Vloerbedekkingen

Vloerbedekkingen zijn er in vele verschillende soorten: baanvormig, naadloos, tegelvormig - en in vele materialen: kunststof, hout, keramiek, textiel... Vloerbedekkingen hebben een grote invloed op de beleving en de bruikbaarheid van een ruimte. Natuurlijk speelt het uiterlijk een grote rol, maar ook duurzaamheid, hygiëne en akoestiek zijn van belang bij de keuze van een vloerafwerking.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Nieuw THOMSIT-renovatiesysteem voor de renovatie van vloeren op blijvend vochtige ondergronden

Met het nieuwste THOMSIT- renovatiesysteem kunnen vloerconstructies die in contact staan met de grond eenvoudig en waardevast gerenoveerd worden zonder dat de nieuwe PVC-vloerbedekking beschadigd wordt door optrekkend vocht. Professionals profiteren ook van tijd- en kostenbesparingen bij het gebruik van dit duurzame renovatiesysteem.

{--ALT--}

Duurzaam bouwen met PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow

Rekening houden met de effecten op het milieu bij het (ver)bouwen is een belangrijk thema in de bouw. Maar niet alleen duurzaam bouwen is relevant, het moet ook steeds sneller. Producten moeten snel drogen, zodat het werkproces versneld kan worden. PCI speelt hier op in door producten aan te bieden die enerzijds duurzaam zijn en anderzijds snel droog zijn. Namelijk PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow. Beide producten zijn vervaardigd op basis van de nieuwe CSA-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd. 

{--ALT--}

De kracht van kleinformaat tegels: TopCer

Met de kleinformaat tegels van TopCer ben je verzekerd van een unieke mogelijkheid om van horecaruimtes tot particuliere woonruimtes naar een hoger niveau te tillen. De flexibiliteit in stijl, kleur en formaat is ongeëvenaard, waardoor je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een authentiek Portugees interieur of andere authentieke en gedrufde stijlen. Elk tegeltje opent deuren naar eindeloze ontwerpmogelijkheden; van vloeren die verhalen vertellen tot wanden die statements maken. Dankzij het dubbele bakproces zijn de tegels duurzaam en weerbestendig, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor maatwerk in binnenruimtes, maar ook voor buitenprojecten.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Betonvloeren, cellenbeton en keramische vloeren

Betonvloeren, cellenbeton en keramisch materiaal zijn constructievloeren met beïnvloedbare sterkte en technische eigenschappen zodat met name grote overspanningen mogelijk zijn.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Constructievloeren, Systeemvloeren

Onder vloeren worden verstaan de constructievloeren in een gebouw, zowel de begane grondvloeren als de verdiepingsvloeren.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Linoleum, kunststof en rubberen vloerbedekking

Linoleum, kunststof en rubberen vloerbedekking zijn antistatisch en zijn daarom geschikt voor bijvoorbeeld computerruimten, laboratoria e.