Overzicht productnieuws

Duco wint Batibouw Award 2020

Op bouwbeurs Batibouw in Brussel werden gisterenavond de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties.

Warmtepomp-monitoring - nieuw project van RVO

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO.nl) is gestart met een warmtepomp-monitoringstraject waarmee men de daadwerkelijk behaalde prestaties van warmtepompen in de praktijk wil vaststellen.

 

Geluidseisen warmtepompen gaan 1 januari 2021 in

Eind oktober van vorig jaar publiceerden we een artikel over een voorgestelde wijziging in het Bouwbesluit waarin het maximaal geluidsniveau van 40 dB voor warmtepompen was verwerkt.

Warmtepomp Innovatieroute VSK

Dat het ons weleens duizelt door de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen, is wellicht het understatement van de dag.

Warmtepompen marktgids 2020

In deze gids staan alle belangrijke marktpartijen die actief zijn met betrekking tot warmtepompen in de woningbouw en utiliteit. De Marktgids bevat ook artikelen over de meest actuele trends qua markt, techniek en personeel in relatie tot warmtepo

Subsidie voor verduurzamen van kantoor of woning

Onze collega's van Vakblad Warmtepompen hebben in een helder artikel de subsidiemogelijkheden op een rij gezet, die door eigenaren van woningen en kantoren kan worden aangesproken als men ze wil verduurzamen.

 

Een warmtepomp is geweldig… totdat je hem hoort

De lucht-water warmtepomp levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de energierekening, op een duurzame manier. De warmtepomp heeft één nadeel: de geluidsproductie.

Stap voor stap naar een volledig gasloze woning

De wereld verandert. De aarde warmt op en fossiele bronnen worden schaars. Ventilatiefabrikant Duco koestert de ambitie om de woningvoorraad grondig te ‘vergroenen’.

Warmtepomp toepassen? Nederlands woningbestand in 3 groepen ingedeeld

Onze collega's van Vakblad Warmtepompen nemen het bestaande woningbestand in Nederland onder de loep. Ze vragen zich daarbij af of elke woning wel geschikt is voor een upgrade met een warmtepomp en lagetemperatuurverwarming.

 

Regelgeving voor geluid van warmtepompen

Met warmtepompen voldoen we veel makkelijker aan BENG, maar vaak maken ze teveel lawaai.