Bespaar slim energie met goede vloerisolatie

Een warm huis

De winter is begonnen. De warme truien mogen weer uit de kast en de winterjas aan de kapstok. Thuis wil je er de komende periode natuurlijk warmpjes bij zitten. Hierdoor wordt het tijd om na te gaan of er slimmere manieren zijn om jouw woning te verwarmen en tegelijkertijd energie te besparen.

Vloerisolatie is de basis

De basis van energie besparen is goede woningisolatie. Dit staat of valt met goede vloerisolatie. Goede vloerisolatie is dus een onmisbaar element. De warmte blijft hierdoor binnen en er hoeft minder gestookt te worden. Dit zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast creëert het ook een gezonder en comfortabeler huis.

Meerdere vliegen in één klap

Het isoleren van jouw vloer verhoogt het wooncomfort en bespaart in de praktijk veel meer energie dan altijd is aangenomen. Goede vloerisolatie zorgt voor een verkorting van het stookseizoen. Daarbij, wanneer de vloer warmer is, krijg je al bij een lagere binnentemperatuur hetzelfde comfortgevoel. In het verleden is bij de besparingsberekening hiermee geen rekening gehouden. Door goede vloerisolatie gaat de thermostaat vaak terug van 22/23 naar 19/20 graden. Bij een lagere binnentemperatuur verlies je minder warmte door de muren en de ramen en door ventilatie. Een ander belangrijk neveneffect van vloerisolatie is dat de warmere vloer ook droger is. Daardoor krijgen schimmels en huisstofmijten veel minder kans. Dit levert een gezonder binnenklimaat op.

Minder vocht, gezonder leven

Met de revolutionaire isolatiemethode van Tonzon kan men een hogere isolatiewaarde bereiken met minder ruimteverlies. Het vloerisolatiesysteem met de thermoskussens is de beste manier om de warmtestroom naar de kruipruimte te blokkeren. Vloeren worden hiermee warmer en sneller warm, maar houden de warmte ook langer vast. Daarbij stopt de bodemfolie de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem. Dit zorgt voor een schone en droge kruipruimte. Hierdoor komt er minder vocht in huis. Door de warmere vloer en door minder vocht in huis, krijgen schimmels en huisstofmijt veel minder kans. Het resultaat: een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning. Tot slot, blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het NIBE dat Tonzon Vloerisolatie het meest milieuvriendelijke vloerisolatiesysteem is. Lees hier meer.

Tonzon Vloerisolatie:

« Nieuws overzicht