Verlaagde plafonds

Verlaagde plafonds of systeemplafonds zijn plafonds die door middel van een ophang- en een draagconstructie tegen de onderkant van een verdiepingsvloer of een dakconstructie zijn aangebracht, met het doel ruimte tussen constructie en afwerking te verkrijgen. NBD-Online heeft informatie over verlaagde plafonds en systeemplafonds verzameld op deze themapagina. Hier vind je de laatste trends in Verlaagde plafonds, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige informatie en nog meer interessante blogs en artikelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Spotjes bouwen in een kunststof badkamerplafond? Dat kan makkelijk!

Bij een verbouwing van de badkamer zijn spotjes in de badkamer toch wel een essentieel onderdeel.
{--ALT--}

Hoe creëer je een hoog akoestisch comfort met verlaagde plafonds en scheidende wanden?

Het Bouwbesluit stelt slechts beperkte eisen aan de geluidsisolatie tussen ruimtes, vooral bij gebouwen waar speciale eisen gelden zoals scholen, theaters en bioscopen.
{--ALT--}

De zekerheid van een optimale passieve brandveiligheid

Met een compleet pakket van brandwerende spuitmortels, plaatmateriaal, coatings en afdichtingsmaterialen voor doorvoeringen, levert REPPEL als specialist in passieve bouwkundige brandveiligheid, een totaaloplossing voor het brandwerend bekleden van stalen en betonnen constructies, en voor de vervaardiging van compartimenteringen in de bouw en in de industrie.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Gyproc Design plafonds

De design plafonds van Gyproc zorgen voor een vlakke en decoratieve afwerking van de ruwbouwconstructie.
{--ALT--}

Hunter Douglas Luxalon Lineair Plafond

Het Luxalon® Lineaire Plafond programma van Hunter Douglas voor binnen- en buitentoepassingen biedt interessante mogelijkheden voor het ontwerpen van richtingseffecten in een ruimte.
{--ALT--}

Knauf Ceiling Solutions AMF TOPIQ Sonic Element frameloos plafondeiland

AMF TOPIQ® Sonic Element plafondeilanden van Knauf Ceiling Solutions hebben een uitstekende geluidsabsorptie en een bijzondere, frameloze randafwerking.