Verwarming

Bij verwarming van kleine projecten zijn er duidelijke eindproducten zoals radiatoren, convectoren, vloerverwarming en wandverwarming; in grote projecten is er vaak sprake van een integraal installatieconcept. Daarin worden verwarming, koeling en luchtbehandeling betrokken, waar klimaatplafonds, luchtverwarming en betonkernactivering op aansluiten.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Van 25 ºC naar 20 ºC in 5 minuten

Briza Net Zero van Jaga is een fan coil die baanbrekend is in zowel design als functionaliteit. Deze nieuwste generatie fan coils is speciaal ontworpen voor woningen en biedt een stijlvol, energiezuinig alternatief voor traditionele airconditioning.

{--ALT--}

Forse besparing op het gasverbruik en de energierekening met de Intergas Xtend

De Intergas Xtend is de zelf ontwikkelde hybride oplossing van Intergas. Deze add-on lucht/water split warmtepomp heeft een vermogen van 5kW. Door het gebruik van een Intergas Xtend is het mogelijk om tot wel 80% te besparen op het gasverbruik, zonder in te leveren op comfort.

{--ALT--}

Vloerverwarming voor iedere situatie

Vloerverwarming biedt bij een lagere temperatuur enorm veel comfort. Door de verlagingstemperatuur van het systeem tot maximaal 5oC onder de verwarmingstemperatuur in te stellen blijft de warmte in de vloermassa. Het kost dan minder energie om het systeem vervolgens weer op temperatuur te brengen in plaats van de vloer telkens verder te laten afkoelen. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Installaties: CV-ketels, verwarmingsketels

CV-ketels verbranden een gasvormige of vloeibare brandstof, of vaste stof.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Verwarming, algemeen

Of het nu wel of niet een strenge winter is, verwarmen moeten we allemaal.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Warmtepompen

Warmtepompen zijn verwarmingsapparaten met een hoog rendement, die warmte uit de omgeving opnemen.