Balkons

Welkom op de themapagina Balkons. Architecten omarmen balkons door ze volledig in hun ontwerp te integreren. Wet- en regelgeving hebben er voor gezorgd dat nieuwbouwappartementen en flatwoningen van een fatsoenlijk formaat balkon worden voorzien. Afhankelijk van de oplegging, worden balkons en galerijen vaak met prefab betonplaten opgelost. Ook voor renovatie is het mogelijk om met prefab balkons of galerijen te werken. Uitkragende balkons of galerijen worden vaak in het werk gestort. De overgang naar de geïsoleerde gevel moet dan koudebrugonderbrekend opgelost worden. Hiervoor zijn ook prefab wapeningselementen met isolatie in de handel. Voor aansluitingen op staal zijn er weer andere oplossingen mogelijk. Meer weten? Dan ben je aan het juiste adres bij NBD-Online. Hier vind je de laatste trends, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige en installatietechnische informatie en nog veel meer interessante blogs en artikelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Balkons achteraf monteren zonder beschadiging en onderstempeling

Schöck is continu op zoek naar slimme oplossingen om betere energie-prestaties te leveren maar ook om een veranderde markt optimaal te bedienen.
{--ALT--}

Breng de natuur naar binnen met een uitklapbaar balkon

Een prachtig appartement of loft hebben met een mooi uitzicht, volop daglicht en ruimte, maar toch jaloers zijn op vrienden of familie die een grote tuin of fijn balkon hebben.
{--ALT--}

Optimaal buitencomfort op elk dakterras of aan ieder penthouse

Vergis je niet: een terrasoverkapping is niet enkel weggelegd voor uitgestrekte tuinen of immense terrassen naast een zwembad.
{--ALT--}

Ophoging balkonvloer voor betere toegankelijkheid

Volgens de CBS Bevolkingsprognose waren er in 2012 nog 2,7 miljoen 65-plussers, in 2040 zullen dat er 4,8 miljoen zijn.
{--ALT--}

De juiste bescherming voor balkonvloeren

Het gaat dan niet alleen om energetische verbeteringen, maar ook om de constructieve veiligheid van een complex en het eventuele herstel hiervan.
{--ALT--}

Storax maatwerk balkonhekken – project “De Beukenhorst”

Het complex telt 15 verdiepingen met 60 appartementen. 40 van deze apparte-menten worden verhuurd door de woningstichting, zogenaamde sociale huurwoningen.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Balustraden, balkonhekken

Onder balkonhekken verstaan we hekken voor balkons, galerijen of trapgaten, die worden toegepast voor de veiligheid van de gebruikers.