Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Elton BV ontwerpt, produceert en verhandelt tochtprofielen en vingerbeschermingsprofielen onder de merknaam 'Ellen'. Het programma is toegesneden op professionele verwerking door bijv. timmerfabrieken, aannemers en professionals. Daarnaast is er een programma voor de DHZ-markt. Door middel van productontwikkeling wordt ingespeeld op algemene of individuele wensen van verwerkers.

Elton BV is een veel geraadpleegd adviseur voor architecten en de kozijn- en deurindustrie.

Contactgegevens

Elton BV
2e Energieweg 5
9301 LL Roden
Nederland

Tocht en warmteverlies bij buitendeuren onnodig

Kromtrekken is een veelvoorkomend probleem bij buitendeuren. Bij met name vlakke houten deuren komt het in meer of mindere mate voor.

Ramen en deuren zijn onderschatte energielekken

Het is een van de meest effectieve maatregelen die eigenaren van oudere huizen of wooncomplexen kunnen nemen in het verduurzamen: het isoleren van muren, daken, vloeren en ramen en deuren.

Functionele afsluiter

Binnendeuren zijn sfeer- en beeldbepalend voor het interieur. Door bewust na te denken over kleur, materiaal en detaillering kan de gewenste uitstraling gerealiseerd worden.

Ellen Profielen verbetert haar in- en opbouwprofielen

Het is één van de meest effectieve maatregelen die eigenaren van oudere huizen of wooncomplexen kunnen nemen in het verduurzamen: het isoleren van muren, daken, vloeren en ramen en deuren.

 

Het beste onder de Hollandse zon heet ELSUN

De aanschaf van zonnepanelen en toebehoren is een flinke investering die over een periode van meerdere jaren terugverdiend moet worden.

Ramen, kozijnen en kaderdichtingen

Misschien heb je wel een goed geïsoleerd huis, en toch tocht het. Hoe komt dat en wat kun je er aan doen?

 

Entrees oudere woningen zijn onderschatte energielekken

De bouw draait op volle toeren. Nieuwe huizen en kantoorpanden verrijzen en ook de renovatiesector heeft het druk. Woningcorporaties zijn druk doende een inhaalslag te maken in de renovatie van het woningaanbod.

Naast klimaatsystemen en het opwekken van duurzame energie is goede isolatie een vereiste voor NOM

Een huis dat evenveel (of meer) energie opwekt als dat het nodig heeft voor het huis en het huishouden.

Comfort en een gezond binnenklimaat door luchtdicht bouwen

Gelukkig is er ook veel mogelijk bij bestaande bouw. Een comfortabel, veilig en gezond binnenklimaat is voor iedereen belangrijk.  

Tochtweringsproducten van Elton maken tocht en lekkage bij (houten) buitendeuren overbodig

De deur gaat niet goed meer dicht, is moeilijk in het slot te krijgen en gaat boven, in het midden of onderaan wijken. Met lekkage en verlies van warmte tot gevolg.

'Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker'

Eén van de eerste aspecten die opvallen aan een gevel zijn ramen en kozijnen. Ze bieden niet alleen daglicht, maar geven gevels ook variatie en maken woningen en gebouwen aantrekkelijker om in te wonen of te werken.

Nieuwe geluidswerende valdorpel heet EllenMatic Soundproof

De EllenMatic Soundproof is de nieuw geluidswerende valdorpel van Elton. De valdorpel met siliconen afdichting wordt enkelzijdig bediend aan de scharnierzijde en is toepasbaar in 30 en 60 minuten brandwerende deurconstructies.

Raamrenovatie? Universeal+ en Siliconen Renovatiedichtingen van Ellen

Niet alleen houten maar ook kunststof kozijnen hebben periodiek onderhoud nodig om ongemakken te voorkomen en de levensduur te verlengen. Naast het afstellen en smeren van het hang- en sluitwerk moeten ook de afdichtingen worden gecontroleerd.

Valdorpel weert tocht en geluidsoverlast

De Ellen-Matic Universal van Elton is een valdorpel die beschermt tegen tocht en geluid en is toepasbaar bij brandvertragende deuren zoals hotel- en entreedeuren van appartementen.