Warmtepompen

Warmtepompen zijn verwarmingsapparaten met een hoog rendement, die warmte uit de omgeving opnemen. De warmtepomp is een warmtecentrale zoals een CV-ketel. De warmte uit de omgeving wordt gebruikt voor ruimteverwarming door middel van water of lucht.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Vortvent Komfovent VERSO-PRO-2 … beter kan het (bijna) niet!

Met deze verbeteringen van de al langer bestaande VERSO-PRO units, kiest u voor een belangrijke stap voorwaarts in de techniek.

{--ALT--}

Duurzaam koelen met Jaga Strada Hybrid radiatoren

Strada Hybrid is een innovatie op de welbekende Strada van Jaga Climate Designers. Naast de LOW-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen, heeft deze nieuwste radiator óók het vermogen om een ruimte extreem snel te koelen. Dat komt omdat de Strada Hybrid beschikt over veruit het snelst reagerende afgiftesysteem op de markt.

{--ALT--}

Nog snel vóór 2026 een nieuwe cv-ketel: is dat verstandig?

Vanwege de hoge aanschafkosten van een warmtepomp, die vanaf 2026 verplicht is, laten veel huishoudens nog snel een nieuwe cv-ketel installeren, zo berichtte RTL Nieuws onlangs. Duurzaamheidsplatform Slimster becijfert echter dat zij daarmee de komende 15 jaar al gauw 3600 euro duurder uit zijn dan wanneer zij hadden gekozen voor een warmtepomp. De kans is bovendien groot dat dit verder oploopt. Slimster komt daarom met drie tips om de investering in een warmtepomp alsnog mogelijk te maken.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Installaties: CV-ketels, verwarmingsketels

CV-ketels verbranden een gasvormige of vloeibare brandstof, of vaste stof.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Verwarming, algemeen

Of het nu wel of niet een strenge winter is, verwarmen moeten we allemaal.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Warmtepompen

Warmtepompen zijn verwarmingsapparaten met een hoog rendement, die warmte uit de omgeving opnemen.