Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Pittsburgh Corning is producent van FOAMGLAS® cellulair glas isolatie. FOAMGLAS® is het enige isolatiemateriaal dat niet alleen volledig waterdicht is, maar ook volkomen lucht- en waterdampdicht. Hierdoor is het onmogelijk dat water(damp) het isolatiepakket binnentreedt en blijft de isolatiewaarde altijd gegarandeerd. Het onbrandbare materiaal dat bestaat uit >60% gebruikt glas, dankt de unieke eigenschappen aan hermetisch gesloten glascellen. FOAMGLAS® kent een druksterkte tot 160.000 kg/m² zónder indrukking en is niet aan degeneratie onderhevig. Hierdoor blijft het de gehele levensduur van het gebouw optimaal functioneren. Vanzelfsprekend is FOAMGLAS® recyclebaar. In de video hieronder is te zien hoe FOAMGLAS® wordt geproduceerd.

 

Contactgegevens

Pittsburgh Corning Nederland B.V.
De Limiet 15B
4131 NR Vianen
Nederland

FOAMGLAS® - dakisolatie voor intensief belaste daken

Platte daken hebben tegenwoordig een volwaardige plaats ingenomen in onze buitenruimte. Recreëren, water bufferen, parkeren, energie opwekken of voedsel verbouwen.

Na-isoleren met een nieuw buitengevelsysteem: snel, brandveilig en efficiënt geïsoleerd

Het bedrijf FOAMGLAS® lanceert een nieuw innovatief totaalsysteem waarmee snel, effectief, duurzaam en esthetisch kan worden gerenoveerd.

Europese primeur in de bouw: 25 jaar garantie op platte daken

Met PlatDak25 lanceert FOAMGLAS® isolatie een volledige dakopbouw voor platte daken, die in meer dan 1 opzicht uniek is. Dat het systeem een garantie van 25 jaar meekrijgt is zelfs een absolute Europese primeur!

 

Platdakisolatie van cellulair glas na bijna halve eeuw als nieuw

Tussen juni 2016 en augustus 2017 heeft het FIW München in opdracht van Pittsburgh Corning Europe testen uitgevoerd naar het langetermijngedrag van de isolatieproducten

Geef brand en rook geen kans

Al tientallen jaren vervult FOAMGLAS® een voortrekkersrol op het vlak van onbrandbare isolatie binnen de bouwsector .

FOAMGLAS® FINISH: het isolatiesysteem voor een gezond binnenklimaat

De laatste jaren is bij de keuze van de bouwmaterialen, de binnenafwerking van de muren en de inrichting van een gebouw nog een criterium bij gekomen: een gezond binnenklimaat.

Happy birthday to FOAMGLAS® T3+

Reeds na één jaar bestaat maar liefst 60% van het totale FOAMGLAS®-volume uit de nieuwe isolatieplaat, met een lambdawaarde die ruim 12% beter is dan die van zijn oudere broer T4+. En de interesse blijft maar toenemen.

 

FOAMGLAS® FINISH: het isolatiesysteem voor een gezond binnenklimaat

De laatste jaren is bij de keuze van de bouwmaterialen, de binnenafwerking van de muren en de inrichting van een gebouw nog een criterium bij gekomen: een gezond binnenklimaat.

'Nul op de meter eis wordt bereikt door een duurzame isolatieschil die de energievraag beperkt'

Bij een woning of bedrijfsgebouw met ‘Nul Op de Meter’ is het gebruik en de opwekking van energie zodanig in balans dat er per saldo geen energienota te betalen overblijft.

FOAMGLAS®-isolatie: warm aanbevolen! Ook bij brand

Brand veroorzaakt vrijwel altijd veel menselijk leed. Ook de economische gevolgen (gebouwontwaarding, winstderving of zelfs faillissement, verhoogde verzekeringspremies) kunnen aanzienlijk zijn.

Isolatie van gerecycled glasmateriaal van FOAMGLAS blijft leverbaar

Wellicht hét moment om van de nood een deugd te maken en een duurzame kwaliteitsslag te maken! FOAMGLAS® is en blijft vlot leverbaar.

FOAMGLAS® lanceert nieuwe generatie cellulair glas

FOAMGLAS® presenteert met FOAMGLAS® T3+ een revolutionaire doorbraak in cellulair glas.

Trends en innovaties op het gebied van isolatie volgens Pittsburgh Corning

'Mijn naam is Remko Perre en ik ben Salesmanager Nederland bij Pittsburgh Corning Nederland BV, producent van FOAMGLAS®.

Plafondisolatie met FOAMGLAS cellulair glas brandwerend en energiebesparend

Een station betekent tegenwoordig voor een stad meer dan een plek waar treinen stoppen en vertrekken en reizigers kunnen in-, uit- en overstappen. De omgeving van het stationsgebouw vervult de komende jaren een steeds belangrijkere rol.

FOAMGLAS en OVT: een prima idee!

Een station betekent voor een stad meer dan een plek waar treinen stoppen en vertrekken en reizigers kunnen in-, uit- en overstappen. De omgeving van het stationsgebouw vervult de komende jaren een steeds belangrijkere rol.