Overzicht productnieuws

Brand meester met veelzijdige toepassingen van PROMAT

Het voorkomen van brandoverslag bij een gebouwbrand is van levensbelang. De vluchttijd wordt verlengd en daarnaast kan een groot deel van het gebouw gered worden van instorting. Op wat voor een manier kan brandoverslag worden tegengegaan?

Vernieuwde spouwisolatie minimaliseert koudebruggen

Met een slimme aanpassing worden koudebruggen verminderd en is de verwerking nog eenvoudiger en sneller. De vernieuwde spouwisolatie is voorzien van een messing/groef-randafwerking.

Forbo zet in op duurzaam vloertransport

Bij duurzaamheid denken veel mensen aan producten die duurzaam gemaakt zijn van natuurlijke, duurzame grondstoffen, maar daar houdt het niet op.

Die producten worden bijvoorbeeld ook vervoerd en dat kan duurzamer.

 

DAW wint ‘DGNB Sustainability Challenge’ in de categorie ‘Innovatie’

DAW, fabrikant van onder andere Caparol, Disbon en Alsecco, heeft de ‘Sustainability Challenge’ van de Duitse Sustainable Building Council (DGNB) in de categorie ‘Innovatie’ gewonnen.

Hermeta brengt al 95 jaar lang comfort in gebouwen

Al 95 jaar brengt Hermeta comfort in gebouwen. De Nederlandse onderneming levert een breed pakket aan producten in de bouw, gespecialiseerd in drie divisies: interieuraccessoires en garderobesystemen, interieurbouw én gevelbouw.

AGC nieuw zonwerend glas: verbeterde isolatie en een nog mooier uiterlijk

Glazen gevels die een groot oppervlak beslaan, vereisen geavanceerd glas dat zoveel mogelijk daglicht het gebouw binnenlaat en tegelijkertijd ook de impact op het binnenklimaat zo beperkt mogelijk houdt.

Luchtdicht bouwen mogelijk met Mavotex® 420 schuimband

Hedendaags bouwen heeft te maken met steeds uitdagendere prestaties op het gebied van luchtdicht bouwen. Het realiseren van een luchtdicht gebouw blijkt in de praktijk lastiger dan in theorie.

VELUX Zolderkamer-alarm in Weeronline app

Als launching partner van de nieuwe Zonnegrafiek binnen de populaire app van Weeronline, ontwikkelde VELUX Nederland in samenwerking met MediaScience het Zolderkamer-alarm.

Koeling met een warmtepomp

Koeling speelde bij kantoren altijd al een grote rol, maar nu begint in de woningbouw de vraag naar koeling ook toe te nemen. Met de verplichte energietransitie die de regering inzet, is de vraag hoe we het koelen aanpakken.

 

Systemair introduceert nieuw plafondrooster: CAP-F

De CAP-F van Systemair is een nieuw plafondrooster geschikt voor ventilatie in meerdere soorten ruimten waaronder kantoren, openbare ruimten, ziekenhuizen en klaslokalen.