Duurzaamheid

Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing. Bij de ontwikkeling van gebouwen staat het respect voor mens en milieu voorop. Door het gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners. Hierbij hoort een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie. Dit voorkomt vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen. Het resultaat is prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden. Daarnaast wordt er duurzaam gesloopt door materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te gebruiken. Bij de bouw en sloop wordt rekening gehouden met verantwoord watergebruik en bij de keuze van materialen wordt voorkomen dat grondstoffen op raken.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

NedZink: de meest duurzame keuze

Een dak- of gevelbekleding in zink oogt niet alleen esthetisch zeer fraai, het is ook nog eens een uiterst duurzame keuze. Zeker als je kiest voor zink van de Nederlandse fabrikant NedZink. Het titaanzink wordt lokaal geproduceerd in een hagelnieuwe fabriek. Niet voor niets dat ‘s werelds duurzaamste zink is beloond met een DUBOkeur.

{--ALT--}

Duurzaam bouwen, hoe dragen we daar als producent en leverancier van binnendeuren aan bij?

Duurzaam bouwen is een evolutie die niet van de één op de andere dag gerealiseerd is. Alle partijen binnen de bouwsector mogen kritisch kijken naar hun aandeel in het verduurzamingsproces, zo ook Berkvens. Want hoe kunnen wij als producent en leverancier bijdragen aan een duurzaam bouwontwerp? 

{--ALT--}

Dakmontage ondersteuning voor zonnepanelen voor 130 woningen

Door de Inside Out solarmodule “Alpha” zijn maar liefst 130 woningen aan de Van de Veldelaan in Alkmaar voorzien van zonnepanelen. De frames met zonnepanelen – geprefabriceerd in samenwerking met Walraven - zijn op het dak en aan de gevel van flatgebouw Noordertogt geplaatst. Het doel was om de bestaande flat te transformeren in een energiepositief gebouw. Na een intensief engineeringsproces werd door een combinatie van diverse Walraven producten een passende, duurzame oplossing geboden.

{--ALT--}

Duurzaam bouwen met PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow

Rekening houden met de effecten op het milieu bij het (ver)bouwen is een belangrijk thema in de bouw. Maar niet alleen duurzaam bouwen is relevant, het moet ook steeds sneller. Producten moeten snel drogen, zodat het werkproces versneld kan worden. PCI speelt hier op in door producten aan te bieden die enerzijds duurzaam zijn en anderzijds snel droog zijn. Namelijk PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow. Beide producten zijn vervaardigd op basis van de nieuwe CSA-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd. 

{--ALT--}

Bespaar tot wel 57% gas met douchen

Kosten voor gas en elektra zijn momenteel een hot item. De verwarming en warm water behoren tot de grootste kostenposten voor particulieren maar ook voor de utiliteitssector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportclubs en ziekenhuizen. Uiteraard heeft isolatie op dit moment veel aandacht, maar wat veel mensen niet beseffen is dat veel energie via de riolering verloren gaat. Warm douchewater verdwijnt via de douchegoot of -put rechtstreeks in het riool. Installeer daarom een Douchegoot WTW in iedere nieuwe- of te renoveren badkamer!

{--ALT--}

Duurzaam bouwen door passieve koeling met zonwering en nightcooling roosters van Storax

Door de normeringen in BENG en de steeds betere isolatie in de bouw, bestaat er kans op oververhitting. Om deze temperatuuroverschrijding tegen te gaan zijn hiervoor in het Tojuli regelementen geschreven. De TOjuli-berekening is gekoppeld aan BENG.

{--ALT--}

Bij JAZO Zevenaar streven we naar een volledig duurzame bedrijfsvoering

Het goed afschermen van een technische ruimte is heel belangrijk, want alleen dán kan de techniek goed zijn werk doen. Bij JAZO begrijpen wij dat. Daarom garanderen wij met onze producten een stabiele technische omgeving. Duurzaamheid en circulariteit staan hierbij voorop, waardoor je profiteert van een lange levensduur van onze producten.

{--ALT--}

Een energiezuinig huis met Niko Home Control

Huisautomatisering is zoveel meer dan je klanten extra comfort en veiligheid geven. Met Niko Home Control hoeven ze geen moeite meer te doen om energie te besparen. Ze hebben dag en nacht zicht op hoeveel energie ze verbruiken en zelf opwekken. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Een ENERGIEDAK van Leven op Daken

Eindelijk is investeren in zonne-energie niet alleen investeren in duurzaamheid maar ook een financiële investering met inmiddels meer dan 6-7% rendement.
{--ALT--}

WaxedWood Bruin: verduurzaamd hout met een natuurlijke bruine uitstraling

WaxedWood® Bruin is verduurzaamd hout op basis van een hoogwaardige behandeling met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur.
{--ALT--}

Heraklith verbetert houtwol al sinds 1908

Heraklith®, een merk van Knauf Insulation, ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame en kwalitatief hoogwaardige houtwolcementplaten voor het afwerken van plafonds en wanden.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: NOM-woningen, Nul op de meter

Met een NOM-woning wordt een woning bedoeld die nul-op-de-elektriciteitsmeter heeft staan.

Meer over

{--ALT--}

Our promise to the planet

Bij NedZink willen we verantwoordelijkheid nemen om van de wereld een betere plaats te maken.
{--ALT--}

Circulair en duurzaam bouwen met Knauf Insulation 

Zowel bij nieuwbouw als renovatie staan circulariteit en duurzaamheid van materialen steeds vaker voorop.
{--ALT--}

Meest duurzame wand van Nederland

Met de ambitie van het kabinet om in 2030 50% minder gebruik van primaire grondstoffen te realiseren, is circulair bouwen niet langer vrijblijvend.