Nieuws overzicht  

6327

Elk bedrijf heeft ermee te maken – Het aankomende EU verbod op PFAS-/fluorhoudende blusmiddelen

Het tijdspad voor het aanstaande EU verbod op PFAS-/fluorhoudende schuimblussers en schuimbluswagens is bekend. Het tijdspad naar deze wetgeving toe, bepaalt dat elk bedrijf dient te gaan acteren. Met het in gang zetten van de transitie naar fluorvrij, helpt Saval bedrijven met de keuzes voor het kostenbewust uitfaseren - vóór het definitieve verbod in 2029.


Nieuw | Storax 120 minuten brandwerende wandluiken/plafondluiken

De brandwerende wandluiken van Storax zorgen voor eenvoudige en veilige toegang tot verborgen installaties die zich in de muur of het plafond bevinden. De luiken zijn 120 minuten brandwerend en voorzien van een standaard slot, zodat de toegang beperkt kan worden. Deze inspectieluiken zijn grotendeels uit voorraad leverbaar.


Jazo produceert brandwerende deuren & roosters

Technische ruimtes zijn essentieel voor het goed functioneren van gebouwen. Het goed afschermen van deze ruimtes, zodat de techniek optimaal zijn werk kan doen is enorm belangrijk. En met onze uitgebreide expertise op het gebied van brandwerendheid helpt JAZO je hier graag bij.


iChubb modulair blusgassysteem

Het iChubb modulaire brandblussysteem bevat alle onderdelen om een brand te kunnen detecteren en te blussen. De basis is een 19 inch kast die voorzien is van alle relevante componenten van het systeem. Dit maakt installatie heel eenvoudig, de werkzaamheden nemen veelal slechts 1 dag in beslag.


Unieke parkeergelegenheid

Naast genot voor het oog biedt deze prachtige parkeergarage parkeergelegenheid aan maar liefst 700 auto's bij het entreegebied van de campus in Leiden. Dit ontwerp van Wiegerinck Architecten Arnhem biedt een combinatie tussen parkeergelegenheid en een uiterst fraai design. Foreco heeft bij dit project in opdracht van Aan de Stegge / Continental Car Parks B.V. uit Twello circa 6.000 unieke lamellen geleverd. De lamellen van Noord-Europees Grenen FRX, hebben verschillende schuintes en zijn op maat gekort. Dit project is een mooi voorbeeld waarbij één van onze brandvertragende producten is toegepast.

ADDA voor optimale beveiliging

Even kort voorstellen: ADDA is het handelsmerk van rolluikenfabriek Van Dullemen. Sinds 1964 actief in het ontwikkelen, produceren en monteren van rolluiken, rolhekken, schaarhekken, parkeergarage afsluitingen en brandschermen. Met meer dan 50 jaar kennis en ervaring de specialist op het gebied van rolluikbeveiliging.


Assortimentswijziging bij Berkvens Deursystemen

We willen je graag kennis laten maken met de nieuwste assortimentskleur: Ultra wit. Want vanaf vandaag zijn haar deuren en kozijnen ook in Ultra wit verkrijgbaar. Een ‘wittere’ tint met de gebruikelijke matte afwerking zoals je van ons gewend bent. 


De nieuwe FIRE+ICE lucht-lucht warmtepomp van ETHERMA°

Voor bestaande gebouwen zijn er nauwelijks alternatieven voor innovatieve, eenvoudig te installeren verwarmingssystemen. Met de nieuwe warmtepomp FIRE+ICE met koelfunctie, presenteert ETHERMA een innovatie lucht-lucht warmtepomp monoblock, waarvoor geen buitenunit nodig is. Deze is perfect geschikt voor ruimtes van ca. 35 m², zoals woon- of slaapkamers. De warmtepomp maakt indruk met een COP-waarde (Coëfficiënt of Performance) van 3,28 bij 7 C°. En het beste van alles: de FIRE+ICE warmtepomp kan snel en eenvoudig aan de binnenkant van buitenmuren worden geïnstalleerd, waarbij de installatie volledig van binnenuit plaatsvindt.


REHAU luidt een nieuw tijdperk in bij vloerverwarming

Het is tijd voor nieuwe buistechnologie: nieuw materiaal, nieuwe kleur, doordachte mogelijkheden. Met de ontwikkeling van de RAUTHERM NEO-X5 wil de polymeer-specialist REHAU de markt voor vloerverwarming revolutioneren. Het resultaat: een duurzame buis met hoog installatiecomfort. 


Ontdek de Intergas all-electric oplossing: de Intergas Xource

Met het Intergas Xource warmtepompsysteem presenteert Intergas haar eerste All-electric oplossing. Het Intergas Xource warmtepompsysteem is een energiebesparend en milieuvriendelijk systeem, dat bedoeld is voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater. 


Vortvent Komfovent VERSO-PRO-2 … beter kan het (bijna) niet!

Met deze verbeteringen van de al langer bestaande VERSO-PRO units, kiest u voor een belangrijke stap voorwaarts in de techniek.


ALFA 95 FLAT SQ geniet van de stilte

Met trots lanceren wij onze nieuwe WTW warmteterugwinunit de ALFA 95 FLAT SQ met superstille werking. De luchtstroomprestaties leveren eersteklas luchtkwaliteit voor klaslokalen met een bezetting tot 31 personen (berekend met 30,6m3/h per persoon).


Vloerverwarming voor iedere renovatie

MAGNUM levert diverse vloerverwarmingssystemen die uitermate geschikt zijn voor renovatieprojecten. Door de minimale installatiehoogte hoeft er geen freeswerk verricht te worden. 2 varianten kunnen zelfs in de muur worden verwerkt.


Gordingloos bouwen met SlimFixXT Max

Het tekort aan mankracht op de bouw is een oplopend probleem. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Traditionele prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar, ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De tijdswinst zit vooral in het snel in elkaar zetten op de bouwplaats, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt. Met het prefab-concept SlimFixXT Max biedt IsoBouw de oplossing.


Thinking outside the box

We gaan uitdagingen niet uit de weg want we vinden het juist leuk om onze grenzen te verleggen. Doordat wij in het bezit zijn van onze eigen productiefaciliteiten kunnen we spelen met verschillende materialen, hoogtes en vormen. Op deze manier maken we kwalitatief uitstekende paneelwanden die écht in de ruimte passen. Waar andere organisaties stoppen, zetten wij een stap extra.


Unidek PasDaK

Unidek PasDak helpt aannemers om snel en professioneel dakconstructies te realiseren zonder zelf te hoeven zagen op de bouwplaats. Het is de ideale oplossing voor woningen met hoek- en kilkepers. Dankzij de kant-en-klare pakketten met de op maat gezaagde dakelementen en een duidelijk legplan, bespaart u veel mankracht, kraantijd en afval. Het is snel gemonteerd en heeft een hogere luchtdichtheid.


Nederland is dol op bouwen! Maar wat doen we met al dat bouwafval? 

In Nederland komt er jaarlijks zo’n 22,5 miljoen kilo bouwafval vrij. Volgens het CBS is de bouwsector verantwoordelijk voor een kwart van al het afval in Nederland. Bouwafval bestaat vooral uit puin, hout, metalen, kunststoffen en dakafval. Afvalrecyclingbedrijf Renewi verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar en is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland. Maar, wat doen ze met al dat bouwafval? 


Vloerisolatie, nog belangrijker dan gedacht

Lange tijd werd gedacht dat het niet belangrijk is waar je begint met isoleren. Dit is een groot misverstand. Het staat vast dat je moet beginnen bij de vloer. ‘Wanneer de vloer als laatste wordt geïsoleerd zullen vocht en schimmels zich daar concentreren aangezien de vloer dan de koudste (en vochtigste) plek is’, aldus TKI Urban Energy. De warmtebeelden geven weer hoe belangrijk vloerisolatie is in het bestrijden van schimmel en huisstofmijt.


Lichtgewicht LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt de oplossing bij renovatie

Bij renovatie en transformatie van oudere panden met houten vloeren is het voor ontwerpers een uitdaging om vloerconstructies te laten voldoen aan de huidige eisen voor geluidsisolatie. Voor vloerconstructies geldt: hoe zwaarder de constructie, des te hoger de geluidisolatie zal zijn (massawet). Bij een houten balklaag is de mogelijkheid om extra gewicht toe te voegen echter zeer beperkt. Een lichte LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt hier de oplossing.


Haal daglicht naar binnen met respect voor het monument

Het binnenbrengen van daglicht in historische gebouwen kan een uitdaging zijn, maar onze daglichtoplossingen bieden de perfecte oplossing voor het brengen van meer natuurlijk licht in uw monumentale pand. Onze daglichtbuizen en overloopbare platdakramen zijn ontworpen om discreet en onopvallend te zijn, waardoor de architectonische integriteit van het gebouw behouden blijft, terwijl u kunt profiteren van de vele voordelen van daglicht. Een aantal voorbeeld projecten is bij ons online te vinden.


Kennisprogramma: de sessies in het Praktijktheater

Het Praktijktheater op Renovatie & Transformatie staat van 23 tot en met 25 mei bol van de dagelijkse praktische sessies verzorgd door standhouders Zehnder, elk® groep, URETEK Benelux, Inventum Technologies, Nebest en het Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming.


Norton introduceert nieuw Norton Trunking Systeem (NTS)

Norton introduceert het NTS trunking systeem. Hét duurzame en flexibele lichtlijn concept dat invulling geeft aan alle eisen die men aan een lichtlijn stelt: uitstekende lichttechnische specificaties, maximale flexibiliteit, montagegemak én de beste TCO (Total Cost of Ownership). Het NTS is ontworpen rond de laatste LED technologie, met een minimum aantal componenten en een zeer ruime keuze aan lensoptieken. 


Variavent: nieuwe zelfregelende raamverluchting

Renson brengt met Variavent een zelfregelend, thermisch onderbroken glasrooster met een glasaftrek van 80 mm. Met zijn unieke, interne mechanisme kan de Variavent verschillende debieten bereiken. Terwijl visueel hetzelfde esthetische uitzicht behouden blijft. De debieten tot maar liefst 21,1 l/s/m zijn manueel instelbaar zonder demontage. 


Schuifpui Miniline

Minimalisme troef

Dat is de filosofie achter de Miniline schuifpui van Aliplast Aluminium Systems. Door de volledige inbouw van de kaders in vloer, wand en plafond zijn alleen de verticale stijlen van 20 mm zichtbaar. Hierdoor is het systeem volledig drempelloos. Het reguleert de ontwatering met een schuin aflopend sokkelprofiel dat kan worden aangesloten op een drainagegoot aan de buitenzijde van het schuifraam. 


Met standaard Holonite-oplossingen maatwerk leveren!

Het duurzame Holonite blijkt in groot- én kleinschalige bouwprojecten steeds vaker de oplossing. Niet vreemd, aangezien de Holonite-producten onderhoudsarm, alkalibestendig en Cradle to Cradle zijn. Hiermee zijn ze het perfecte alternatief voor klassieke bouwelementen waaronder beton. Wel de lusten, niet de lasten dus. Dat was ook het idee van architect Jasper van Dijke en projectontwikkelaar Martijn van den Bogaard, het duo dat aan de basis stond van het ontwerp en de bouw van de kubistische woning van laatstgenoemde.


Solarlux systeeminnovatie balkonbeglazing Proline - next level

Binnenstedelijke verdichting en extremere weersomstandigheden verhogen de eisen aan veilige gevel- en balkonbeglazing. Betere geluidsisolatie- en windlastwaarden en een hogere energie-efficiëntie zijn aan de orde van de dag, met name voor toekomstbestendige hoogbouw. De raam- en gevelspecialist Solarlux speelt in op die behoefte met de systeeminnovatie Proline T: het modulaire volledig glazen bouwpakket tilt de technische mogelijkheden van balkongevels naar een next level en voldoet tevens aan de huidige ontwerpwensen van slanke profilering en design. 


Belned glaslatten

In 1978 ging Belned met glaslatten van start. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de wereld van beglazingsartikelen. Vele architecten, schilders, glaszetters en aannemers weten dagelijks Belned in Raamsdonksveer (NL) en Houthalen (BE) te vinden voor hun ruime assortiment glaslatten, voorzetramen, ventilatieroosters, kitten, gereedschappen en alle andere toebehoren die bij het verwerken van glas nodig zijn.


Webinar ‘Een gewoon dak. Is dat nou zo moeilijk?’

Volg op dinsdag 30 mei om 10.00 het webinar ‘Een gewoon dak. Is dat nou zo moeilijk?’ van TotaalDakConcept. Een gewoon dak, een traditioneel plat dat vormt de basis van alle platte daken. De basis moet iedereen in de vingers hebben. Maar is dat ook zo? Welke problemen kom je tegen. Of kun je tegenkomen bij de realisatie van een ‘gewoon plat dak’?


Ultratop Terrazzo gietvloeren in nog meer kleuren beschikbaar

In de recente geschiedenis heeft Terrazzo geprofiteerd van verschillende technologische ontwikkelingen en geavanceerde technieken. In de afgelopen jaren heeft Terrazzo weer de aandacht gekregen die het verdient en draagt het bij aan de huidige trend in vloeren. De mogelijkheden in design zijn eindeloos en een terrazzo vloer is compleet naar wens te personaliseren, passend bij elk interieur.


Werk & Welzijn hand in hand

De meeste Europese gezinnen met kleine kinderen zijn bekend met de drie letters MAM: ze staan voor een gerenommeerde fabrikant van babyproducten, gevestigd in Wenen. In 2020 is het bedrijf begonnen met de verhuizing van zijn ontwikkelingsafdeling. Het opvallende nieuwe gebouw is ontworpen door INNOCAD Architektur uit Graz. Binnen optimaliseren baffles van Knauf Ceiling Solutions onder andere de ruimte-akoestiek.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie