Koeling

Koeltechniek is de verzameling van oplossingen om ruimtes, voorwerpen en stoffen af te koelen en koel te houden en komt altijd neer op het onttrekken van warmte en deze op een andere plaats weer af te staan. Kort samengevat kan koeling op 2 verschillende manieren plaatsvinden. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van stoffen die al een lagere temperatuur hebben, bijvoorbeeld door water of lucht te gebruiken voor het koelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Optimale thermische isolatie met Aerofoam oplossingen

Wist u dat goede isolatie zorgt voor significante geluidsreductie, tot 75% kan besparen op het energieverlies en tot 5% op waterverbruik per huishouden? Het is daarom van belang dat installaties goed worden geïsoleerd om energieverlies en faalkosten te voorkomen.
{--ALT--}

Bevestiging op het dak en gevel

Steeds vaker worden er grote apparaten op het dak of aan de gevel geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan airco-units en warmtepompen, maar ook aan zonnepanelen. Vaak brengt dit uitdagingen met zich mee omdat er al veel op het dak bevestigd is. Daarbij spelen verschillende factoren mee, zoals windkracht, omstandigheden van het gebouw en het gewicht van de apparatuur. Hiervoor dienen berekeningen uitgevoerd te worden die de nodige precisie vereisen. De Walraven engineers hebben veel ervaring door een grote hoeveelheid aan diverse projecten. 

{--ALT--}

Fixscreen Minimal doekzonwering

Dankzij de Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan zelfs met minimalistische ramen combineerbaar. Zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu dus het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Koelinstallaties, airconditioning

Koelinstallaties en airconditioning zijn de verzameling van oplossingen om ruimtes, voorwerpen en stoffen af te koelen en koel te houden en komt altijd neer op het onttrekken van warmte en deze op een andere plaats weer af te staan.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Ventilatie, algemeen

Voor een gezonde leef- en werkomgeving is het noodzakelijk dat aan ruimten frisse lucht, zuurstof, regelmatig wordt toegevoegd.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Ventilatiesystemen A, B, C, D (NEN 1087)

In deze Basiskennis Installaties besteden we niet alleen aandacht aan de klassieke indeling van de ventilatiesystemen volgens NEN 1087.