Woningbouw

Woningbouw is een enorm diverse tak van bouwen, omdat onze persoonlijke smaken en budgetten nu eenmaal verschillen: vrijstaande villa's, luxe rijtjeshuizen, sociale woningbouw, appartementen of torenflats; alles is mogelijk.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Akoestische Storax ventilatieroosters voor nieuwbouw project

Storax heeft akoestische roosters geleverd aan het Vijverpark. Een nieuwbouwproject nabij het centrum van Haarlem. Het project bestaat uit een gevarieerd aanbod van woningen en appartementen. Elk gebouw heeft een eigen architectonische invulling gekregen met een eigen uitstraling en kleur. Storax heeft binnen het Vijverpark voor de vijf appartementengebouwen de gevels voorzien van akoestische ventilatieroosters. Naast een praktische functie om de appartementen van voldoende frisse lucht te voorzien en tegelijkertijd het omgevingsgeluid te dempen, hebben deze in de gevels ook een esthetische functie en zorgen ze voor eenheid in de uitstraling.

{--ALT--}

Roval-Duplo® tweedelige dakrand, eenvoudige montage en circulair

De Roval-Duplo® van Roval Aluminium is een innovatieve, tweedelige aluminium dakrand, bestaande uit een basisprofiel en een afwerkingsprofiel. Het basisprofiel, standaard voorzien van bevestigingsgaten, wordt gemonteerd nog voordat de dakbedekking wordt aangebracht. Vervolgens wordt het afwerkingsprofiel met een simpele handbeweging eenvoudig op het basisprofiel geklikt.

{--ALT--}

Schindler Plan & Design

De online Schindler Plan & Design Tool maakt het ontwerpen van de benodigde liften in uw gebouwconcept wel erg eenvoudig, maar vooral ook leuk. Met een druk op de knop zijn opstellingstekeningen, BIM-bestanden en visualisatie van het cabine-interieur beschikbaar. De project cloud is de centrale digitale omgeving waar uw project kan worden beheerd en van waaruit communicatie met Schindler of uw belanghebbenden mogelijk is.

{--ALT--}

S-line baksteen met 30% CO2-reductie

Met de smalle gevelstenen van Vandersanden verminder je de footprint van je gebouw en profiteer je van een aantrekkelijkere prijs ten aanzien van de traditionele 10 cm steen. Dat lijkt wellicht onmogelijk, maar het is niets minder dan de kunst van het weglaten. En dat is precies wat S-line® doet. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Bekistingsplaatvloeren, breedplaatvloeren

Beide termen zeggen iets over de eigenschappen van de elementen, namelijk dat de dunne platen als bekisting dienen en dat de platen breed zijn.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Betonvloeren, cellenbeton en keramische vloeren

Betonvloeren, cellenbeton en keramisch materiaal zijn constructievloeren met beïnvloedbare sterkte en technische eigenschappen zodat met name grote overspanningen mogelijk zijn.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Blokkenwanden

Blokkenwanden zijn binnenwanden vervaardigd uit blokken of stenen die in het werk worden verlijmd of vermetseld.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Constructievloeren, Systeemvloeren

Onder vloeren worden verstaan de constructievloeren in een gebouw, zowel de begane grondvloeren als de verdiepingsvloeren.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Dakelementen, Sandwichelementen

Dakelementen of sandwichelementen zijn geprefabriceerde elementen, voorzien van isolatie en voor hellende daken ook van tengels of panlatten (of beide).
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Gevelbekleding, vlakke platen

Als er één segment in de bouw is die constant in ontwikkeling is, dan is het wel de markt voor gevelbekleding; de fotocarrousel bij deze pagina is daar getuige van.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Houten kozijnen, ramen en deuren

Onder houten kozijnen, ramen en deuren worden verstaan gevelvullende elementen die fabrieksmatig, met behulp van houten profielen (stijlen en dorpels) tot zelfdragende bouwdelen, zoals houten kozijnen, raamstroken en/of puien, eventueel met vaste vullingen en/of beweegbare delen met toebehoren worden vervaardigd.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Isolatiemateriaal voor de bouw

Materialen bestemd voor de verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies, samen­stellingen en producten van deze materialen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Vliesgevels

De bebouwde omgeving heeft een heel ander aanzicht gekregen sinds de introductie van de eerste vliesgevel in de 19e eeuw.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Ventilatie, algemeen

Voor een gezonde leef- en werkomgeving is het noodzakelijk dat aan ruimten frisse lucht, zuurstof, regelmatig wordt toegevoegd.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Verwarming, algemeen

Of het nu wel of niet een strenge winter is, verwarmen moeten we allemaal.

Meer over

{--ALT--}

KINGSIZE: De Meest Duurzame Wand

Het veranderen van productieprocessen en het samenwerken met ketenpartners is van groot belang in de transitie naar een circulaire economie. Met de enorme uitdaging voor wat betreft nieuwe woningen is prefab bouwen één van de oplossingen. De afgelopen jaren heeft de bouw al een sterke omslag gemaakt op het gebied van prefab en conceptueel bouwen en ook de omslag naar een circulaire bouweconomie begint vorm te krijgen. In de toenemende vraag naar circulaire oplossingen kan prefabricage een grote bijdrage leveren.

{--ALT--}

Een kleurrijk hemelwaterafvoersysteem

De gecoat aluminium dakgoten en regenpijpen van Grömo Alustar vormen samen een kleurrijk hemelwaterafvoersysteem. Het complete systeem is verkrijgbaar in zeven op de natuur geïnspireerde kleuren en 206 speciale RAL kleuren. 

{--ALT--}

Nieuwe solar mogelijkheden voor zowel keramische- als betondakpannen

Nelskamp Dakpannen heeft zijn solarprogramma uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden voor zowel keramische- als betondakpannen.

Hiermee biedt Nelskamp een groot scala aan mogelijkheden voor ontwerper en verwerker. Nieuw en uniek is dat Nelskamp modules in het leveringsprogramma heeft welke zijn te verwerken in combinatie met geprofileerde keramisch dakpannen.