BIA Circulaire scheidingswanden voor de bouw

Toepassing Circulaire Scheidingswanden verkort bouwtijd

Met de 1e werken in Almere die BIA Systeemwanden met hun Circulaire Scheidingswanden hebben gerealiseerd, is inmiddels ook de nodige ervaring opgedaan.

Het bedrijf heeft de Circulaire Scheidingswand verder verfijnd en tot standaard oplossing gemaakt, door gebruik te maken van een stalen profiel dat in het gemoduleerde karton geschoven wordt.

Deze techniek komt voort uit de Retail waar BIA telescooparmen gebruikt om de wanden vrijstaand te maken. Het bedrijf heeft met De Retail, waar ze verder zijn met Circulair & Modulair Bouwen, al de nodige ervaring opgedaan met o.a. het IKEA Retailpakket. Deze heeft BIA ‘vertaald naar’ een standaardpakket voor de Bouw.

Een voorbeeld is het project ‘Blokje Om’, waarin BIA samen met DURA Hengelo renovatieprojecten op een andere manier bouwt waarbij de bouwtijd drastisch verkort is met een minimaal aantal ZZP-ers.

Renovatieproject in 4 weken sleutelklaar

Groot onderhoud 22 Woningen Oldenzaal waarbij 4 woningen aan de Bentinckstraat (108 t/m 114) worden gesloopt en in korte tijd herbouwd. De sleutels inleveren van je oude (huur)woning en al een maand later de sleutels in ontvangst mogen nemen van je nieuwe woning op precies dezelfde plek. Dat is het concept dat Dura Vermeer Bouw Hengelo in samenwerking met woningcorporatie WBO heeft uitgewerkt tot een concreet plan.

Er is bewust gekozen voor binnenwanden van BIA systeemwanden omdat traditioneel MetalStud niet aan de eisen van de bouwtijd - te veel handelingen en handjes op de bouwplaats - kon voldoen.

Het 1e project is zowel voor DURA Vermeer Hengelo als BIA Systeemwanden succesvol verlopen. Zo kunnen de bewoners na 4 weken terugkeren naar hun eigen huis!

Eerder nieuws: Renovatieproject in 4 weken sleutelklaar.

BIA Systeemwanden B.V.

Loonse Waard 22                                     

6606 KG  WIJCHEN                                              

(024) 648 84 88                             

info@bia-systeemwanden.nl

www.bia-systeemwanden.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie