Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Knauf Insulation is een van 's werelds meest gerespecteerde namen op gebied van isolatie en biedt een breed assortiment isolatie oplossingen die inspelen op de groeiende vraag naar energie-efficiëntie, brandveiligheid en akoestische prestaties in nieuwe en bestaande woningen, in utiliteits- en industriële bouw.

 
Knauf Insulation levert Houtwol, Glaswol en Steenwol. Tevens biedt Knauf Insulation diverse energie-efficiënte systemen. Dankzij dit complete en veelzijdige assortiment, krijgt u altijd een onafhankelijk advies met de beste oplossing voor elke toepassing.

Contactgegevens

Knauf Insulation B.V.
Dakota 78
5126 RL Gilze
Nederland

Een lust voor het oog, een genot voor het oor

Ultieme creatieve vrijheid, passend in een duurzaam ontwerp en zeer hoge akoestische prestaties? Dat bieden de Organic wand- en plafondpanelen van Knauf Insulation, die sinds vorig jaar verkrijgbaar zijn in Nederland.

Ken je het verschil tussen ‘gewoon’ en prefab isoleren met BENG?

Wie nog nooit heeft gehoord van BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen), heeft waarschijnlijk geleefd onder een steen of werkt niet in de bouw. Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat deze regelgeving van kracht is sinds 1 januari dit jaar.

Tektalan A2 SmartTec: 2x boren, 2x schroeven en klaar

De vernieuwde Tektalan A2 SmartTec bevestig je bij een dikte vanaf 100 mm met maar twee punten voor Euro brandklasse A2. Bij de vernieuwde A2 SmartTec combineren we een robuuste houtwolcementplaat met een lichtere steenwol.

Knauf Insulation ontvangt DECLARE erkenning voor minerale wol en glaswol met ECOSE®

De glaswol en minerale wol oplossingen met ECOSE®-technologie van Knauf Insulation zijn de eerste minerale wol producten in Europa die officieel gecertificeerd zijn met het DECLARE-label: een belangrijke doorbraak op het gebied van welz

Ken je de 3 B’s van echt duurzame isolatie?

Anno 2021 is duurzaamheid een containerbegrip. Je kunt er alle kanten mee op. En als het gaat om isolatie, dan is energiebesparing natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Maar dat is slechts een deel van het verhaal.

Fabels en vooral feiten over opbouw van binnenwanden

De lockdown heeft ons geleerd dat goede geluidsisolatie super belangrijk is voor ons woon- en werkcomfort.

Hoe creëer je een hoog akoestisch comfort met verlaagde plafonds en scheidende wanden?

Het Bouwbesluit stelt slechts beperkte eisen aan de geluidsisolatie tussen ruimtes, vooral bij gebouwen waar speciale eisen gelden zoals scholen, theaters en bioscopen.

Met klasse en weerstand

Het blijft een opvallend fenomeen in Nederland dat het Bouwbesluit zich hoofdzakelijk beperkt tot minimale brandeisen. Daarbij ligt de focus op de bescherming van personen, zodat ze in staat zijn het pand veilig te verlaten.

Met een goede basiskennis over geluid, maak je betere keuzes in akoestische oplossingen

Ons thuiswerken heeft ons het belang van een prettige werkomgeving de afgelopen tijd weer duidelijk gemaakt. Een prettige werkomgeving kenmerkt zich, naast goede verlichting en goede ventilatie, door akoestisch comfort.

Fijne akoestiek is lust voor oog én oor

Goede akoestiek is essentieel in ons dagelijks leven. Daar zijn alle ontwerpers, maar ook alle gebouwgebruikers, het wel over eens. Zo verhoogt goede akoestiek de arbeidsproductiviteit met liefst 7%.

Onderzoek: luchtspouw heeft geen invloed op droogproces

Knauf Insulation heeft in samenwerking met professor Arnold Janssens, verbonden aan de Universiteit Gent, onderzoek uitgevoerd* naar de noodzaak van de luchtspouw voor het droogproces van bakstenen gevels.

Efficiënt isoleren doe je met de nieuwste spouwmuurisolatie TP 432KD

Om aannemers een efficiënt antwoord te geven op de uitdagingen rond de ingang van de BENG-norm en de Wet Kwaliteitsborging, die lange tijd ook per 1 januari verwacht werd, introduceerde Knauf Insulation een nieuwe spouwmuurisolatieplaat:

Unieke steenwolplaat combineert duurzaamheid en gemak

Rock4All steenwolisolatie is toe te passen bij verschillende isolatie-oplossingen zodat de verwerker niet meer met verschillende productvarianten hoeft te werken en te sjouwen. Ook de handel profiteert hiervan.

 

Waarom safety first meer is dan een kreet

Dat brandveilig bouwen nog niet zo vanzelfsprekend is, blijkt helaas wel uit de nieuwsberichten.

Knauf Insulation opent kenniscentrum voor duurzaam bouwen

Dit nieuwe centrum biedt praktisch inzicht in hoe je energiezuinige gebouwen realiseert die gezond, comfortabel en brandveilig zijn.