Brandveiligheid

Mede door de stevig aangetrokken eisen in het Bouwbesluit zijn gebouweigenaren, ontwikkelaars en architecten er inmiddels helemaal van doordrongen dat brandveiligheid ook in een heel vroeg stadium in het ontwerp moet worden geïntegreerd. Want brand, daar moet je juist wel aan denken.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

iChubb modulair blusgassysteem

Het iChubb modulaire brandblussysteem bevat alle onderdelen om een brand te kunnen detecteren en te blussen. De basis is een 19 inch kast die voorzien is van alle relevante componenten van het systeem. Dit maakt installatie heel eenvoudig, de werkzaamheden nemen veelal slechts 1 dag in beslag.

{--ALT--}

Unieke parkeergelegenheid

Naast genot voor het oog biedt deze prachtige parkeergarage parkeergelegenheid aan maar liefst 700 auto's bij het entreegebied van de campus in Leiden. Dit ontwerp van Wiegerinck Architecten Arnhem biedt een combinatie tussen parkeergelegenheid en een uiterst fraai design. Foreco heeft bij dit project in opdracht van Aan de Stegge / Continental Car Parks B.V. uit Twello circa 6.000 unieke lamellen geleverd. De lamellen van Noord-Europees Grenen FRX, hebben verschillende schuintes en zijn op maat gekort. Dit project is een mooi voorbeeld waarbij één van onze brandvertragende producten is toegepast.
{--ALT--}

Nu ook gecontroleerde prestatieverklaringen brandveiligheid in databank BCRG

Vanaf 2023 bevat de landelijke databank van BCRG ook de gecontroleerde prestatieverklaringen voor brandveiligheid van bouwproducten en -systemen. Tot aan dit jaar was deze databank in Nederland niet beschikbaar, terwijl een SBR-onderzoeksrapport de behoefte aan zo’n databank duidelijk beschrijft. Nu heeft de stichting BCRG, met hulp van een groot aantal marktpartijen en met steun van het ministerie van BZK, haar reeds bestaande landelijke databank uitgebreid met prestatieverklaringen op het gebied van brandveiligheid.

{--ALT--}

De voordelen van Rockpanel Woods

Naast de natuurlijke uitstraling van Rockpanel Woods zijn onze gevelpanelen ook op diverse manieren te plaatsen en te bewerken. Zo profiteer je van ontwerpvrijheid zonder compromissen. En doordat de panelen slechts een minimum aan onderhoud vereisen en optimale kleurvastheid en brandveiligheid bieden, kun je ervan op aan dat je Rockpanel Woods-gevel nog decennialang mooi blijft.

{--ALT--}

Gewijzigde eisen voor deuren in Extra Beschermde Vluchtroutes

In de markt is al geruime tijd discussie over de brandklasse voor deuren bij toepassing in Extra Beschermde Vluchtroutes (EBV’s). GND Garantiedeuren heeft bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) het verzoek ingediend de eisen die de bouwregelgeving stelt aan de brandklasse van binnendeuren aan te passen. Na een uitgebreide risicoanalyse is besloten de eisen voor een groot deel van de deuren in EBV’s te wijzigen naar brandklasse D. De wijziging in het Bouwbesluit treedt (naar verwachting) vanaf 1 juli 2023 in werking.

{--ALT--}

Continu controle over brandveiligheid

Periodieke checks helpen om ze in hun optimale staat te houden.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Brandwerende deuren

Brandwerende deuren moeten worden toegepast als er in wanden tussen de brandcompartimenten van een gebouw openingen worden opgenomen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Brandslangen, Brandslanghaspels

Slanghaspels met een toevoerafsluiter, een rubberslang en een afsluitbare straalpijp met een vaste aansluiting op de waterleiding voor bestrijding van branden van vaste stoffen (brandklasse A, NEN-EN 2) binnenshuis.

Meer over

{--ALT--}

Een 54 mm dikke deur: klein verschil, groot resultaat

Uit de Energiemonitor 2021 blijkt dat 50% van de corporatiewoningen in Nederland valt in labelklasse B.
{--ALT--}

Ajax fluorvrije schuimblusser

In haar doelstelling om het milieu minder te belasten is Chubb Fire & Security op zoek gegaan naar een oplossing waarbij de blusstof volledig afbreekbaar is. Die is gevonden en toegepast in de Ajax fluorvrije schuimblussers SP6E of SP9E. Ze zijn geschikt voor het blussen van vaste en vloeibare stoffen (brandklasse A en B) en gebruik op elektrische installaties tot 1000 volt op 1 meter afstand. Deze schuimblusser is verkrijgbaar in een 6 en 9 liter variant en zijn voorzien van een Rijkstypekeur.

{--ALT--}

Geen brandoverslag met de brandwerende luiken van Gorter®

Met een gesloten brandwerend RHTEI-dakluik van Gorter wordt de kans op brandoverslag naar het dak en aangrenzende panden beperkt.

Uitgelichte producten

{--ALT--}

Brandwerende binnendeuren van Berkvens

Brandwerende binnendeuren van Berkvens voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van brandveiligheid.
{--ALT--}

DICTATOR Brandveiligheid voor deuren

DICTATOR beschikt over een ruim assortiment van deurmagneten, rook- en warmtemelders en sluitvolgorderegelaars.
{--ALT--}

Draagbare blustoestellen Chubb Fire & Security

Brandblussers spelen een belangrijke rol in de brandveiligheid van een gebouw.