Vloeren

Systeemvloeren worden van staal, beton, hout of een combinatie van die materialen gemaakt. Vloeren moeten alle voorzieningen op kunnen nemen, zoals leidingen, afvoeren en sparingen, en in toenemende mate ook klimaatbeheersing. Vaak worden vloeren afgestemd op de bouwmethode of constructiemethode.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingssysteem: droogbouw vloerverwarming voor snelheid en gemak

fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen zijn ontworpen als droge dekvloer met geïntegreerde buisgeleiders voor vloerverwarming en -koeling binnenshuis. Dit vloerverwarmingssysteem van James Hardie bestaat uit voorgefreesde gipsvezel vloerelementen. Zelf frezen is dus niet meer nodig! Praktisch om mee te ontwerpen en tegelijkertijd snel te verwerken. Ideaal bij renovatieprojecten met houten vloeren en een lage inbouwhoogte, maar ook perfect bij nieuwbouw.

{--ALT--}

Lichtgewicht LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt de oplossing bij renovatie

Bij renovatie en transformatie van oudere panden met houten vloeren is het voor ontwerpers een uitdaging om vloerconstructies te laten voldoen aan de huidige eisen voor geluidsisolatie. Voor vloerconstructies geldt: hoe zwaarder de constructie, des te hoger de geluidisolatie zal zijn (massawet). Bij een houten balklaag is de mogelijkheid om extra gewicht toe te voegen echter zeer beperkt. Een lichte LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt hier de oplossing.

{--ALT--}

Een dun hybride dekvloersysteem voor de hoogste eisen!

Er wordt steeds vaker gekozen om een huis of gebouw te renoveren. Dit wordt gedaan om het gebouw duurzamer te maken. Het renoveren van een gebouw is meestal ook goedkoper dan een pand te slopen en opnieuw te bouwen. Bij oude gebouwen komt het regelmatig voor dat het draagvermogen van de ondergrond niet toereikend is om een traditionele dekvloer te installeren. Om dit probleem op te lossen heeft SCHÖNOX het nieuwe SCHÖNOX RENOTEX 3D SYSTEEM ontworpen. Dit is een combinatie van 3-dimensionaal weefsel met SCHÖNOX HS 50 zelfvloeiend hybride egaliseermiddel. Hiermee wordt een extreem dunne dekvloer gemaakt die tevens hoog belastbaar is. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Bekistingsplaatvloeren, breedplaatvloeren

Beide termen zeggen iets over de eigenschappen van de elementen, namelijk dat de dunne platen als bekisting dienen en dat de platen breed zijn.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Betonvloeren, cellenbeton en keramische vloeren

Betonvloeren, cellenbeton en keramisch materiaal zijn constructievloeren met beïnvloedbare sterkte en technische eigenschappen zodat met name grote overspanningen mogelijk zijn.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Constructievloeren, Systeemvloeren

Onder vloeren worden verstaan de constructievloeren in een gebouw, zowel de begane grondvloeren als de verdiepingsvloeren.