Akoestische plafonds

Akoestiek, dat gaat over geluid. Bij slechte akoestiek gaat het om geluidsoverlast binnen ruimtes, of verminderde verstaanbaarheid. Over goede akoestiek wordt vaak gesproken in relatie tot muziek, waarbij de invloed die de vorm en aankleding van een ruimte heeft op de klank en nagalm van muziek positief wordt ervaren. Zowel de materialisatie van wanden, plafonds en vloeren, als de vorm van een ruimte, als de inrichting ervan hebben invloed op de akoestiek. Vandaar dat akoestische vraagstukken zelden een simpel een-tweetje zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om akoestische problemen aan te pakken. Meer weten? Dan ben je aan het juiste adres bij NBD-Online. Hier vind je de laatste trends, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige en installatietechnische informatie en nog veel meer interessante blogs en artikelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Vandersanden breidt aanbod gevelstenen en -strips uit met 16 nieuwe kleuren

Het aanbod van Vandersanden wordt dit jaar uitgebreid met 16 nieuwe kleuren, met verschillende afwerkingen en texturen. De uitbreiding van het assortiment maakt het bouwprofessionals nog makkelijker om de juiste esthetische oplossing te vinden voor hun project en past binnen de innoverende rol die Vandersanden wil opnemen in de bouwsector.

{--ALT--}

Akoestische eilandoplossingen onder één dak van Ecophon

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat open of gedeelde ruimtes in bijvoorbeeld kantooromgevingen of scholen de norm zijn. Hierdoor wordt de noodzaak van effectieve akoestische oplossingen steeds belangrijker. Een van de meest veelzijdige oplossingen op dit gebied zijn eilandoplossingen. Ecophon beschikt over veelzijdige oplossingen om aan deze groeiende behoefte te voldoen.

{--ALT--}

HeartFelt® Groove: Een nieuwe ontwikkeling in plafondontwerp

HeartFelt® Groove is een uitbreiding op de vilten HeartFelt® plafondsystemen. De smalle vilten lamellen met unieke akoestische en visuele eigenschappen geven het ontwerp van een interieur een nieuwe betekenis. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Houtwolcementplaten

Houtwolcementplaten hebben behoorlijk wat in hun mars. Ze zijn geheel opgebouwd uit natuurlijke materialen, zijn thermisch- én geluidsisolerend, wat ook nog eens met brandwerendheid gecombineerd kan worden.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Plafondafwerkingen

Onder een plafondafwerking wordt verstaan de afwerking die direct of met behulp van een regelwerk tegen de onderzijde van een verdiepingsvloer of een dakconstructie is aangebracht.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Verlaagde plafonds

Verlaagde plafonds zijn plafonds die door middel van een ophang- en een draagconstructie tegen de onderkant van een verdiepingsvloer of een dakconstructie zijn aangebracht, met het doel ruimte tussen constructie en afwerking te verkrijgen.

Meer over

{--ALT--}

Lignovit Interior UV 100: ‘zonnebrandcrème’ voor hout

Een even tijdloze als mooie combinatie: lichtgekleurd hout en veel licht. Moderne architectuur wordt niet meer gekenmerkt door slechts ramen, maar door glazen puien, schuifdeuren en panoramische beglazing. Veel daglicht in huis staat immers gelijk aan pure levenskwaliteit. Hetzelfde geldt voor mooi lichtgekleurd hout, dat het woonklimaat verbetert, een lust voor het oog is en een warme sfeer creëert. Helaas gaan licht en hout niet goed samen: het hout kan vergelen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: Lignovit Interior UV 100 van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER.

{--ALT--}

Alklima introduceert koelen en verwarmen via onzichtbare wand-inbouwunit

Kun je een binnenunit zo wegwerken dat hij echt onzichtbaar is? Met de introductie van de nieuwe Mitsubishi Electric SFZ-M biedt Alklima een wand-inbouwunit die de installateur, op een tweetal roosters na, volledig onzichtbaar kan wegwerken. Vooral de flexibele toepassingsmogelijkheden zijn opvallend; dat komt mede doordat men de luchtaanzuigsectie kan verplaatsen. Daardoor is de inbouwunit zowel via een voorzetwand, een omkasting of in een kast in de ruimte te plaatsen.

{--ALT--}

De kracht van kleinformaat tegels: TopCer

Met de kleinformaat tegels van TopCer ben je verzekerd van een unieke mogelijkheid om van horecaruimtes tot particuliere woonruimtes naar een hoger niveau te tillen. De flexibiliteit in stijl, kleur en formaat is ongeëvenaard, waardoor je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een authentiek Portugees interieur of andere authentieke en gedrufde stijlen. Elk tegeltje opent deuren naar eindeloze ontwerpmogelijkheden; van vloeren die verhalen vertellen tot wanden die statements maken. Dankzij het dubbele bakproces zijn de tegels duurzaam en weerbestendig, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor maatwerk in binnenruimtes, maar ook voor buitenprojecten.


Uitgelichte producten

{--ALT--}

Akoestikon geluidsisolerende profielsystemen voor vloer, wand, plafond, gevel en dak

De onderscheidende Akoestikon systemen houden geluidsproblemen buiten de deur.
{--ALT--}

Ecophon Focus, akoestische plafonds en Focus aanvullende systemen

De Ecophon Focus™ familie omvat een uitgebreide serie akoestische plafondsystemen met verschillende kantafwerkingen, vormen, niveaus en installatiemogelijkheden.
{--ALT--}

Hunter Douglas Akoestische Houten wand- en plafondpanelen

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend.