Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Duco Ventilation & Sun Control zet in al zijn ontwikkelingen op het vlak van natuurlijke ventilatie en zonweringssystemen gezondheid centraal. Het uitgebreide gamma aan ventilatieroosters en architecturale buitenzonwering zijn dé garantie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

 

Sinds de oprichting van Duco in 1991, is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Europese markt op het gebied van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Die keuze was ook de enige juiste, want natuurlijk staat synoniem voor gezond.

 

Voor elke situatie heeft Duco de oplossing in huis: ventilatie via het raam of de gevel, geluiddempend of met zonwering. De architecturale zonwering geeft een gebouw niet enkel een esthetische meerwaarde, maar zorgt er ook voor dat de koellast daalt. Zo wordt een energieverslindende airco op natuurlijke wijze overbodig gemaakt.

 

Een doordachte combinatie van basisventilatie, buitenzonwering en nachtventilatie zorgt voor een optimale luchtkwaliteit binnenshuis. Duco biedt zowel voor woning, kantoor, school of zorginstelling een innovatie totaaloplossing waar gezondheid centraal staat. Duco, Home of Oxygen.

Contactgegevens

Duco Ventilation & Sun Control NV
Handelsstraat 19
B-8630 Veurne
België

Video: Balansventilatie met zonering voor woontorens Duin in Almere

Duin is in enkele jaren uitgegroeid tot een unieke plek in Nederland waar wonen, werken en recreëren op één plek in harmonie samenkomen.

Duco plaatst slimme warmtepompconcepten centraal tijdens Vakbeurs Energie

De wereld verandert. De aarde warmt op en fossiele bronnen worden schaars. Duco Ventilation & Sun Control koestert de ambitie om de woningvoorraad grondig te ‘vergroenen’.

DUCO bundelt krachten met DAIKIN voor internationale expansie

Als Belgische fabrikant van ventilatiesystemen staat DUCO al 30 jaar garant voor innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten die een gezond binnenklimaat voor de eindklant garanderen.

Welke invloed hebben ventilatie en zonwering op BENG?

Die eisen worden vertaald in vier BENG-indicatoren. De markt heeft behoefte aan concrete informatie. Dat merkt ook ventilatie- en zonweringspecialist Duco.

 

Ga aan de slag met BENG

Rekenmethodiek NEN 7120 heeft plaatsgemaakt voor NTA 8800. Voor nieuwbouwwoningen geldt sinds 1 januari dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan BENG.

 

B&B-gasten hebben controle over daglicht, uitzicht en privacy met schuifpanelen

In de tuin van Bed & Breakfast De Olm in Kaatsheuvel staat een bijzondere boom. Deze olm bleef bij de kap voor de bouw van de woning van de familie de Rooij gespaard.

Oplossingen tegen oververhitting in nieuwbouwwoningen

De markt is onzeker over de gevolgen en consequenties van de nieuwe TOjuli eis. Reden voor DUCO om op dinsdag 11 mei een webinar aan TOjuli en de strijd tegen oververhitting te wijden.

Duco blaast 30 kaarsjes uit

Duco Ventilation & Sun Control in Veurne viert deze week zijn dertigste verjaardag. Om precies te zijn, schoot het bedrijf op 18 maart 1991 uit de startblokken met zeven werknemers. De ventilatiespecialist is sindsdien enorm gegroeid.

Slimme totaaloplossing met ventilatiewarmtepomp

De familie Wittouck hield tijdens de bouw van hun nieuwbouw in Staden (BE) nu al rekening met de strengere energie-eisen.

Webinar: “BENGT U NOG MEE?”

Nog 9 weken en dan maakt NEN 7120 definitief plaats voor NTA 8800. De BENG-rekenmethodiek vraagt om een andere benadering van het ontwerp-proces.

 

Geluiddempende muurroosters creëren geluidluwe gevel bij woontoren State

De vraag naar nieuwbouw in grote steden neemt explosief toe en de beperkte beschikbare open ruimte neemt af. Daardoor moeten steeds meer projecten wijken naar geluidsgevoelige locaties.

Duco RoofFan tilt collectieve afvoer met vraagsturing naar een hoger niveau

De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C-systeem.

Natuurlijke ventilatie voor hoogbouw

De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C systeem.

 

Intelligente buitenzonwering voor energiezuinig kantoorgebouw

Deze duurzame aanpak vertaalt zich in hun nieuwe energiezuinige hoofdkantoor in Grobbendonk. Alle hedendaagse technieken van duurzaam bouwen zijn geïntegreerd: betonkernactivering, zonnepanelen, doorgedreven isolatie en architecturale zonwering.

Duco wint Batibouw Award 2020

Op bouwbeurs Batibouw in Brussel werden gisterenavond de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties.