen het bouwproces met behoud van maximale flexibiliteit op de bouwplaats.