Van het (aard-)gas af

In de populaire pers heet het "Van het gas af", maar dat is wat te kort door de bocht. Wel is duidelijk, dat aardgas niet langer de brandstof van de toekomst is, niet alleen vanwege de situatie in Groningen, maar ook vanwege de noodzaak tot beperking van CO2-uitstoot. Voor de verwarming van huizen, het opwekken van energie en vele andere industriële toepassingen zal een andere brandstof of energiebron moeten worden gebruikt. Ook andere fossiele brandstoffen als steenkool, bruinkool en aardolie kunnen we niet tot in lengte van dagen blijven benutten. Maar wat dan wel? De zon? De wind? Getijdencentrales of kernenergie?

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

NIBE speelt tijdens de Bouwbeurs in op de vraag naar duurzame installatieconcepten

Tijdens Bouwbeurs 2023 presenteert NIBE op stand (07.B050) drie recent geïntroduceerde warmtepompen. Daarnaast laat NIBE aan de hand van vier inspirerende installatieconcepten zien hoe je dankzij haar brede productassortiment voor nagenoeg elke situatie en comfortwens een duurzame installatieoplossing voor gestapelde bouw kunt realiseren.

{--ALT--}

Vasco Vica, fluisterstille warmtepomp lucht/water

Deze zomer lanceert Vasco een geruisloze warmtepomp lucht/water Vica 8 AW E, in combinatie met een intelligent buffervat voor verwarming en warm water, Vica Combi Collect.
{--ALT--}

Duurzaam én stijlvol verwarmen? Dat kan!

We voelen het vandaag de dag allemaal: de stijgende gasprijzen raken ieders portemonnee en de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame verwarmingsoplossingen wordt meer en meer de norm. Maar hoe maak je deze overstap? En waarom is elektrisch verwarmen met de Zehnder Plug-in Radiatoren de ideale oplossing voor jouw woning? 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

LG Multi V warmtepompsystemen

De Multi V warmtepompsystemen van LG koelen en verwarmen uitermate efficiënt.
{--ALT--}

ETHERMA elektrische vloerverwarming

ETHERMA elektrische vloerverwarming kan ik elke situatie worden toegepast.