Dakbedekkingen

Omdat het dak steeds vaker als vijfde gevel in het ontwerp wordt geïntegreerd, of juist als extra oppervlak voor tuinen of parkeren wordt benut, heeft de dakafwerking meer esthetische mogelijkheden gekregen. Dakbedekking beschermt de woning tegen weersinvloeden in alle jaargetijden.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Lopen over water (ja, dat kan en zo werkt het)

Het daklandschap is een belangrijke schakel in het stedelijk waterbeheer. Water opvangen en vasthouden op een dak heeft meerdere functies. De belangrijkste is natuurlijk dat je het water niet ongebruikt wegsluist, maar gebruikt op plekken en tijden waar en wanneer het nodig is. Op daktuinen, bijvoorbeeld, gebruik je het om te irrigeren. Verder ontlast je het riool in tijden van piekbuien. Ook wordt de temperatuur in en om het gebouw beter gereguleerd, zowel in de zomer als in de winter.

{--ALT--}

Renovatie parkeerdak Drievriendenhof

Het parkeerdak Drievriendenhof in Dordrecht is weer helemaal als nieuw na een renovatie met de producten van Triflex! De bestaande afwerking was niet geschikt en zorgde voor vele problemen die verholpen moesten worden.

{--ALT--}

Goed beloopbare dakisolatie voor een verzekerbaar PV-dak

Een goed beloopbare plat dak isolatie, met een goede milieuscore, waaronder een goede recyclebaarheid en geschikt voor een verzekerbaar PV-dak. Dit waren enkele eisen die gesteld werden bij een groen- en PV-dakproject in Den Bosch. Lees hoe IsoBouw hieraan invulling gaf met PowerTop en IsoGarant.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Rieten daken en rietdekken, algemeen

Al voor onze jaartelling werden er daken met riet en andere plantaardige materialen gedekt.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Betonpannen (sneldekpannen, sneldekkers)

Betonpannen worden uit betonspecie geperst en daarna verhard.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekkingen voor de afdichting van platte en hellende daken bestaan uit bitumen of een combinatie van bitumen en kunststoffen (gemodificeerd bitumen) dat is aangebracht op een drager (inlage, cachering).

Meer over

{--ALT--}

Juiste afwatering voorkomt wateroverlast en schade aan gevels

Hierbij kun je denken aan schade aan gevelbekleding, kozijnen, ramen, deuren of zelfs de isolatie.
{--ALT--}

Grote keuze in geïsoleerde dakpanelen

Staal ideaal voor ieder dak

Staal voor het dak, je kunt er vrijwel niet omheen. Zodra er eisen zijn aan draagkracht, overspanningen, gewicht, kosten of duurzaamheid, wint staal het al snel van andere bouwmaterialen. Van de grootste distributiecentra tot een basic loods, stal of schuur ze hebben veelal een stalen dak. Met de producten van SAB, kies je voor een robuust materiaal, dat zich snel en veilig laat monteren en een grote vrijheid biedt in vorm, functie en kleur. Tevens is staal oneindig recyclebaar.

{--ALT--}

Dakconstructie SDL Avalis

De SDL Avalis is een uitbreiding van het Solarlux product portfolio en is een totaalconcept voor een transparante aan- of uitbouw. Door vormgeving en functionaliteit is het een product dat design en energie-efficiëntie perfect combineert en de dakconstructie is bekroond met een iF Design Award.