Gevelbekleding

Bij gevelbekleding wordt een extra laag op een bestaande gevel aangebracht meestal, met een beschermende en isolerende laag. De isolerende laag zorgt voor minder warmte verlies. De beschermende laag kan ook brandwerend zijn. Gevelbekleding wordt geproduceerd in diversen materialen, aluminium, glas, hout, composiet en kunststof.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Brandveilige gevelbekleding voor parkeergarage Gerle Ziekenhuis

Voor het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn mochten we in opdracht van Continental Car Parks het hout leveren voor de nieuwe parkeergarage P2. Er is gekozen voor Grenen SafeWood FRX in verschillende toepassingen. Zo is er halfhoutsverbinding gebruikt voor het trappengat en latten voor het plafond.

{--ALT--}

Wil je weten of jouw gevel voldoet?

Wil je te weten komen of je gevel voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid in Nederland? Wij helpen je graag op weg. We delen informatie over jouw gevelopbouw onderbouwd met certificaten die middels ETA en de CE-markering overeenkomen met de eisen op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid onder het Bouwbesluit.

{--ALT--}

Colorcoat® SDP 50 beschikbaar in diverse populaire kleuren

Sinds enige tijd biedt SAB-profiel Colorcoat® SDP 50 aan in verschillende populaire kleuren. Het voorgelakte staal Colorcoat SDP 50 is onder andere het duurzame alternatief voor PVDF en uitstekend geschikt voor zowel dak als gevel. Tevens hebben we een nieuwe brochure ‘SAB Kleuroverzicht Colorcoat’ ontwikkeld, waarin ook gelijk de mogelijkheden van Colorcoat SDP 50 meegenomen zijn.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Gevelbekleding, vlakke platen

Als er één segment in de bouw is die constant in ontwikkeling is, dan is het wel de markt voor gevelbekleding; de fotocarrousel bij deze pagina is daar getuige van.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Isolatiemateriaal voor de bouw

Materialen bestemd voor de verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies, samen­stellingen en producten van deze materialen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Technische prestaties van vliesgevels

In de Basiskennis Bouwkunde Vliesgevels zetten we uiteen welke typen vliesgevels er zijn, de maatvoeringen en de toepassingen daarvan.

Meer over

{--ALT--}

Titaanzinken ‘monoliet’ in Bloemendaalse duinen

De kop van de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee heeft een ware metamorfose ondergaan. De bestaande bebouwing is vervangen door een gloednieuw boetiekhotel met aansluitend kleine zusje het Eindpunt, vormgegeven als een monoliet-achtig object met een titaanzinken schil. Gezien de ligging aan zee is bewust gekozen voor een dak- en gevelafwerking in NedZink NEO. Het natuurlijke, uiterst duurzame en onderhoudsvrije materiaal leent zich volgens Dennis Reek, projectadviseur van Ridder Skins for Buildings, uitstekend voor toepassing aan de kust.

{--ALT--}

Laat maar schuiven

Verschuifbare lamellenpanelen worden de ene keer tijdens de bouw geïnstalleerd en een andere keer na de oplevering. Wil de klant verschuifbare lamellenpanelen optimaal integreren in de gevel dan leidt samenwerking met de aannemer tot het beste resultaat.

{--ALT--}

Speciale schroef voor de montage van houten geveldelen

Houten geveldelen worden vanwege hun natuurlijke en warme uitstraling steeds meer gebruikt in de bouw. HECO-Schrauben heeft voor de montage van houten geveldelen een speciale voldraadschroef in twee varianten ontwikkeld. Deze HECO-TOPIX-plus gevelschroeven hebben een speciale schroefkop, schroefdraad en punt, waarmee houtdelen snel, robuust en netjes kunnen worden vastgezet. Omdat de geveldelen gefixeerd worden door de schroefdraad is de verbinding sterker en zijn er minder schroeven nodig.