Veel doelmatiger gasgebruik met TONZON

HR-Ketelfolie laat warmte de plaats van bestemming bereiken

De Nederlandse rekenmeesters gaan er nu nog van uit dat alle warmte die uit het gas wordt gehaald ook daadwerkelijk op de plaats van bestemming komt. Niet is minder waar. Op de plek waar de HR-ketel hangt wordt het onnodig warm. Vervolgens gaat tijdens transport veel warmte verloren en ook de afgifte gaat lang niet altijd efficiënt. Soms komt zelfs minder dan de helft van de warmte echt op de plaats van bestemming. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vloeren met vloerverwarming waarbij de vloer niet of onvoldoende is geïsoleerd. Maar ook in woningen die met lucht of met radiatoren worden verwarmd, kan nog veel worden verbeterd.

Warmte bereikt plaats van bestemming

Het Nederlandse bedrijf TONZON heeft een aantal producten ontwikkeld, waardoor meer warmte op de plaats van bestemming komt, zodat we minder gas nodig hebben voor hetzelfde resultaat. TONZON is vooral bekend van de Thermoskussens waarmee het warmteverlies door de vloer vrijwel tot nul wordt gereduceerd. Bij woningen met vloerverwarming wordt hier 40% of meer gas bespaard. Bekend is ook de trefzekere HR-Radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet op de achterkant van de radiator. Minder bekend is de HR-bandagefolie waarmee gewone buisisolatie flink kan worden verbeterd. Nieuw is de HR-Ketelfolie dat met stukjes magneettape eenvoudig om de ketel kan worden geklikt. De service monteur kan deze indien nodig eenvoudig verwijderen en weer terug plaatsen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt op een zolder nadat een nieuwe HR-ketel is geplaatst. De installateur is ‘vergeten’ om de warmwaterleiding en de leidingen van de CV van buisisolatie te voorzien. Ook de ketel geeft nog veel warmte af. De foto’s zijn gemaakt op een warme dag in de zomer. De ketel wordt alleen gebruikt voor warmtapwater. Toch zie je een behoorlijke warmteontwikkeling bij de ketel. Wanneer in de winter ook het CV-gedeelte wordt ingeschakeld, wordt deze zolder het warmste plekje in huis. Zonde toch?

 

Ketel op zolderruimte

 

Ketel op zolderruimte - warmteafstraling in zomer

Hoewel de ketel in de zomer alleen gebruikt wordt voor warmtapwater, geeft deze nog veel warmte af.
Kun je nagaan hoe warm deze zolder wordt, wanneer in de winter ook de verwarming wordt ingeschakeld!
Compleet isolatiepakket past door de brievenbus

Om er voor te zorgen dat gas doelmatiger wordt gebruikt heeft TONZON een CV-optimaliseringspakket ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit drie onderdelen:

  • een folie die met behulp van magneettape om de ketel kan worden geklikt.
  • een bandagefolie die om geïsoleerde CV-buizen kan worden gewikkeld
  • een radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet en daardoor ook geschikt is voor utiliteit.

Het CV-optimaliseringspakket is verkrijgbaar in de webshop en is naar eigen behoefte samen te stellen. Het pakketje past gewoon door de brievenbus.

« Nieuws overzicht