Zonwering

Zonwering komt in vele varianten voor. Er zijn vaste zonweringen en beweegbare zonweringen, buitenzonweringen en binnenzonweringen. Zonwering kan met een architecturale kwalititeit echt iets aan de gevel toevoegen. Maar bij veel systemen geldt de norm dat we de zonwering eigenlijk niet willen zien, als die niet in gebruik is.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Effectieve louvers als kers op de taart

Louver systemen van Sunshield worden meestal in de laatste fase van de bouw geïnstalleerd. Soms komt er meer bij kijken, zoals bij Alfa Accountants en Adviseurs in Raamsdonksveer.

{--ALT--}

Duurzaam bouwen door passieve koeling met zonwering en nightcooling roosters van Storax

Door de normeringen in BENG en de steeds betere isolatie in de bouw, bestaat er kans op oververhitting. Om deze temperatuuroverschrijding tegen te gaan zijn hiervoor in het Tojuli regelementen geschreven. De TOjuli-berekening is gekoppeld aan BENG.

{--ALT--}

Fixscreen Minimal doekzonwering

Dankzij de Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan zelfs met minimalistische ramen combineerbaar. Zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu dus het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Beglazing, beglazingssystemen

Onder beglazing en beglazingssystemen voor ramen en deuren verstaan we het lichtdoorlatend afsluiten van openingen met platen van glas of kunststof.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Buitenzonweringen, algemeen

Hoewel we steeds weer snakken naar de lentezon in februari, houden we in juli en augustus het zonnetje toch liever buiten.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Vliesgevels

De bebouwde omgeving heeft een heel ander aanzicht gekregen sinds de introductie van de eerste vliesgevel in de 19e eeuw.