Overzicht productnieuws

Effectieve warmtewering en verduistering in modern design

De nieuwe elektrisch bedienbare VELUX INTEGRA® verduisterende buitenzonweringen (type SSS) combineren effectieve warmtewering met verduistering.

Nooit meer volle afvalcontainers?

MariMatic is door middel van een openbare aanbesteding door de gemeente Amsterdam gekozen als leverancier van een Automatic Waste Collection System (AWCS) voor de nieuwe woonwijk in de Sluisbuurt.

Weidse uitzichten en groots comfort in eengezinswoning in Zuid-Tirol

Kamerhoge raampartijen met schuifdeuren creëren een ononderbroken uitzicht in een eengezinswoning in Zuid-Tirol.

Traditionele paneeldeuren met moderne techniek

Design en techniek kunnen volgens Svedex perfect samen gaan. Dit is te zien in de traditionele Cameo paneeldeur modellen die zijn uitgevoerd in een compleet nieuw jasje.

MVO Nederland ontwikkelt met diverse bedrijven een keerwand die biodiversiteit bevordert

MVO Nederland, de beweging van ondernemers in de nieuwe economie, heeft samen met bedrijven uit verschillende sectoren een biokeerwand ontwikkeld.

PEFC-certificaat uitgereikt voor Compodeen WFC

Compodeen bestaat uit 72% houtvezel, afkomstig uit reststromen van duurzaam beheerde bossen. En is nu dus PEFC gecertificeerd. Het andere bestanddeel dat bij extrusie wordt toegevoegd is polypropylene (PP).

Gehele collectie LVT-vloeren van Interface bestaat nu voor 39 procent uit gerecycled materiaal

Het gaat om materiaal uit de afvalstroom die ontstaat door de winning van grondstoffen.

Wateroverlast de baas

Het regent steeds vaker en harder. Hoosbuien kunnen zorgen voor wateroverlast, zoals overstromingen op straat, in uw tuin en vocht in uw huis. Een mooi duurzaam alternatief voor primitieve zandzakken is het ESEP schotbalksysteem.
 

Niet nieuw, wel goed nieuws: CO2-warmtepomp voor woningen

Vattenfall en Feenstra testen een nieuw hoge-temperatuur-warmtepompsysteem dat de traditionele cv-ketel vervangt zonder noodzaak voor aanvullende maatregelen aan afgiftesysteem en isolatie.