Overzicht productnieuws

Nieuw: Archicad 24 - integrated design

Deze versie van de award-winnende BIM-oplossing voor architecten, ontwerpers en bouwbedrijven belooft innovatie op het gebied van integraal ontwerpen, bidirectionele workflows en modelcontrole.

IDIS DirectCount voor sociale afstand

Het helpt bedrijven te voldoen aan richtlijnen voor sociale afstand en bezettingsbeperkingen, door mensen anoniem te tellen bij het binnenkomen en verlaten van het gebouw.

Nieuwe besteksystematiek gelanceerd door NBS

NBS, afkorting voor Nederlandse Besteksystematiek, introduceert vandaag een nieuw besteksysteem welke gekenmerkt wordt door eenvoud.

Steni biedt service en BIM-technologie

Steni biedt u een uitgebreide samenwerking en support via haar technische supportafdeling (TSD). Dit vereenvoudigt het werk en maakt het ook gemakkelijker een oplossing te vinden voor de vele uitdagingen die u tijdens een project tegenkomt.

Hoe kiest u het juiste fleetmanagement systeem?

Een GPS fleet management systeem kan uitkomst bieden bij het onder controle houden van de vervoerskosten. Maar hoe kiest u het juiste systeem?

Het Open Specificatie Formaat is een feit

Dit initiatief leidt nu tot concrete resultaten in de vorm van een formele definitie en diverse implementaties.

Meer xComfort-functionaliteiten met nieuwe firmware voor Smart Home Controller

De nieuwe firmware 2.0 voor de Smart Home Controller (SHC) biedt o.a. een alarmfunctie, meervoudige plannerfunctie en aanwezigheidssimulatie.

ArmWin App maakt technische calculatie direct op bouwplaats

Armacell heeft zijn technisch calculatieprogramma volledig vernieuwd en biedt ArmWin voor het eerst ook aan voor gebruik op mobiele apparaten als smartphones.

Nieuwe online tool Zehnder toont impact op EPC, Energie Index en/of Nul-Op-de-Meter

De One-Stop Installatieshop is een nieuwe online tool van Zehnder. De tool laat op eenvoudige wijze zien hoe ventilatie- en verwarmingssystemen bijdragen aan energiebesparing van grondgebonden woningen.

De Groot Vroomshoop zet BIM uitgebreid in organisatie

De Groot Vroomshoop Houtbouw, fabrikant van prefab houten dak- en gevelelementen en bergingen, heeft BIM uitgebreid in de organisatie ingezet. Via 3D-modellen kan het bedrijf conceptuele ontwerpen maken voor fabricage en montage.