Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Merford is een familiebedrijf dat is opgericht in 1956. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in de volgende activiteiten: operator cabines, plaatbewerking, geluidsbeheersing en specifieke deuren. Vanuit 5 verschillende divisies werkt Merford dagelijks aan het ontzorgen van klanten, veelal met maatwerk oplossingen. Steeds met het doel om een belangrijke bijdrage te leveren aan een veilige, gezonde en comfortabele werk- en leefomgeving.

Voor de woning- en utiliteitsbouw en infrastructurele bouwwerken levert Merford oplossingen op het gebied van specifieke deuren en ruimte- en bouwakoestiek.
 

Contactgegevens

Merford
Franklinweg 8
4207 HZ Gorinchem
Nederland

DICE: geluidsisolerende omkasting voor warmtepompen en airco’s

De warmtepomp levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. De buitenunit van de warmtepomp heeft echter één nadeel: de geluidsproductie.

Lamellen sieren gevel van nieuwbouw Luchtverkeersleiding Nederland

De veilige en efficiënte afhandeling van het vliegverkeer in Nederland wordt uitgevoerd door Luchtverkeersleiding Nederland, kortweg LVNL. Het hoofdkantoor van LVNL is gevestigd in Schiphol-Oost.

 

Beeldhouwen en dansen onder akoestische panelen bij Fluxus Zaandam

Sterke nagalm, veroorzaakt door reflecterend geluid op harde oppervlakken, is niet aangenaam wanneer je een taak verricht die veel van je aandacht vraagt. Zo werd het ook ervaren bij Fluxus, het centrum voor de kunsten in Zaandam.

Geluidsisolerende deuren voor het nieuwe Theater Zuidplein in Hart van Zuid

Centraal in Rotterdam-Zuid wordt al enige tijd hard gewerkt aan de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waar theater Zuidplein onderdeel van is.

Laagfrequent geluid leidt tot gebrom bij omwonenden

Na een verbouwing van het onderverdeelstation waarbij de oude 45MVA  66/22kV  transformatoren waren vervangen, die uit de periode 1962 – 1965 dateerden, bleken de vier nieuwe 30MVA 66/11kV transformatoren in hun nieuwe behuizing voor een nieuwe vo

Een warmtepomp is geweldig… totdat je hem hoort

De lucht-water warmtepomp levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de energierekening, op een duurzame manier. De warmtepomp heeft één nadeel: de geluidsproductie.

Noise Shield geluidsisolatiepakket maakt einde aan geluidsoverlast

Noise Shield is een akoestisch ontkoppeld voorzetsysteem om de geluidwering van wanden en hellende daken te verbeteren. Door de hogere geluidwering wordt minder hinder ondervonden van buren- en buitenlawaai.

Merford stalen buitendeuren: complexe deuren kunnen ook mooi zijn

Wanneer men aan stalen buitendeuren denkt, ziet men vaak een robuuste, industriële deur voor zich.

Industrieel Eiffelgebouw in Maastricht getransformeerd tot hotel

Het oude, monumentale fabrieksgebouw van sanitairfabrikant Sphinx in Maastricht is getransformeerd in een complex voor wonen, werken, detailhandel en horeca.

‘We streven naar een nóg hoger serviceniveau voor onze klanten’

Akoestifloor, Akoestiplex, Akoestiregel… Merford Acoustic Materials was per 1 september 2016 al de exclusieve dealer van de professionele Akoestikon geluidsisolerende systemen voor vloeren, wanden, daken en gevels.

Geluidsisolatieplaat exact op maat

Bitumen, gips, polyester, polyurethaan, vlokkenschuim… Merford Acoustic Materials levert geluidsisolatie- en geluidsabsorptieplaten in vele materialen en maten. Tot voor kort werd alles op maat gemaakt met een watersnijmachine.

Geluidsoverlast trafostation effectief verholpen

In het hart van Londen zorgden de transformatoren van een verdeelstation van elektriciteit voor geluidsoverlast bij omwonenden. Merford plaatste een akoestisch scherm voorzien van de door Sonobex ontwikkelde NoiseTrap® technologie.

Estethiek en akoestiek perfect in balans in Lumière Cinema Maastricht

Vanwege aanhoudende groei is Lumière Cinema in Maastricht in 2016 verhuisd naar de voormalige fabrieksgebouwen van sanitairproducent Sphinx.

Merford ontwikkelt oplossing tegen geluidsoverlast van warmtepompen

Eén van de veel toegepaste alternatieven voor de gasgestookte cv-ketel is de lucht-waterwarmtepomp. Deze warmtepomp heeft zowel een binnen- als een buitenunit. De laatste zorgt nogal eens voor geluidsoverlast.

'De regelgeving omtrent brandwerendheid staat een grote verandering te wachten'

Industriële deuren; belangrijke afsluitingen die panden beveiligen tegen inbraak en vandalisme. Maar hebben ook vaak een extra (geluids)isolerende functie.