Nieuws overzicht  

6496

HECO-Schrauben vernieuwt de online productcatalogus

HECO-Schrauben, de Duitse leverancier van een groot assortiment schroeven voor de professionele bouw, heeft zijn online productcatalogus vernieuwd. De gebruikers hoeven nu niet meer door lange lijsten van verschillende soorten schroeven te scrollen, maar kunnen nu eenvoudig zoeken op toepassingen om zo uiteindelijk bij de daarvoor geschikte schroeven en de bijbehorende, technische informatie uit te komen. 


Bespaar energie met de beste daglichtsturing op de markt

Gebouwen energiezuiniger, veelzijdiger en toekomstbestendiger maken, en tegelijk het leven eenvoudiger maken voor installateurs, voorschrijvers en eindgebruikers. Dat is het idee achter de nieuwe reeks plafonddetectoren P40 en M40 van Niko. Het volledige portfolio met 230 V en DALI-2-gecertificeerde detectoren biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor intelligente lichtsturing. 


De Powerdaylight Cradle

De Powerdaylight Cradle met vlakke glasplaat maakt deel uit van onze nieuwe generatie daglichtbuizen. Het design en de esthetiek van een vast glazen daklicht, gecombineerd met de geavanceerde technieken van een daglichtbuis.


IsoBouw maakt CO2-reductie aantoonbaar

Duurzaam en circulair bouwen is niet meer vrijblijvend. Er worden aantoonbare milieuprestaties gevraagd. IsoBouw geeft hier gehoor aan d.m.v. getoetste LevensCyclusAnalyses (LCA’s) van haar producten. Kijk o.b.v. een onderzoek van adviesbureau Alba Concepts hoe eenvoudig het is CO2-emissies te reduceren met de juiste productkeuze.


Met waterdaken pionieren in Rotterdam

In het hart van Rotterdam bevindt zich een groen paradijs, bovenop het iconische rijksmonument, congres- en concertgebouw De Doelen. Wat dit dak van andere daken onderscheidt, is niet alleen zijn historische waarde, maar ook het feit dat het nu het grootste multifunctionele groendak op een gemeentelijk rijksmonument herbergt. Het dak heeft niet alleen een opvallende waterbergingscapaciteit van maar liefst 2000 badkuipen aan water, maar is ook intelligent en wordt aangestuurd door het Meteo Active systeem van ZinCo. 


Composiet lichtmasten voor diverse toepassingen als alternatief voor staal en aluminium…

Composiet lichtmasten zijn onderhoudsvrij, lichtgewicht en extreem sterk. De composiet lichtmast focust zich op esthetische aspecten en een hoge kwaliteit. Het productieproces vindt plaats bij Formenta Ab. in Zweden, met een maximaal respect voor de leefomgeving en is ISO9001 en 14001 genormeerd. Zeker ten opzichte van de alternatieven in staal en aluminium zijn de voordelen aantoonbaar, zonder aan kwaliteit te verliezen.


Circulaire verbouwing: Oude beveiligingsdraaideur hergebruikt

Een beveiligingsdraaideur vormt een scheiding tussen een onbeveiligd en beveiligd gebied en maakt in deze positie veel draaiuren. De entree moet tijdens de gehele levensduur een veilige en betrouwbare toegang vormen voor de gebruikers. Soms is er behoefte aan beveiligingsupgrades of, door een verbouwing bijvoorbeeld, voorkeur voor een andere uitstraling. Dan komt de klant vaak bij ons voor een nieuwe deur, maar dat hoeft echt niet altijd!


Brandveilige gevelbekleding voor parkeergarage Gerle Ziekenhuis

Voor het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn mochten we in opdracht van Continental Car Parks het hout leveren voor de nieuwe parkeergarage P2. Er is gekozen voor Grenen SafeWood FRX in verschillende toepassingen. Zo is er halfhoutsverbinding gebruikt voor het trappengat en latten voor het plafond.


Wil je weten of jouw gevel voldoet?

Wil je te weten komen of je gevel voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid in Nederland? Wij helpen je graag op weg. We delen informatie over jouw gevelopbouw onderbouwd met certificaten die middels ETA en de CE-markering overeenkomen met de eisen op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid onder het Bouwbesluit.


Gorter® dakluik: naar het groene dak

Wat is er mooier dan een toegang tot een dakterras of daktuin, geheel in ‘groen’ uitgevoerd als een uiterst duurzame toegang?


Aluminium waterslagen: duurzaam en mooi

Aluminium waterslagen van Roval Aluminium hebben talloze voordelen. Ze zijn duurzaam, gaan jarenlang mee zonder kwaliteitsverlies, ze zijn onderhoudsarm en in elke Ral-kleur op smaak te brengen. Het streven naar duurzaam en circulair bouwen heeft invloed op de materiaalkeuze die de architect moet maken. De aluminium waterslagen sluiten hierop aan. Roval Aluminium heeft een uitgebreid assortiment aluminium waterslagen. De verschillende types variëren in een vlak of rond vooraanzicht en een afwateringshoek van 5, 10 of 15 graden. Als totaalleverancier kan Roval de waterslagen leveren in vrijwel elke Ral-kleur en inclusief bevestigingsslobgaten, kopschotten, gelaste verstekhoeken, anti-dreunisolatie, beschermfolie en in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering. Bovendien kan de architect bij Roval terecht voor allerlei maatwerkoplossingen.


HERTALAN® renovatie-oplossing spaart oude dakconstructies

Het oude PVC dak met minerale wol isolatie van een industriehal van Zuidberg in Ens was nodig aan vervanging toe. Verzakkingen door loopverkeer voor onderhoud en aangebrachte PV-panelen hadden lekkages veroorzaakt. Een schoolvoorbeeld van een veel voorkomend probleem op industriële daken in Nederland. In afgelopen decennia is juist dit soort daken vaak voor een goedkopere oplossing gekozen. Daken moesten dicht en geïsoleerd zijn, over multifunctionele toepassingen werd toen nog niet nagedacht.


Colorcoat® SDP 50 beschikbaar in diverse populaire kleuren

Sinds enige tijd biedt SAB-profiel Colorcoat® SDP 50 aan in verschillende populaire kleuren. Het voorgelakte staal Colorcoat SDP 50 is onder andere het duurzame alternatief voor PVDF en uitstekend geschikt voor zowel dak als gevel. Tevens hebben we een nieuwe brochure ‘SAB Kleuroverzicht Colorcoat’ ontwikkeld, waarin ook gelijk de mogelijkheden van Colorcoat SDP 50 meegenomen zijn.


Titaanzinken ‘monoliet’ in Bloemendaalse duinen

De kop van de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee heeft een ware metamorfose ondergaan. De bestaande bebouwing is vervangen door een gloednieuw boetiekhotel met aansluitend kleine zusje het Eindpunt, vormgegeven als een monoliet-achtig object met een titaanzinken schil. Gezien de ligging aan zee is bewust gekozen voor een dak- en gevelafwerking in NedZink NEO. Het natuurlijke, uiterst duurzame en onderhoudsvrije materiaal leent zich volgens Dennis Reek, projectadviseur van Ridder Skins for Buildings, uitstekend voor toepassing aan de kust.


Laat maar schuiven

Verschuifbare lamellenpanelen worden de ene keer tijdens de bouw geïnstalleerd en een andere keer na de oplevering. Wil de klant verschuifbare lamellenpanelen optimaal integreren in de gevel dan leidt samenwerking met de aannemer tot het beste resultaat.


Keramische tegels aanleggen op een dakterras

Keramische tegels zijn in de bouw al jaren een zeer geliefd product om te gebruiken. En dat is niet zo gek; keramische tegels zijn duurzaam en de variatie in kleur, textuur, formaat en reliëf is enorm. Ook de veelzijdige toepasbaarheid van keramische tegels maakt dat veel mensen kiezen voor dit materiaal. Voor gevels, muren, vloeren, tuinen en dakterrassen.


Goede akoestiek is het recept tot succes in restaurants

In Nederland is het culinaire landschap rijk en gevarieerd, met een schat aan restaurants die een breed scala aan smaken en ervaringen bieden. Echter, achter de heerlijke gerechten en het verfijnde decor schuilt vaak een veelvoorkomend probleem dat zowel gasten als eigenaren kan irriteren: slechte akoestiek. Het is een probleem dat de algehele eetervaring kan verstoren, van het gesprek aan tafel tot het genieten van de ambiance. In de levendige ambiance van restaurants, waar gesprekken, muziek en het geluid van apparaten samenkomen, is een goede akoestiek essentieel voor een plezierige eetervaring. Echter, wanneer deze geluiden zich vermengen en versterken door slechte akoestiek, kan het al snel omslaan van levendig naar oorverdovend. Lawaai is de nummer 1 klacht bij restaurantbezoekers en het kan leiden tot klachten bij het personeel op lange termijn. Maar bovenal kan het leiden tot het verminderen van het bezoekersaantal en omzet.


Veertig jaar ervaring met prefabbeton

Zowel Olcas als Olbecon putten kennis uit veertig jaar ervaring met prefabbeton. Olcas als leverancier van betoncasco’s voor de woningbouw en Olbecon als leverancier van systeemvloeren, wanden en prefab betonnen constructieve elementen.


Cultuurhuis De Nobelaer: Toonaangevend herkenningspunt

De Nobelaer onderscheidt zich door de unieke combinatie van diverse kerndisciplines onder één dak, waaronder podiumkunsten, kunsteducatie, een bibliotheek en sociaal-culturele activiteiten.


Troax biedt meer dan enkel gaaswanden

U denkt Troax te kennen, want u kent onze gaaswanden. U komt ze tegen als scheidingswanden in magazijnen, beveiliging in datacenters, als afscherming van fietsenstallingen en garages, transforuimtes, gasboxen enz … Ja, u weet perfect hoe ons materiaal eruitziet. Strak, professioneel, degelijk. Grijs, zwart, of een andere RAL-kleur, thermisch verzinkt voor buiten. En met verschillende maaswijdtes. Correct! Of toch deels. 


Fermoclean: Schuifrailsysteem voor cleanrooms

De Franse producent Fermod produceert een breed assortiment aan schuifrailsystemen voor toepassingen in o.a. temperatuur geregelde ruimtes.  Om tegemoet te komen aan de hoge eisen die gesteld worden aan cleanrooms is het Fermoclean 2920 systeem ontworpen.


Sneller kan een woning niet worden voorzien van een sterk, zelfdragend en goed geïsoleerd dak

Zelfdragend, constructief ijzersterk, uitstekend isolerend en gemakkelijk en snel te monteren. Sinds de introductie door Unilin Insulation, zijn de Usystem Roof PR FAS-scharnierdakelementen in trek bij steeds meer architecten en aannemers. Omdat ze nu ook in een breedte van 2,40 meter verkrijgbaar zijn, kan een woning nóg sneller worden voorzien van een sterk, zelfdragend en goed geïsoleerd dak.


Nog snel vóór 2026 een nieuwe cv-ketel: is dat verstandig?

Vanwege de hoge aanschafkosten van een warmtepomp, die vanaf 2026 verplicht is, laten veel huishoudens nog snel een nieuwe cv-ketel installeren, zo berichtte RTL Nieuws onlangs. Duurzaamheidsplatform Slimster becijfert echter dat zij daarmee de komende 15 jaar al gauw 3600 euro duurder uit zijn dan wanneer zij hadden gekozen voor een warmtepomp. De kans is bovendien groot dat dit verder oploopt. Slimster komt daarom met drie tips om de investering in een warmtepomp alsnog mogelijk te maken.


Sharp onthult zonnepaneel van 435 Wp - krachtige TOPCon-technologie gecombineerd met een zwart frameontwerp

Sharp Energy Solutions Europe heeft zijn nieuwste product op het gebied van halve-celtechnologie geïntroduceerd: de NU-JC435. Dit zeer efficiënte N-type TOPCon zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 435 W wordt geleverd met een slank zwart frame en een witte folie aan de achterkant. Het NU-JC435 zonnepaneel kan zowel aan de lange als aan de korte zijde geklemd worden en biedt flexibele montagemogelijkheden. Het lichte ontwerp en de compacte afmetingen zorgen voor een eenvoudige hantering, waardoor dit zonnepaneel ideaal is voor residentiële, commerciële en industriële dakinstallaties.


Panasonic en tado° bundelen hun krachten om slimme warmtepompoplossingen te bieden

tado° en Heating & Ventilation A/C Company van Panasonic Corporation onthullen een nieuwe samenwerking, waarbij ze state-of-the-art warmtepompproducten en -technologie combineren met toonaangevende diensten voor smart heating control en energiebeheer. Deze samenwerking is onderdeel van de missie van beide bedrijven om huizen koolstofvrij te maken en klanten te helpen besparen op energiekosten.


Ervaar ’t mooiste licht van FAKRO op de 25ste editie Beurs Eigen Huis

FAKRO Nederland neemt van 22 tot en met 24 maart deel aan de Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs Utrecht. In stand B6.06 maak je kennis met verschillende dakramen en de FAKRO Montagedienst.


Easylift™, veilig, snel en tijdsbesparend vlaggen/banieren wisselen

De Formenta Easylift™ is een onderhoudsvrije vlaggenmast met een hijsbare banierhouder die speciaal bedoeld is voor klanten die eenvoudig, snel en zonder inschakeling van derden hun vlaggen regelmatig willen wisselen. De Easylift™ is een doorontwikkeling op reeds bestaande hijsbare systemen, maar zonder de nadelen van sommige. Het periodieke banierwisselen kan snel en veilig plaatsvinden.


Optimale terrasverzorging met PCI Pavifix-producten

Een prachtig terras is de kroon op uw buitenruimte, een plek waar u kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. Het behouden van de schoonheid en duurzaamheid van uw terras vereist echter wel de juiste producten. Met de Pavifix-producten biedt PCI een uitgebreid assortiment hoogwaardige producten, bestaande uit PCI Pavifix 1K Extra, PCI Pavifix CEM, PCI Pavifix CEM Rapid, PCI Pavifix CEM ROC, PCI Pavifix PU en PCI Pavifix V, die speciaal zijn ontwikkeld voor het leggen en voegen van bestratingsoppervlakken.


Verdi: Berkvens' innovatie voor een completere ruimtebeleving

Bij Berkvens zijn we altijd bezig met het creëren van ruimtes die niet alleen functioneel zijn, maar ook een verhaal vertellen. In de wereld van woningbouw is de keuze van deuren en kozijnen van cruciaal belang voor het creëren van een stijlvol en functioneel interieur.


Schindler Plan & Design

De online Schindler Plan & Design Tool maakt het ontwerpen van de benodigde liften in uw gebouwconcept wel erg eenvoudig, maar vooral ook leuk. Met een druk op de knop zijn opstellingstekeningen, BIM-bestanden en visualisatie van het cabine-interieur beschikbaar. De project cloud is de centrale digitale omgeving waar uw project kan worden beheerd en van waaruit communicatie met Schindler of uw belanghebbenden mogelijk is.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie