Overzicht productnieuws

Gevelbekleding: trends en productontwikkelingen

Ontmoet Plastica tijdens de Internationale BouwBeurs 2011. Naast vertrouwde producten laat Plastica bouwend Nederland de nieuwste trends en productontwikkelingen ontdekken op het gebied van gevelbekleding.

Vernieuwd tuimeldakraam bespaart energie

Vanaf februari brengt FAKRO een vernieuwd energiebesparend tuimeldakraam op de markt. Het dakraam dringt energieverbruik voor het opwarmen van een woning drastisch terug en is daarmee erg geschikt voor passiefbouw.

Esthetische oplossingen voor de utiliteitsbouw

Merford levert diverse (totaal)oplossingen voor de bouw; van geveloplossingen zoals specifieke veiligheidsdeuren en akoestische ventilatie, tot oplossingen voor het verbeteren van de ruimte-akoestiek.

Sprayplan+ zorgt voor optimale akoestiek

Een belangrijke kwaliteit van een goed ontworpen ruimte is een optimale akoestiek.

Energie besparen met aluminium

Aluminium en isolatie, een onmogelijke combinatie, zo wordt wel eens gedacht. Niets is minder waar.

ComfoSchool houdt kinderen bij de les

Een goede luchttoevoer is daarom ook van groot belang zodat de kinderen zich optimaal kunnen concentreren.

Vloer verwarmen met slimme thermostaat

De Slimme Thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee gemiddeld 20% is te besparen op de energierekening.

Slim alternatief voor wandtegels

Fibo Trespo wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een 100% waterdichte (HPL) toplaag en backing.

In deze toplaag is een fraai tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden.

Who cares about tomorrow, WE CARE

Isoleren gaat al lang niet meer alleen over het binnenhouden van warmte. Het gaat ook over energiebesparing, vermindering van CO2 emissies, efficiënte productieprocessen, zorgvuldig (her)gebruik van grondstoffen en binnenluchtkwaliteit.

Tonzon werpt nieuw licht op hedendaagse warmteleer

Tijdens de presentatie ‘Hoe werkt isolatie met reflectie’ op 9 februari a.s., zal Tonzon nieuw licht werpen op de hedendaagse warmteleer en bijvoorbeeld laten zien dat het idee dat warmte opstijgt een iets te simpele gedachte is.