Vliesgevels

Met vliesgevelsystemen kunnen niet-dragende gevels opgebouwd worden. Aan de achterliggende verdiepingsvloeren of staalconstructie wordt de vliesgevel gemonteerd. De vlakken kunnen gevuld worden met glas, dichte panelen of met zonnepanelen. Vliesgevels kunnen ook gecombineerd worden met zonwering en ventilatie.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

MC Wall: de vliesgevel voor grote glasoppervlakten

Veel glas, weinig profiel en grote overspanningen: esthetisch is de MC Wall een topper.
{--ALT--}

Fixscreen Minimal doekzonwering

Dankzij de Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan zelfs met minimalistische ramen combineerbaar. Zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu dus het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. 

{--ALT--}

Speciaal ontwikkelde zonwering voor toepassing op vliesgevel

In de hedendaagse architectuur worden het liefst zo min mogelijk profielen en obstakels in de glaslijn gezien.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Gevelbekleding, vlakke platen

Als er één segment in de bouw is die constant in ontwikkeling is, dan is het wel de markt voor gevelbekleding; de fotocarrousel bij deze pagina is daar getuige van.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Translucente vlakke platen, kunststof

Enkelvoudige en meervoudige vlakke kunststof platen kunnen in vlakke of gebogen vorm worden gebruikt als lichtdoorlatende afwerking.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Vliesgevels

De bebouwde omgeving heeft een heel ander aanzicht gekregen sinds de introductie van de eerste vliesgevel in de 19e eeuw.