Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Duco Ventilation & Sun Control zet in al zijn ontwikkelingen op het vlak van natuurlijke ventilatie en zonweringssystemen gezondheid centraal. Het uitgebreide gamma aan ventilatieroosters en architecturale buitenzonwering zijn dé garantie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

 

Sinds de oprichting van Duco in 1991, is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Europese markt op het gebied van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Die keuze was ook de enige juiste, want natuurlijk staat synoniem voor gezond.

 

Voor elke situatie heeft Duco de oplossing in huis: ventilatie via het raam of de gevel, geluiddempend of met zonwering. De architecturale zonwering geeft een gebouw niet enkel een esthetische meerwaarde, maar zorgt er ook voor dat de koellast daalt. Zo wordt een energieverslindende airco op natuurlijke wijze overbodig gemaakt.

 

Een doordachte combinatie van basisventilatie, buitenzonwering en nachtventilatie zorgt voor een optimale luchtkwaliteit binnenshuis. Duco biedt zowel voor woning, kantoor, school of zorginstelling een innovatie totaaloplossing waar gezondheid centraal staat. Duco, Home of Oxygen.

Contactgegevens

Duco Ventilation & Sun Control NV
Handelsstraat 19
B-8630 Veurne
België

Natuurlijke ventilatie voor hoogbouw

De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C systeem.

 

Welke invloed hebben ventilatie en zonwering op BENG?

Die eisen worden vertaald in vier BENG-indicatoren. De markt heeft behoefte aan concrete informatie. Dat merkt ook ventilatie- en zonweringspecialist Duco.

 

Intelligente buitenzonwering voor energiezuinig kantoorgebouw

Deze duurzame aanpak vertaalt zich in hun nieuwe energiezuinige hoofdkantoor in Grobbendonk. Alle hedendaagse technieken van duurzaam bouwen zijn geïntegreerd: betonkernactivering, zonnepanelen, doorgedreven isolatie en architecturale zonwering.

Duco wint Batibouw Award 2020

Op bouwbeurs Batibouw in Brussel werden gisterenavond de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties.

Gezinsuitbreiding voor balansventilatie-familie

De DucoBox Energy Comfort is een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen het aanbod balansventilatie. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt deze nieuwe WTW-unit dé oplossing binnen projectbouw.

Raam en kozijn staan in de schaduw van nieuwste zonwering

Duco introduceerde tijdens de beurs de nieuwe schuifpanelen DucoSlide Wood Vertical. Richard Geraerts, verkoopleider bij Duco: ‘Deze houten schuifpanelen met verticale lamellen hebben een strak design dankzij het onzichtbare kaderprofiel.

Duco toont BENG-proof ventilatieoplossingen tijdens VSK 2020

De installatiesector is in verandering. De vraag naar kennis over ontwikkelingen en de praktische implementatie is groter dan ooit.

Innovatieve zonwering geeft grote raampartijen strakke look

Een architect zoekt constant naar oplossingen die functionaliteit koppelen aan esthetiek. Tijdens Gevel 2020 presenteert Duco Ventilation & Sun Control innovatieve zonweringssystemen die vanwege hun ontwerp interessant zijn voor architecten.

Stap voor stap naar een volledig gasloze woning

De wereld verandert. De aarde warmt op en fossiele bronnen worden schaars. Ventilatiefabrikant Duco koestert de ambitie om de woningvoorraad grondig te ‘vergroenen’.

Recordopkomst Duco themadag ‘Vol gas voor gasloos: FEIT of FICTIE?’

De onlangs gehouden themadag ‘Vol gas voor gasloos: FEIT of FICTIE?’ van ventilatiefabrikant Duco, is uitgelopen op een recordeditie.

Lamellendeuren en gevelbekleding geven EnergyVille2-complex expressief karakter

Het derde en meest recente gebouw in het Thorpark (Genk), met een oppervlakte van 5.000 m², kwam tot stand op de voormalige mijnsite.

Gerenoveerd Rijksmonument krijgt balansventilatie van Duco

In hartje Deventer stond het voormalige Sallandse bankkantoor aan de Hofstraat er verwaarloosd bij. Twee jaar geleden toverden binnenhuisarchitect Carlos van Dijk en zijn vrouw Thea dit historische pand om tot een waar pareltje.

Duco finetunet gemotoriseerde buitenzonwering tot in perfectie

Gebouwen met grote glas- en geveloppervlaktes scoren matig op het gebied van thermisch comfort. Juist daarom ontwikkelde Duco zijn doekzonwering verder door.

 

Zonwering verhoogt thermisch comfort kantoorgebouw

Bij het ontwerp van kantoorgebouwen wordt de integratie van zonwering steeds belangrijker.

 

Met World of Oxygen zet Duco belang van Indoor Air Quality in de kijker

Het blijft niet alleen bij de lancering hiervan, want samen met deze bedrijfsfilm komt Duco ook op de proppen met een gloednieuwe website waar je tot Emma’s wereld kunt toetreden: