Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Knauf Insulation is een van 's werelds meest gerespecteerde namen op gebied van isolatie en biedt een breed assortiment isolatie oplossingen die inspelen op de groeiende vraag naar energie-efficiëntie, brandveiligheid en akoestische prestaties in nieuwe en bestaande woningen, in utiliteits- en industriële bouw.

 
Knauf Insulation levert Houtwol, Glaswol en Steenwol. Tevens biedt Knauf Insulation diverse energie-efficiënte systemen. Dankzij dit complete en veelzijdige assortiment, krijgt u altijd een onafhankelijk advies met de beste oplossing voor elke toepassing.

Contactgegevens

Knauf Insulation B.V.
Dakota 78
5126 RL Gilze
Nederland

Met klasse en weerstand

Het blijft een opvallend fenomeen in Nederland dat het Bouwbesluit zich hoofdzakelijk beperkt tot minimale brandeisen. Daarbij ligt de focus op de bescherming van personen, zodat ze in staat zijn het pand veilig te verlaten.

Met een goede basiskennis over geluid, maak je betere keuzes in akoestische oplossingen

Ons thuiswerken heeft ons het belang van een prettige werkomgeving de afgelopen tijd weer duidelijk gemaakt. Een prettige werkomgeving kenmerkt zich, naast goede verlichting en goede ventilatie, door akoestisch comfort.

Fijne akoestiek is lust voor oog én oor

Goede akoestiek is essentieel in ons dagelijks leven. Daar zijn alle ontwerpers, maar ook alle gebouwgebruikers, het wel over eens. Zo verhoogt goede akoestiek de arbeidsproductiviteit met liefst 7%.

Onderzoek: luchtspouw heeft geen invloed op droogproces

Knauf Insulation heeft in samenwerking met professor Arnold Janssens, verbonden aan de Universiteit Gent, onderzoek uitgevoerd* naar de noodzaak van de luchtspouw voor het droogproces van bakstenen gevels.

Efficiënt isoleren doe je met de nieuwste spouwmuurisolatie TP 432KD

Om aannemers een efficiënt antwoord te geven op de uitdagingen rond de ingang van de BENG-norm en de Wet Kwaliteitsborging, die lange tijd ook per 1 januari verwacht werd, introduceerde Knauf Insulation een nieuwe spouwmuurisolatieplaat:

Unieke steenwolplaat combineert duurzaamheid en gemak

Rock4All steenwolisolatie is toe te passen bij verschillende isolatie-oplossingen zodat de verwerker niet meer met verschillende productvarianten hoeft te werken en te sjouwen. Ook de handel profiteert hiervan.

 

Waarom safety first meer is dan een kreet

Dat brandveilig bouwen nog niet zo vanzelfsprekend is, blijkt helaas wel uit de nieuwsberichten.

Knauf Insulation opent kenniscentrum voor duurzaam bouwen

Dit nieuwe centrum biedt praktisch inzicht in hoe je energiezuinige gebouwen realiseert die gezond, comfortabel en brandveilig zijn.

 

Glaswol produceren die niet irriteert, hoe doe je dat?

Al in 2009 stelde Knauf Insulation zich de vraag: kunnen we glaswol produceren die niet jeukt en irriteert en die veel duurzamer is?

Knauf Insulation viert 10-jarig bestaan ECOSE® Technology

In de bouw neemt de aandacht voor een gezond (binnen)klimaat, milieu-impact bij productie en duurzame verwerking toe.

Glaswolisolatie van Knauf Insulation was 10 jaar geleden haar tijd al ver vooruit met ECOSE® Technology.

Brandveilige, geluidsarme, razendsnelle scheidingswanden

De ideale scheidingswand doet twee dingen: het verhoogt de leefomstandigheden voor de bewoner én het maakt het leven van de verwerker gemakkelijk. Precies daarom is de Knauf Acoustifit en MW 35 een oplossing waar iedereen blij van wordt.

Met minder stof en geur isoleren dankzij ECOSE® Technology

Wist u dat Knauf Insulation al sinds 2009 haar glaswol en minerale wol produceert met ECOSE® Technology? ECOSE® is een natuurlijk bindmiddel dat glaswol beter maakt.

 

Perfecte akoestiek via verlaagd plafond

De parkeergarages van het met LEED Platinum bekroonde Bülow Carré in Stuttgart hebben een perfecte akoestiek dankzij de toepassing van een verlaagd plafond met Heraklith houtwolpanelen in combinatie met glaswol van Knauf Insulation.

Verbeter de wereld, begin bij het dak

Vereniging Eigen Huis (VEH) luidde medio juni nog eens de ‘noodklok’ bij Een Vandaag. Want met alle aandacht die er is om van gas los te komen, verdient isoleren veel meer aandacht.