Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Rockpanel is onderdeel van de ROCKWOOL Groep en produceert hoogwaardige en duurzame gevelpanelen die zeer geschikt voor zijn velerlei exterieurtoepassingen zoals gevels en dakranden. Rockpanel gevelbekleding is gemaakt van het natuurlijke gesteente basalt. Hieraan ontleent Rockpanel zijn unieke eigenschappen. De voordelen van steen én hout zijn in één product verenigd:

 

  • Makkelijk bewerkbaar met standaard gereedschappen
  • Ongevoelig voor vocht en zeer dimensiestabiel. Zaagkanten hoeven niet afgewerkt te worden en onder bepaalde voorwaarden kunnen de platen naadloos worden toegepast.
  • Brandveilig (A2-s1,d0) en zeer onderhoudsarm
  • Levensduur van minimaal 50 jaar en volledig recyclebaar
  • Ruim assortiment met meer dan 200 designs

Contactgegevens

Rockpanel
Konstruktieweg 2
6045 JD Roermond
Nederland

NIEUW! Rockpanel Premium gevelbekleding

Het Premium paneel is een brandveilige A2 plaat in 11 mm dikte die onzichtbare mechanische bevestiging mogelijk maakt.

Rockpanel Chameleon zorgt voor oogverblindende voorgevel

Als afwerkingsbedrijf dat sterk inzet op renovatieprojecten met een krachtige, opvallende uitstraling sprak het voor zich dat Sherwin van hun nieuwe kantoorgebouw in Kortenberg (BE) een waar pronkstuk wilde maken.

Duurzame en onderhoudsarme houten gevelbekleding

Een houten gevel geeft een gebouw een unieke en natuurlijke uitstraling. Maar de gevel moet wel goed onderhouden worden en de houten gevelplaten verkleuren naar verloop van tijd.

Rockpanel Woods met authentiek design geven een speels effect

In de Belgische gemeente Celles-en-Hainaut kunnen de bewoners sinds februari 2019 sporten beoefenen in een nieuwe sporthal, met een uiterlijk dat zich duidelijk onderscheidt van andere realisaties in haar soort.

Onderhoudsarme en brandveilige houten gevel? Rockpanel Woods!

Een houten gevel geeft een gebouw een authentieke en warme uitstraling. Maar de gevel moet wel goed onderhouden worden en de houten gevelplaten verkleuren naar verloop van tijd.

Gevel voormalig woonzorgcentrum krijgt fris en brandveilig uiterlijk

Het sterk verouderde woonzorgcentrum Berkele Heem, voor 24 uurs interne zorg, in de Limburgse gemeente Horst had geen toekomst meer in die functie.

Rockpanel gevelbekleding floreert op de Barton Grange Flower Bowl

De Flower Bowl is een innovatieve, multifunctionele vrijetijdsbestemming. Het grote activiteitencentrum ligt naast het Barton Grange tuincentrum en de Barton Grange jachthaven in Lancashire in het noorden van Engeland.

 

Rockpanel Woods: hét duurzame alternatief voor een houten gevel

Ga dan voor een duurzame oplossing die tevens voldoet aan de brandveiligheidseisen: Rockpanel Woods

Vervallen loods wordt stralende showroom

Het Groningse architectenbureau Team 4 tekende voor het ontwerp van deze ingrijpende herbestemming.

Rockpanel Gevelbekleding: Waar esthetiek en brandveiligheid samenkomen

Zoals blijkt uit recente ontwikkelingen, is brandveiligheid een eis die aan belang wint in de Nederlandse bouwsector. Gevelbekleding moet niet alleen aan esthetisch zijn, maar ook voldoen aan alle normen, zoals brandveiligheidseisen.

 

Duurzaam en kleurrijk bouwen met Rockpanel Colours

De huidige trend is om gebouwen te ontwerpen met milieuvriendelijke bouwmaterialen en processen die meegaan tot het einde van hun levenscyclus. Duurzaamheid was een van de belangrijke punten bij het bepalen van de nieuwe Rockpanel kleuren.

Meer keuze voor veilig geveldesign met het vernieuwde productaanbod van Rockpanel

Het ruime nieuwe assortiment varieert van Basistoepassingen tot Premium gevels. Combineer uw creativiteit met de FS-Xtra gevelplaten (A2-s1, d0) om elk compromis op het vlak van brandveiligheid uit te sluiten.

Gevelbekleding die uitstekend past bij seizoensveranderingen

De nieuwe basisschool Les Trèfles in het Belgische Anderlecht is een bijzondere combinatie van een pedagogisch concept, een duurzaam en ecologisch gebouw en een fraaie architectuur.

De gevel van Kotville valt op én gaat op in de omgeving

De gevel van de Brugse studentenresidentie Kotville biedt het ideale evenwicht tussen zichtbaarheid, eigen aan zijn locatie langs een grote verkeersader, en de rust van de omgeving en de nabijgelegen woonwijk.

ROCKPANEL producten ontvangen top BRE Green Guide ratings

De belofte van de ROCKPANEL Group om met haar producten een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst wordt bevestigd met het behalen van de hoogst haalbare BRE Green Guide rating A+ voor alle 16 certificeerde bouwelementen met ROCKPANEL gevel