Overzicht productnieuws

Historie van glas

Als wij op een mooie zomerdag vanuit onze werkplek verlangend naar buiten kijken, vermoeden we vaak niet dat mensen vanachter het raam al meer dan een eeuw hun gedachten verplaatsten naar oorden die zich aan de andere kant van de ruit bevinden.

Drempel verlagen met een glazen entree

Of het nu om een winkel, hotel, school of kantoorpand gaat: bijna elke gebouweigenaar wil dat zijn gebouw een gastvrije uitstraling heeft.

Oppervlaktebehandeling van glas

Er zijn twee redenen om de oppervlakte van glas verder te bewerken: esthetiek en techniek. Onder esthetische behandelingen vallen graveren, facetslijpen, beschilderen, zandstralen, printen en zeefdrukken.

VELUX ACTIVE with NETATMO nu te bedienen met Google Home

Het smarthome-systeem VELUX ACTIVE with NETATMO is vanaf nu aan te sturen via Google Assistant. Hierdoor is VELUX ACTIVE zichtbaar in de Google Home-app en kan het eenvoudig via spraakopdrachten aan Google Home worden bediend.

 

Prestaties van beglazing

Dit artikel sluit aan op Basiskennis Bouwkunde Beglazing, beglazingssystemen. Omwille van de leesbaarheid hebben we de informatie over de technische eigenschappen van beglazing in dit aparte thema-artikel geplaatst.

 

Stap voor stap naar een volledig gasloze woning

De wereld verandert. De aarde warmt op en fossiele bronnen worden schaars. Ventilatiefabrikant Duco koestert de ambitie om de woningvoorraad grondig te ‘vergroenen’.

Veiligheidsglas

Bijna iedereen kent wel het effect van gehard glas; de kleine stukjes glas op de grond van stukgeslagen bushokjes is veiligheidsglas in de vorm van gehard glas, dat bedoeld is om in kleine ongevaarlijke stukjes op te breken.

Geluidwerende beglazing

Geluid weren doe je het beste met massa, hoe meer kilogrammen, hoe beter. Dat geldt dus ook voor geluidwerende beglazing, daar komt massa ook om de hoek kijken.

Haal daglicht naar binnen met respect voor het monument

Als we kijken naar (ver)bouwplannen bij monumentale panden zijn er een aantal aspecten waar rekening mee wordt gehouden.

Bereken uw voordeel op led-noodverlichting

De tijd om definitief over te stappen naar led-vluchtwegaanduiding naar aanleiding van het Energieakkoord is toch echt aangebroken. Een investering in onze led-armaturen is echter binnen vijf jaar al terugverdiend!