Renovatie

Niet alleen de visie en creativiteit van architecten spelen een rol bij renovatieprojecten; de bijdrage die leveranciers, aannemers en onderaannemers aan productontwikkeling en processturing leveren, is een enorm belangrijke factor voor projecten.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Renovatie Hoensbroekse wijk Mariarade

In Hoensbroek renoveerde Woonpunt in samenwerking met Graus Bouw 68 woningen in de wijk Mariarade. Deze mijnkolonie werd ruim honderd jaar geleden ontworpen door architect Jan Stuyt en maakt belangrijk onderdeel uit van de historie van deze streek. 

{--ALT--}

Energie besparen en CO2 reduceren met circulaire na-isolatie

Prioriteit geven aan energetische renovatie is belangrijk. Want het energieverbruik in de bebouwde omgeving is nog altijd aanzienlijk. Doel: Een omvangrijke verlaging van de CO2-emissies. Hoe? Door te isoleren en te kiezen voor (isolatie-) producten die een goede milieuprestatie behalen en de uitstoot van CO2 beperken.   

{--ALT--}

Renovatievoordelen van Rockpanel: Duurzaamheid en Esthetiek

Renovatieprojecten zijn vaak complex en vereisen zorgvuldige overwegingen met betrekking tot duurzaamheid, kosten en esthetiek. Een materiaal dat steeds vaker wordt gekozen voor renovaties is Rockpanel, en dit is niet zonder reden.

{--ALT--}

Bespaar tot wel 57% gas met douchen

Kosten voor gas en elektra zijn momenteel een hot item. De verwarming en warm water behoren tot de grootste kostenposten voor particulieren maar ook voor de utiliteitssector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportclubs en ziekenhuizen. Uiteraard heeft isolatie op dit moment veel aandacht, maar wat veel mensen niet beseffen is dat veel energie via de riolering verloren gaat. Warm douchewater verdwijnt via de douchegoot of -put rechtstreeks in het riool. Installeer daarom een Douchegoot WTW in iedere nieuwe- of te renoveren badkamer!

{--ALT--}

Ontdek het complete luchtkanalensysteem ‘DucoFlex’ tijdens interactieve workshop op VSK!

In een wereld waarin we maar liefst 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is 24/7 ventileren essentieel. Op zoek naar een totale ventilatie-oplossing? Dan richt u zich het liefst tot één adres. En vanaf heden is dat mogelijk bij DUCO. Het bedrijf introduceert het DucoFlex luchtkanalensysteem op de Nederlandse markt. Hiermee transformeert het zich als het ware tot een one-stop-shop voor alle ventilatiebehoeften.

{--ALT--}

Solarlux systeeminnovatie balkonbeglazing Proline - next level

Binnenstedelijke verdichting en extremere weersomstandigheden verhogen de eisen aan veilige gevel- en balkonbeglazing. Betere geluidsisolatie- en windlastwaarden en een hogere energie-efficiëntie zijn aan de orde van de dag, met name voor toekomstbestendige hoogbouw. De raam- en gevelspecialist Solarlux speelt in op die behoefte met de systeeminnovatie Proline T: het modulaire volledig glazen bouwpakket tilt de technische mogelijkheden van balkongevels naar een next level en voldoet tevens aan de huidige ontwerpwensen van slanke profilering en design. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Gevelbekleding, vlakke platen

Als er één segment in de bouw is die constant in ontwikkeling is, dan is het wel de markt voor gevelbekleding; de fotocarrousel bij deze pagina is daar getuige van.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Dakelementen, Sandwichelementen

Dakelementen of sandwichelementen zijn geprefabriceerde elementen, voorzien van isolatie en voor hellende daken ook van tengels of panlatten (of beide).
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwandafwerkingen

Een binnenwandafwerking is de aan een binnenruimte grenzende buitenste laag (toplaag) van een wandconstructie.

Meer over

{--ALT--}

2VV Luchtbehandelingskasten voor een prettig binnenklimaat

Bij nieuwbouw en renovatie krijgt de energieprestatie standaard veel aandacht, maar een gezond binnenklimaat blijft vaak onderbelicht. Terwijl dit van grote invloed is op de aspecten gezondheid, comfort en productiviteit van de gebruikers van het gebouw. Met de 2VV luchtbehandelingskasten kiest u voor klimaatbeheersing met een hoge kwaliteit. De vele mogelijkheden maken deze luchtbehandelingskasten geschikt voor bijna alle situaties in de utiliteit en (luxe) woningbouw.

{--ALT--}

Akoestische eilandoplossingen onder één dak van Ecophon

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat open of gedeelde ruimtes in bijvoorbeeld kantooromgevingen of scholen de norm zijn. Hierdoor wordt de noodzaak van effectieve akoestische oplossingen steeds belangrijker. Een van de meest veelzijdige oplossingen op dit gebied zijn eilandoplossingen. Ecophon beschikt over veelzijdige oplossingen om aan deze groeiende behoefte te voldoen.

{--ALT--}

Snel & makkelijk te installeren

Ga je een gebouw renoveren en ben je op zoek naar een gevelmateriaal dat zowel mooi als onderhoudsarm is? Rockpanel biedt altijd de juiste oplossing voor je renovatieproject. Of het nu gaat om een detaillering, het vervangen van een complete gevel van een appartementenblok of een upgrade van een hele wijk.