Verwarming

Bij verwarming van kleine projecten zijn er duidelijke eindproducten zoals radiatoren, convectoren, vloerverwarming en wandverwarming; in grote projecten is er vaak sprake van een integraal installatieconcept. Daarin worden verwarming, koeling en luchtbehandeling betrokken, waar klimaatplafonds, luchtverwarming en betonkernactivering op aansluiten.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Bedien vloerverwarming slim en snel met NEA SMART 2.0

Je eigen woning is een plek om je thuis en comfortabel te voelen. De juiste temperatuur speelt hierbij een belangrijke rol. Met vloerverwarming aangestuurd door een slimme ruimteregeling creër je dit echte feelgood-klimaat. Ontdek NEA SMART 2.0; de ruimteregeling met een strak design en slimme functies om elke ruimte op het juiste moment van de juiste temperatuur te garanderen.

{--ALT--}

°COMPLHEAT – meer wooncomfort en verduurzaming in één efficiënte totaaloplossing

Knauf, REHAU en Easywarm hebben hun krachten gebundeld bij het ontwikkelen van een efficiënte en betrouwbare manier om woningen te verwarmen: het °COMPLHEAT droogbouw vloersysteem. Dit innovatieve systeem biedt een stabiele basis voor nauwkeurige warmteverdeling en is bijzonder geschikt voor renovatieprojecten.

{--ALT--}

Bespaar tot wel 57% gas met douchen

Kosten voor gas en elektra zijn momenteel een hot item. De verwarming en warm water behoren tot de grootste kostenposten voor particulieren maar ook voor de utiliteitssector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportclubs en ziekenhuizen. Uiteraard heeft isolatie op dit moment veel aandacht, maar wat veel mensen niet beseffen is dat veel energie via de riolering verloren gaat. Warm douchewater verdwijnt via de douchegoot of -put rechtstreeks in het riool. Installeer daarom een Douchegoot WTW in iedere nieuwe- of te renoveren badkamer!


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Installaties: CV-ketels, verwarmingsketels

CV-ketels verbranden een gasvormige of vloeibare brandstof, of vaste stof.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Verwarming, algemeen

Of het nu wel of niet een strenge winter is, verwarmen moeten we allemaal.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Warmtepompen

Warmtepompen zijn verwarmingsapparaten met een hoog rendement, die warmte uit de omgeving opnemen.