Overzicht productnieuws

Argenta en ROB gaan verder onder nieuwe moederbedrijf ‘ARLU’

In 2021 brengen Argent Alu en Louage & Wisselinck de merknamen argenta, voor alle binnenproducten, en ROB, als merk voor buitenoplossingen, onder in het nieuwe moederbedrijf ‘ARLU’.

Het gemak voor de installateur is na 20 jaar nog steeds de kracht

Het jaar 2001 ligt alweer 20 jaar achter ons. Wikipedia ging van start. De Twin Towers gingen neer. En de Toren van Pisa ging na 11 jaar renovatie weer open voor publiek.

SmartCell: volledig draadloze branddetectie

Draadloze branddetectie werd jarenlang beschouwd als een niche-oplossing, voornamelijk voor kastelen, kerken, musea en landhuizen. In de huidige markt is draadloos algemeen geaccepteerd.

Toegewijd aan duurzaamheid

Met haar verwarmings- en ventilatietechnologieën zet WOLF wereldwijd maatstaven op het gebied van energie-efficiëntie en klimaatvriendelijkheid.

Het brandende vraagstuk van goede ruimteakoestiek

Brandveiligheid is een van de meest belangrijke aspecten van elk gebouw. Daarnaast is akoestiek (geluidsisolatie en het akoestisch klimaat binnen de ruimte) een belangrijk thema.

Bomen als inspiratie voor de gevel

In Zwijndrecht is appartementencomplex Haut opgeleverd.

Hoogbouw in hout

Top-Up in Amsterdam is in vele opzichten een bijzonder project. Het zeven verdiepingen hoge gebouw bestaat grotendeels uit hout. Een massieve draagconstructie in vurenhout, kozijnen uit grenenhout en een open gevelbekleding uit Siberisch lariks.

VELUX lanceert dakraam voor hoge inbouw

Voor het creëren van een gezond en prettig binnenklimaat is het belangrijk om dakramen zo te positioneren dat er voldoende daglicht binnenkomt en ze regelmatig geopend kunnen worden om frisse lucht binnen te laten.

Prefab houtbouwer VVR Wood profiteert van samenwerking met Metsä Wood

Metsä Wood streeft naar lange termijn partnerships met lokale prefab houtbouwers, omdat de bouwsector in elk land anders is.

Unieke keramische gevelsystemen

Keramische gevelbekleding staat bekend om haar esthetische meerwaarde. Met keramiek zijn de meest luxe en unieke designs mogelijk in vele formaten en uitvoeringen.