Plafondafwerkingen

Plafonds maken ruimten niet alleen esthetisch af, maar ook functioneel. Want een plafond draagt bij aan de akoestiek, de brandwerendheid, de lichtspreiding of zelfs aan de klimaatinstallaties. Na de installatie van het plafondsysteem wordt een ruimte pas echt klaar voor gebruik.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Akoestisch houten plafond brengt comfort in winkelcentrum

Een juiste geluidsdemping in een ruimte is bepalend voor het comfort die gebruikers van deze ruimte ervaren. Vooral openbare ruimtes waar veel mensen vertoeven hebben baat bij een goede akoestiek. Te veel nagalm en storende geluidsbronnen zorgen ervoor dat mensen sneller hun concentratie verliezen, vermoeid raken en zich minder prettig voelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zich in een ruimte bevindt, is goede geluidsisolatie wenselijk.

{--ALT--}

Kleurrijke Akoestiek

Breng kleur in de ruimte en optimaliseer de ruimteakoestiek met een naadloze akoestische plafondoplossing! Behalve het functionele aspect van geluidsdemping is ook het esthetische aspect belangrijk voor de ruimtebeleving. De akoestische spray-on oplossingen van Asona vormen hierop een decoratieve aanvulling en zijn speciaal ontwikkeld om de ruimte de gewenste uitstraling te geven. Ze maken het mogelijk om een bijzonder en contrasterend effect te sorteren, maar ook om zodanig op te gaan in het bestaande design dat ze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet ze niet, maar je hoort het effect wél!

{--ALT--}

Ruimteakoestiek: van installateur naar akoestisch adviseur

Steeds vaker krijgen plafondmontagebedrijven en afbouwers vragen over de verbetering van akoestiek en de mogelijkheden daarin. Er ontstaat hierdoor een verdiepingsslag in hun rol die zich niet meer alleen beperkt tot het montagewerk. Deze tendens stijgt en Ecophon kan hierin een belangrijke rol spelen op het vlak van advies.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Hunter Douglas Luxalon Lineair Plafond

Het Luxalon® Lineaire Plafond programma van Hunter Douglas voor binnen- en buitentoepassingen biedt interessante mogelijkheden voor het ontwerpen van richtingseffecten in een ruimte.